Saturday, January 29, 2011

wah2....tolongla....

ngantukkkkk...............tp gatal nak online gak.....
hahahhahah......

hajat nak hias belog ini....akhir tercapai jua.....hehhehe.....terigt time ade friendster dlu.....create layout sendiri la....seronok la pulak.....

skang ni...blog sgt pames.......motif?? smpai awek pemain bola sepak pun bley msk paper.....respect ar.....

hahha....blog sy?? hanya untuk diri sy......bkn utk tujuan komersial......lantak la takde org lalu or bace.....sbb kat sini medium utk aku membebel....meluah kan ketidak puasn hati.......n utk mengarut ble aku ngantuk...(mcm skang) hahahha......

this week aku telah menjadi seseorg yg sgt emo....hahahha....sedey gilak.....aku text one of my bffs dgn tujuan nak story kat dia....tp akhirnya, aku blur utk mengekspresi kan perasaan aku neh......so aku bertindak utk berdiam je la....aku nak cite masalah aku....tp aku tak gheti.....dulu time kolej, ade 3bffs yg jd tmpt aku luahkan perasaan.....smpai bernanah la tinge dorg dgr aku membebel.....tp bile dah lone ranger ni....tak taw nak cite kat sape.....aduitttt......................

tp aku tak nak jd kudung nikmat or hikmat........aku ttp bersyukur n redha ats segala yg terjadi kat diri ini.....mgkin ade sumting aku bley see n learn......bile aku igt balik....time kolej dlu, kalu aku tak puas hati or marah....sure aku ckp...."dalam dunia ni mana ada yang adil......"...kalu org salah tafsir ayt aku mesti igt aku ni tak gheti nak bersyukur kan.....

aku rase logik nye ayt aku disini.....di dunia yg penuh dgn manusia ni mana yg adil....mesti ade kezaliman n penindasan.....baik tersurat or tersirat......walupun Allah telah mensyariatkan hukum hakam....namun msh ade yg menidakkan nye......so....di mana keadilan di dunia manusia ni??? akal manusia terbatas....jd keadilan adalah subjektif bg sesetgh org....jd bg aku Yang Maha Adil hanyalah Allah SWT......jd..duniawi ini hanya la pementasan...yg akan mengadilinya adalah Allah.....yg melakonkan adalah kita manusia.....ganjaran nya ada pahala dan dosa......yg dijanjikan syurga neraka.....so cik nur aziemah....pilihlah dgn bijak.....itu sume pendapat peribadi dari org kurang ilmu drpd sy......maaf.....

Saturday, January 22, 2011

ape kehai nye yonggg........???

hahahha....hihihihiih....huhuhuhuuh....

nampaknye kegilaan aku sudah bermula.....aduit...start dah wat research....tp aku blank...apesal?? aku pun tak taw....awok redho jela......

asal aku nawaitu nak wat research....tgn ni kerap wat keje laen.....bce gosip hiburan la....download MV la....transfer file la....gilak aku....isnin dah kene email kat puan.....tak de hati nak wat agi......

aku plan hari ni bley siap.....tp dari kul 11 pg td aku ngadap laptop...tp len aku tekan......last2 pendrive aku ilang...cari punye cari mcm org gle....rupe2nye kat dlm tongsampah......seb bek tak ikat lagi plastik...smpat la slmtkan....tp bau nye perghhhh.....nak basuh jhnm pulak...aku pun sapula sanitizer...maka terhapuslah 99% germs n bacteria....dari zohor smpai ke asar...aku beguling2 je dpn laptop....tak idea nak mule dari mane....last abg aku ajk kuar makan.....ape lagi....rembat....bkn senang org nak blanja....

so, pas asar begerak la ke bangsar....makan grilled mushroom chicken....perghh....sdp pulok.....ye la..dkt 1 jam tunggu baru dpt mkn......pastu gerak g pasar malam......aku pun beli kopok lekor n epal....dgn niat pasni nak diet la.....mkn buah je....(bley ke??)...

selepas menyegarkan diri...kembali duduk dihadapan laptop...dgn smgt utk menyiapkan research....tp blog neh yg aku bukak.....tak paham aku..... ????????

tolongggg......ade sape nak kije?? wat kan assgment sy mahu??? T_T

Monday, January 17, 2011

tetibe je.....

ehmm....tetibe rase nak menulis.....

aku rase kadang2 bgs gak kalu aku ni ade mind reader power.....tp tak chill la pulak...kang tak pasai2 sentap pulok.....ntah la...aku pikir...sonok jd bdk kecik ni....org syg...org tak marah......ye la sejuk ati tgk baby..bdk kecik......dah besar ni....rase buhsan.....

praktikal ni....aku tak taw nak gambarkan perasaan aku.....adakalanye aku hepi sgt22....*especially bile ade kerja*.....tp kdg2 aku rasa buhsan, marah n sedih......aku rase aku ni bodoh pun ade.....aku ni akan rase awkward kalu generation gap tu besar sgt.....ye la, salah aku gak....aku ni gile2....deme sume jenis yg serius...bape kerat je yg ley bawak gurau.....aigooo....aigooo...

suatu hari nanti aku nak tubuh syarikat....yg mane sume amek student praktikal je.....n bg keje yg spatutnya kat dorg....ley tak?? cakap byk pun tak ley...tak sampai sebulan.....sabar je la....doa dlm hati agar semuanya dipermudah kan amin......

~awk kite rindu awk.....rindu nak bergurau dgn awk......sy nak contact awk tp sy segan.....tak pela sy simpan rindu sy kat dlm ati je la.......T_T~