Thursday, May 12, 2011

ehemmm.....ade kebenarannye...

terajin lak aku melekat kat blog aje ape hal ni??

heheh...just random post again bout luahan perasaan......

td aku menonton satu video nih.... meh2 i share...


so after watched this video....tetibe tepikir lak...

mmg aku rase sume taw kott aku ni k-pop addicted....but after watching this video....realized sumting...

so sy berpesan2 pada diri ni.....

ape pesanan sy?? xpe la...biar cheq simpan sendiri.....

aligned dgn quote "sendiri mau igt la"

::sekian::

bukak mate!!

salam utk dunia....hahahha

wah2, td baru wat satu statement best!!

adakah menandakan sesuatu...oh tidakkkk!! 

aku rase, aku kene bukak mata aku yg kecik ni utk melihat sesuatu yg lebey luas diluar sane...


huhuhuhuhuh................aku rase, aku ni fail lagi dlm meluahkan perasaan....

tak pe cube lagi next tyme.....try harder gmah!!  Y..Y

oh...duit...kalu la aku ley petik je kat pokok tepi umah ayh aku kan bgus.....

k, sekian...post melulu dr sy pg2 ni....tdo!! esk fokus nak selesaikan misi luarbiase...n cube menyusahkan org laen...hahahha...


ready utk bace doa tido....
::bgn pg nnti sy berazam utk jd insan yg lebih baek dr skrg..Ya Allah...help me pliss...amin ya rabbi al amin::

Wednesday, May 11, 2011

childhood memories

hahahha...tajuk cm klasik je kan......

al-maklumla...slpas unofficial jd pengganggur, hidup ku bergelumang dgn kanak2...yg bernama aqeef n afiq...

sape yg tak kenal sure igt dorg ni kembar kan? teeetttttt....salah.....adik beradik je...beza 3thn...

Aqeef
Afiq

hahaha....so ape yg bdk2 suke? ce teka...ce teka.....kalu dpt benda ni, masing2 diam, carik botol susu, tarik bantal duk dpn tv.....apekah itu??

of course la....kartun....!! 24 jam kartun.....tak phm aku.....

so, since abis praktikal..keje aku menonton kartun bersama mereka......

sesi pg sblum aqeef g skool

tom and jerry

sesi tgh hari slps lunch

mickey mouse clubhouse

upin ipin eng. ver

sesi petang selepas penat bergado

dibo the gift dragon

higglytown heroes

pocoyo

sesi mlm lak??

no..kartun...blajo...wat homework! hahaha...pas siap homework, pau aku nak tgk kartun agi....sbb mlm parents dorg lak conquer tv...hahahha

so bkak la utube yg serba ade ni....

lalu, kartun ni jd pilihan...

aduiiiitttt.........benda sejak umo aku 15 thn duk tgk...pasal jg adik aku 3 org tuh...
buhsannn...oh noo....!! nephews aku lak ley layan En. Kacang nih!

tp ape yg wat aku tetibe rindu pas duk browse kat utube adalah....
kartun Hikayat Sang Kancil!!

mmg smart ar kartun nih....fav aku time ade tv pendidikan...
kartun dia mmg berilmiah...n byk peribahasa aku blaja time dolu2..
aku paling suke time monyett aku makan cili byk2...hahahha...tettt...

aku igt kan xdpt tgk dah kartun ni pada zaman technology 3D ni...ade lagi yg sudi share n upload....jutaan terima kasih diucapkan...

so sape2 yg sealiran dgn aku...n berminat nak nonton kartun ilmiah bersame adik2 atau anak buah...meh, aku share link..

Hikayat Sang Kancil dan Monyet


Hikayat Sang Kancil dan Buaya


Hikayat Sang Kancil, Kerbau dan Buaya


tetibe aku pikir, alhamdulillah aku dibesarkan dgn kartun cm gini.....drpd kartun skang yg pengisian dia hanye utk hiburan semata2...tp tula...yg bdk2 suke...tak bg nangis....kang aku pasang astro Oasis je baru taw...hahahah...


















Monday, May 9, 2011

marila berkasih syg....

aku sgt mengimpikan ade abg, kakak, adik lelaki, adik perempuan yg rapat cm dlm drama tuh....
bley share secret, interest together....honestly, sumetimes im quite envy wif my frenz yg ade ramai adk beradik...n close wif them also....depend on each others......celebrate their parents together....

tp aku?? mmmhhhh.....neways, sgt bersyukur kerana Allah memberikan aku seorg abg yg caring n selalu tlg n jage aku ble parents jauh....cme gap age kitorg sgggggggggggggttttt jauh....so rase tak bpe nak close pun even duk satu umah.....(thanks bg org tumpang).....so, kalu nak share ape2 pun dgn my BFFs n cousin......ape2 pun aku still syg my bro n hope our sibling relationship will last forever....

::dia la abg sy yg sgt cool dgn 2 org heronyeee...::


bile yg bongsu dgn sulung bergabung......meletopp...

just random post....bg yg minat k-pop, mgkin korg taw n kenal la....bg yg tak minat n saje2 nak bace pun dialu2kan...heheh..istilah yg akan digunakan adalah seperti (udah mcm wat essay lak):

maknae: kire yg paling mude skali la...cm adik yg bongsu tu...
hyung/oppa: abg....
unnie/noona: kakak

first kali brotherhood.....

Super Junior
the evil maknae Cho Kyuhyun wif the angel leader hyung Leeteuk (Park JungSu) 

::from left is Kyu n Teukkie::

 

Sunday, May 8, 2011

disebalik khasiatnye itu....

wah2....baru terbace satu artikel.....mngenai soya bean...

mmhh..baru taw...rupe2nye ade keburukan disebalik khasiatnye yg telah digembar gemburkan.....

info ni aku bace n amek dari sbuah blog ilmiah

bile first bace2 mmg tkejut n mcm tak percaya.....then, pas bpikir dgn rasional n waras....nampak la keburukan itu sedikit demi sedikit...

antara info yg aku ley summarize afta my reading ialah:

::mengandungi kandungan bahan kimia yang berbahaya terutamanya bg untuk kaum wanita::

::meningkatkan risiko breast cancer::

::mempengaruhi dan melembapkan minda/otak::

::ade bahan kimia yang menyerupai hormon estrogen dan jika diambil berlebihan mampu mengubah perkembangan seksual/sexual development::

::mengubah masa kitaran haid wanita::

::ade bahan kimia hemagluttinin dan perencat tripsin yang merencatkan pertumbuhan minda manusia esp kanak2::

::ade bahan kimia isoflavone yang bertindak sebagai estrogen dalam kacang soya yang bley mempercepatkan proses tumbesaran esp kanak2::


tak sangkakan? aku ni mmg suke gler dgn soya2 ni....air soya...kicap, tempe, taufufa, tauhu.....aigooo.....nampak nye kene kurangkan pengambilan nye...oh tidak!!


sdppnyeee... (T__T)

p/s: i dunnot owned any pic...credit to the owner..




Thursday, May 5, 2011

mmg suke berangan......

aku tetibe rase nak kawen....nak ade anak....tettttt............

kenapa perasaan ini timbul.....??

adakah sbb kawan2 aku ramai yg dah berpasangan n berkahwin?

atau

adakah sbb seharian aku jga anak buah aku....?? tdokan...mandikan...ajar dorg....main dgn dorg.....tetibe terase lak.....hahahha....

atau 

adakah aku byk menonton cerita chenta yg menyayat ati?? royal weeding?? then berangan....

atau

adakah kerana usia ku yg semakin ari semakin bertambah

atau

adakah aku sudah berjumpa dgn Si Dia??


~ku pikir....ku pikir....lebih baek aku meminggir.....hahahaha.....~





:: sekian...udah2 la tu beragan gmah oitt....buat ghoje kamu tu lagi baguih::

p/s:  i dunno owned any of pics above