Saturday, April 30, 2011

testing dlu....

fuhhh.....siap jugak bannerku....
hmmmm....tapi tak bpe puas ati ag...sbb tetibe kaler dia mmg tak masuk...hahaha
tak pe2...slow2....
setelah berhabuk aku biarkan blog nih......so, tibe mase utk me"reengineering"kan blog ni....sabo2...

::chow!! 2pg sudah...lagi 5jam nak balik kg....tp barang tak kemas agi...ishh2::

Tuesday, April 19, 2011

itu la namenya manusia...

bengang tambah bangang kenkadang dgn ragam org yg ade di muka bumi ALLAH ni...
termasuk la dgn diri ini sendiri!!!!

omo...omo...omo...

nampaknye dunia ni tak akan aman selagi sume pentingkan diri sendiri.......

walupun kat pdg mahsyar nanti kite wat hal sendiri...tp sementara hidup kat dunia ni berbaik2la sesama insan....

aduiyaiiii........


Friday, April 8, 2011

Risau saya taw!!!

Patut la hari ni sedih je....rupe2nye PAKWE aku accident kul 5pg bukan waktu Malaysia.....

kul 1ptg dpt kol dr ctah....bgtaw dia accident...ne no ne no.....terkujat aku....

naseb baek kecederaan ringan aje....riso lak aku kejadian 19 April 2007 berulang kembali...


(beliau sdg berehat slps kemalangan)



Kemalangan ni bermula apabila my earcandy ni tgh nak tukar lane...tetibe ade truck langgar kete dia....kuang asam jawa n gelugok tul drive truck tu.....aduiyai....dah la baru sampai, nak g praktis, accident lak...sian dia...
so skang dia stay kat hospital utk wat full physical medical check up..
ptg td dia tweet..mintak maaf.....so sayu.....

~kyu, hope u will be more careful k? if u dun mind, i can b ur driver also....
neways, get well soon...love u...!!~


Thursday, April 7, 2011

Kongsi Ilmu

ayuh bace yuh....tambah ilmu ttg sesuatu yg pasti......


artikel ni...credit to @aida cutes

*Pesanan : Belajarlah menghabiskan pembacaan sehingga titik akhir. Itu ciri manusia berguna.


Gambaran Hari Kiamat

✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.
✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.
✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.
✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.
✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.
✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.