Tuesday, November 17, 2009

dugaan dan aku

oh..oh...nampak ketarakah dilema di wajahku.....oh....oh diluarnya tenang tp tuhan tahu....

kali ni dugaan agk lebey berat....huhuhhu....


susah ar nak citer....tp ia dah terjdi kan...dugaan ni yg mengajar erti hdp....utk lebey menghargai kehidupan....

sehari sblm last paper (9/11)

-siot....virus telah mencemar laptop ku....
-got call...."ayah sakit, esk ayah p check up, maybe terus masuk wad"...."akak jgn risau fokus kat exam"......perasaan aku?? mecari ruang ketabahan...jgn jd emo...stay calm...doakan ayah....stdy...stdy....

hari last paper (10/11)

-"akak balik perak cepat kalu bley....ayah dah transfer hospital ipoh...takde sape nak tolong ma...." tp aku tak ley balik sbb booking clearance 11/11...n so housemate ajak kuar tgk wayang jup smbil otw nak beli tiket balik perak esk....
-"along, org eksiden td.....moto teruk rosak kat depan....." alhamdulillah aku masih hdup walupun byk kelukaan n kelebaman....sofia pun selamat.....terima kasih n maaf kat para housemate ku tersyg........
-"td aku dah rase tak sedap hati" so pengajaran...kalu gwa kaco n parents sakit jgn ade niat nak p tgk wayang....n L***U tlg jgn menyusahkan pengguna jln raya.....

clearance day n blah time (11/11)

-"akak, ayh operate mlm ni....kul 9mlm....kalu bley balik perak arini" ayh, tunggu akak taw....akak janji akak balik perak a.s.a.p...akak jaga ayah....ayah jgn riso...
-"gmah, ko ok tak?".....sengal2 badan...gigi aku still berdarah lagi....lebam dah start naek...
-"moto dah ley amek ptg ni" "ida pinjam duit ko dlu bley tak? balik perak nanti aku byr duit ko...."
-"gmah ko ley bwk moto tak ni?" aku kene gagah kan n kuat kan tekad utk bw moto jgk...
-"tiket balik kuala kangsar ade ptg je 4.30ptg....mlm bas tak gerak" mcm mane nak balek perak ni?? tlg2...ayah tunggu akak!!!! hopefully ayh selamat...Ya Allah....bantu la hambaMu ini...

balik perak (12/11)

celik mata aku dr tdo..igt perak....naek bus kul 9.30pg.......tp kul 1.30 baru smpai...siott nye bus....sumpah aku tak nek ag bus era mesra....

ehm...sampai ipoh terus grak p hospital ipoh...alhamdulillah ayh selamat di operate...cme ayh tak ley bukak mata sbb efek ubat bius.....alhamdulillah segala selamat....

as conclusion, dugaan yg aku hadapi tak la besar mane....tp aku bersyukur aku dpt melalui nye dgn kesabaran n kewarasan.....cume skang aku tgh blaja drive balik sbb aku kene bwk ayh g dressing stp ari kat hospital kuala kangsar....mencabar sggh....huhuhu....semoga semua selamat....internal problem ade gak...tp malas nak cte...so...doa kan la agar semua berjalan dgn lancar....mintak2nye....

Wednesday, November 4, 2009

ape nak jd dgn aku ni??

gwa kaco...mcm2 aku nak pikir....focus2...final kot.....

tak ley focus gak....shingga aku rase aku tlh menghancur 3 paper final aku....leadership...CRM...retention....

nape aku tak dpt stdy mcm kat dip dlu....?? time management aku dlu pun bagus....skang...stdy last menet sesaja....nape ek??

rungsing......sengkak kepala otak aku...ni.....*sigh*.....

Sunday, November 1, 2009

aku suke la.......

hahaha.....nak cite lagi....

skang aku suke lagu liyana jasmay...aku sudah jatuh cinta....lirik dia bermakna..heheheh.....jeng3...

sudah lama mencari..
tapi tak ku temui...
rasa yg selalu ada dihati.......ada dihati.....

tp kini baru aku temui...
jalan cerita cinta.....
sekian lama mencari....cinta...

dulu cinta tiada lagi...
dan aku masih mencari-cari...
kerna hati ku sanggup menunggu cinta darimu...cinta darimu

memang benar aku sudah jatuh cinta..
memang benar aku hampir jadi resah.....
bila cinta dari mu hadir....
bagai lena dari mimpi...
bagai terasa...bagai terasa.....

memang benar aku sudah jatuh cinta..
memang benar kata hati ku pada mu.....
tapi aku tak kuasa....
mengatakan pada kamu...
rasa cintaku...rasa cintaku.....
buat mu selamanya.....

lirik bermakna...tp ade makna dlm hidup aku tak?? hahahah....biarla...jgn dilayan perasaan bengong aku ni....hahahah....

focus final exam....honestly aku kene kerja kuat....aku pun tak puas hati dgn carry mark aku....byk maen...tak score btl2...adui sedar diri gmah....jangan lari dari landasan...huhuhuh....

CRM wait for me....tp mata aku?? ZzZZzzzz....bertahan wahai mata ku....mari la kita menuju kejayaan.....da.....

konvokesyen 71:17

firstly....aku nak cite pasal konvo....

ehm...alhamdulillah habis gak dip aku dan dah konvo pun 26.10.2009...konvokensyen 71:17...

konvo aku?? alhamdulillah la aku tak tersungkur kat stage..hahahah....just aku geram dgn topi tu...rosak tudung yg mak aku baru beli....huhuh....just fasha tak datang...huhuh....tp kak lia dtg (time kasih)....org yg dinanti...nampak tp jauh...jeng3...

thankz kat mak ayh....dorg yg banyak berkorban utk aku kejayaan aku....berkat restu dan doa serta bantuan kewangan.. tak dilupakan sokongan dan dorongan mbuat kan aku strive hard for my dip. Alhamdulillah, result aku telah menggembirakn hati kedua org tua aku....walaupun kecil tp aku dpt tgk bertapa hepi nye parents aku hari tu....mak ayah...akak janji i will strive hard for my degree......akak suke tgk mak ayh senyum mase konvo dip akak.....akak harap ayah mak bley tersenyum sekali lagi for my degree...i'll try my best...

tak dilupakan jugak sahabat yg byk support tika aku jatuh n down gile2.....dila, ecah, ida, wanie, nuriz, eah, paan n chak.... sahabat time aku gelak n nangis...time aku gile2...dorg gak sbb aku masih berada di UiTM dan berjaya tamatkan diploma aku.....thankz friends....luv u all so much....

geng aku pun byk berjasa...beri sokongan kat aku....walu tak berjumpe slalu...ctah, bel, fasha, gja, kimah n dayah slalu sms beri wish n inspire me to stdy...sumtimes teman kan aku stdy smpai lewat...thankz korg....

finally..si dia...walaupun hanya kenangan sekarang...dia jugak salah sorg yg telah beri aku semangat suatu ketika dahulu....thankz again....

pendek cite...family n frenz adlah pendorong yg kuat utk aku berjaya...selain itu dgn izin Maha Esa yg memberi petunjuk dan bantuan utk aku....hopefully i can do it again for my degree....hopefully.... chaiyok Gmah!!!!

nak tgk gmbar...check out la kat FB aku...hahahah....silekan la....