Wednesday, March 30, 2011

Kembali Normal...WeeHooo....!!

Nampaknya....aku sudah hampir normal dr kesan Radiasi Chenta last 2 weeks.....

sape kate aku layan lagu korea je....lagu inglish, melayuuu, mandarin, jpun.....layan je lagu beshhh....

meh2...semenjak 2 menjak 3 menjak niiii....sy teraddicted  dgn sore seseorg...pergghh...dgr, mmg meremang la...

sy bg hint2.....dia la pasangan duet suami Melissa Maureen n ayh Inca Medinah....hahahah...sape kah??

teka...teka....


dia la....Ms. Najwa Mahiaddin

kenal tak?? kenal tak??

kalu sape slalu dgr lagu senyum n aku yg punya sure taw sape Najwa ni...

kenapa sye suke Najwa ini??

sbb sore dia sgt2 superbbb beb.....especially bile dia nyanyi lagu english....




dia ni aku tgk sgt kiut n chumel...n the same time dia kelihatan chantek n elegant...

dressing dia pun ade style la...

pastu aku ade terbace satu hingga empat komen mengenai si Najwa ini....

rupe2nye Najwa merupakan anak kepada TPM...wah2...

untungnya beliau....bakat ade, rupe ade, keluarga pun ternama...wah!! Daebak..




skang, aku tgh addicted lagu baru dia...iaitu Got to Go....mmg best glerr....
sore dia mmg seswai utk lagu2 berentak soul n jazz..


best sgt2..sgt2..sgt2..

newayz, spe yg rajin dgr radio sure slalu dgr lagu Itulah Sayang by The Ramlees (Yuna, Najwa, Liyana, Amira).. mmg gandingan yg terbaek la.....tak sangka sore Liyana Fizi nyanyi lagu melayu pun sodap.. kalu tak taw, Liyana ni vokalis kumpulan Estrella...



ok...Najwa pun akan mengeluarkan album Innocent Soul...so mari la kita support beliau...
hopefully, Najwa akan terus suksess, n keep clean image....
semoga dpt terus dgr sore awk dlm pelbagai genre...love u....

p/s: sy suke mata awk....woot..woot.. n tru my observation sape yg name Najwa ni org nye chantek2 belaka....dlm nama2 Islam maksud Najwa ni berbisik-bisikan...heheh





credit all these pictures to the owner..
i dun not owned any of these picx.

Tuesday, March 29, 2011

ye...itu sgt sgt sweettt.....

jatuh chenta lagi....lagi...lagi ku jatuh chenta.......hihihi...
 
meh2...td sy bce2 tetibe ternampak article ini jd sy mau share la....

Ciri2 Adam yg sgt mencintai Hawanya...

 
  1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa
  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap
  3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2.
  5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
  10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
  12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama..
  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya
  17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya ..
  20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan

adakah pasangan anda memiliki ciri2 begini?? bertuah la anda.....heheheh....

tp biarla dia mencintai anda tanpa melupakan cinta kpd Maha Agung.....

barula bahagia bersama...btul tak?? ~_~

bile bce bende teringat kat Kim Jin Woo dgn Gil Ra Im dlm Secret Garden..heheh




Monday, March 28, 2011

GEGAR BLOGGER BARU

okay...since this is my first time wat benda......

mcm fun.....so sy dgn rase rendah hati mahu menyertainye....hihih...


bile tgk gmbar ni...mcm menarik tertarik kan?? wow..especially bile savings ku sudey kering kontang....
bile bce entri ni pun aku rase semangat aku semakin berkobar2...wow!!
bley tak sy jd mcm beliau?? jeng2..

Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger??
kenapa ek sy jd blogger?
ia bermula disaat, tiada teman2 disisi utk berkongsi cerita, tiada kredit hp, dan rase malas utk bersuara dan rase selesa menaip shj.....tp skang dah jd hobby lak berkongsi, bercerita atau meluahkan perasaan hati disini...

Blog yang menjadi pilihan harian anda
kebykn mereka ialah kwn2 sy sendiri
::fasha::  ::ctah:: (dorg je yg rajin update pun)

blog mereka juga wajib sy terjah stp hari....wah2..

buat rakan2 ku yg nak sertai gegar blogger baru bersama Mr. Ben Ashaari
mari2...meh2..jgn malu...



Saturday, March 26, 2011

spazzing again...

hari ni genap la seminggu.....slama seminggu la aku demam agi.....tak caye??  bce blog aku...sume pasal deme.....gilaKK!!

tak pe ni nak sambung pasal SS3 in Malaysia last week...19/03/2011


::Henry Solo, Baby Baby::
Mase JB nyanyi aku ni, mmg aku tak amek port sgt....but then ble si cutie Henry ni nyanyi lagu ni mmg superb..n aku jd addicted lagu ni.....especially the dance reminds me of his hyung, Hyukkie...dia ni mmg talented, bley composed lagu, violinist, pianist, dance, sing, multi language...syabas donsaeng!!

sorry...bile check2 gmbar Zhoumi takde....syg nye....solo performance dia pun gempak seh...."Ms. Chic"


::Minnie Solo::
Dia dance mak ai...mmg la sgt2 *****.....hahahha...(sy tak mencarut ok)...pastu dia wat body wave dgn female dancer mmg la....so kire mmg *****la dia....walupun dia cute2 je tp bile dia dance mcm ni nampak masculine dia...wow macho seh...


:: Tok Tok Tok::
VCR utk lagu ni sgt chumel......pastu kuar la Mr. Hae, Mr. Hyuk, Mr. Minnie, Mr. Chullie, Mr. Teukkie n Mr. ShinDonggie....dorg sgt playful....Hyuk jahat tarik bow Minnie pastu lepaskan...then, Heechul wat benda same...hehehhe....pastu first time dgr Hae nyanyi trot...mmg klakar la mule2 tp best la pulok....last performance ni dorg men perut Teuk...hahahha

spazzing

mari menyaksikan gmbar2 koleksi kami berempat :-

::ida::
::haney::
::wani::





























 ~sekian~ ^^





Wednesday, March 23, 2011

radiasi chenta ku.....

alamakk....penyakit aku ni ble nak kebah.........

td aku berblog walking di blog2 yg rata2nye adalah ELF......

so aku jmpe byk glerr article about SS3 in Malaysia....hahahah...senyum sorg2 ag pas desktop...

pastu aku bkk tweet, jmpe nih :-

::cr to @SS3inMalaysia:: 


lantas spantas kilat aku g receiptionist cari s/kbar The Star....tp upe2nye article ni kuar smlm....tp ade footage kat http://www.thestaronline.tv/ pasal ss3....tp kat opis tak ley bkk la pulok....

so berbalik kpd article td...so aku pun cpt2 tpon Pka kat BKK suh cari ade tak dorg simpan s/kbar smlm....Pka pun cari2 la...aku lak dah berdebar2 mcm nak amek lesen kete dah.....

10 minutes later...i got called from Pka...." srt kabar tu ade...gmah dtg la opis amek"  tak sampai bpe saat aku dah smpai dpn pintu opis dia amek...bermuke tebal la lalu dpn akak2 kat opis dia....hehehe...at last i got it.....syeronokk!!!

pastu sy mmbuat kerja dgn penuh senyuman skang....hepi2 rasenye...semangat hasil daripada radiasi chenta dr oppa2 n dongsaeng ku........heheheheh

*radiasi ni terhasil drpd pertanyaan dila " korg tak kene radiasi ke kat konsert tuh"...so aku jwb "mentang2 la korea dkt dgn jepun"..

::tp la, aku mmg dah terkene tempias radiasi Super Junior.....::

meh2 aku share article pasal SS3 in Malaysia...kot ade yg sudi nak bce ke...


skang baru aku taw nape takde Lady HeeHee n 3 Single Ladies....=(

Tuesday, March 22, 2011

kite masih syg menyayang.....^^

ari ni aku terlebih rajin...lalu terbace satu artikel yg tak de kene mengena dgn research or keje praktikal aku skng....hahahha

so artikel ini mengattract mate aku utk klik continue reading.....

meh2, aku kasi abstract....dia sikit....ia berkenaan the incredible leader n chinese f4.....sape kah??

jom kite mbace article di bawah ini...

Hallyu idol and Super Junior’s leader, Lee Teuk, revealed his feelings about former member Hangeng on behalf of the whole team.

Recently, Hangeng held a press conference in Hong Kong to promote his new movie, “Daemusaeng“. During the interview, a reporter asked, “Not long ago, a member of Super Junior was hit and injured by a water bottle during a performance in Shanghai. Did you hear about this?”
Hangeng replied, “I didn’t know. I should call and make sure he is okay.” However, he quickly added, “Actually, I did attempt several times to get in contact… but they ignored my calls,” shocking the public with his controversial answer.

On March 21st, Lee Teuk shared his thoughts about the situation through his Twitter. He tweeted, “The door is always open. There is always an empty seat left for you.” He added, “It would be nice if you told the truth. We have never let go of your hand. I don’t want to be sad because of lies anymore. We are Super Junior!! Still, I wish you happiness,” showing his disappointment towards the situation.
Netizens commented, “I feel so sad for Super Junior”, “Definitely leader-like. Very cool”, and “Hangeng…He’s doing well.”


so selepas membace nye....agk sape yg benar?? dan benarkah SuJu mmg ade conflict dgn Hangeng gak...selain masalah kontrak dgn SME...??

~~~~~~~~~~~~~~~~~

tp sebenar nye Hangeng tak ckp pun mcm kat ats tuh.....ade media dari korea salah translate..dan menyebabkan ELF sume wondering n cbe calm kan the leader...
apabila ditranslate balik oleh pakar sebenarnye Hangeng kate:


Hangeng’s original comments were: “Last time, I also had the experience of objects being thrown on stage. Luckily, it did not hit me. But now, it doesn’t matter anymore.”
The interviewer asked: “So would you give him a call and ask how he is later on?” Hangeng replied, “I will definitely call and ask. Why was he so careless, getting himself hit [by something] by other people.

pas bace ni...aku mmg yakin yg Hangeng masih syg dengan SuJu....walaupun sudah berjauhan...tp dorg still care to each other...

Teukkie jgk ade permintaan terakhir before dia, chullie, yesungie join army.....

Super Junior leader Lee Teuk also shared his thoughts about working with Hankyung stating, “We leave an empty space for Hankyung. My one dream is to stand on stage with all 13 of us and perform before I leave for the army. I hope for it to happen.”

so ELF pun wish agar....5jib ni sume ade...including Henry, Zhoumi, Hangeng, Kibum n Kangin...
and kalu ade insyaAllah aku beli yg original....n hope dorg ley involve SS4 M'sia...
lets put some hopes although it quite difficult.....alwayz support SuJu oppa!!




~~~~~~~~~~~~~~~~~

kebetulan ckp Teukkie....terigt lak lagu Teukkie nyanyi dgn Krystal maknae f(x)

meh2, tangkap feeling dgn english translation lirik neh...


I'm anxious, how can the foolish you not notice
Your straightforward words show that you're not impressed with my aegyo
That's not it, I'm a fool, I only look at your face and
My head goes saehayaeji, I don't know why
I have come to practice my fond and pretty words

I have come to express honestly and become a little timid
I'll get closer closely
I believe that you will be my last love
Forever With You

I regret, how can your indifference not notice me?
And sometimes I fall for your straightforward words which are very satisfying to hear
That's not it, I'm a fool, I only look at your face and
My head goes saehayaeji, I don't know why
I have come to practice my fond and pretty words

I have come to express honestly and become a little timid
I'll get closer closely
I believe that you will be my last love
Forever With You

Now your one person, one heart will become us, two people
Even if time passes, we will keep this beautiful moment forever

I have come to express honestly and become a little timid
I'll get closer closely
I believe that you will be my last love
Forever With You



story source from:   GhostWriter n phenom  @allkpop

 *i dunnot owned any of these pictures*

next week kot baru mengupload agi cite psl SS3....sbb keadaan kesihatan ku tdk mengizinkan..(hahahah..alasan semata)
p/s: Cik Ctah sila nanti kan okay

Sunday, March 20, 2011

akhirnya........(part1)

wah......best gllllerrrrrrrrrrrrrrrr................!!! Hanya itu yg mmpu aku luahkan.....

perghh....ni first time aku....n mmg tak rugi...pengalaman yg manis.....sgtttttt!!!


apakah ia...???  j3ng....j3ng...j3ng...

::SUPER SHOW 3 IN MALAYSIA::


dup..dup..dup..dup.....nervous tak terkate 
bfore konsert start....warm up dlu by dj fly fm-Hafiz n One fm- Jack..
testing lightstick sesame....buat wave....sume la...dah rase bahang nye...

tetibe je gelap....n bunyi yg sgt menyaspenkan menjelma...*dup, dup, dup*

konsert bermula tepat jam 6.00 petang...

::sebelum lampu tutup::

selepas tu tayangan VCR utk menyeru oppa ni kuar...


::lepas gelap n spotlite nyala2...tetibe Mr.Hae flying up::

pastu menjerit tak ingat....Ya Allah...indahnya ciptaan_Nya....


::opening song::
::sorry sorry diikuti lagu super girl::

::introduction (Kyu sgt chumel time goyang kpla style arab..hahha)::

::Minnie n Teukkie flying up time No Others::
comell...dorg kuar bwk belon n cutting paper pastu direnjis2 kat ELF...sgt chumell ble teringat Teukie wat gaya cm terbang.....

::don don::
gempak gler seh....especially ble Chullie, Zhoumi, Henry n Jungmo kuar dari atas....sgt gempak de

::super girl::
mmg sume ELF nyanyi sekali....siap menari same2 agi


:: rokkugo::
sian Hae, Minnie, Hyukkie kene hmpap dgn Shindongie n Chullie...tp sgt kelakar...


::one fine spring day ver mandrin::
sore dia mmg superb...pastu  Minnie iringi Wookie dgn bermain gitar...mmg layan seh


::Kyunnie nye solo...tak taw tajuk lagu dia....tp lagu mandarin::
yg ni mmg tak dinafikan lagi...terbukti dia adalah my earcandy....mmg melting aku dgr sore dia....aigooo


::kiss me goodbye::
mmg sedap sore Teukie....nyanyi sambil men piano...mmg nmpak very charismatic.....n yg penting aku nyanyi lagu ni same2 hahaha....sdp seh lagu ni...



::I wanna luv U::
Eunhae nye performance....mmg cair beb....tp dancer tu...aish...seb baek tak kene bako dgn aku...sbb pegang Hae....heheheh


::Looking for The Day::
mmg meremang seh dgr sore jantan Siwonnie....n the important part dia tak pakai make up pun....
Siwonnie pesan kat ELF to pray for Japan....

will be continued....

hahahha...nanti i share ag....nak wat kije laen lak...hehhehe

newayz sume gmbar ni credit to ida n haney juge....