Saturday, March 27, 2010

reminder for stress plishhh.....


huhuh.....smart la next weekkkk....i like so much.....mehhh aku list kan assgment and keje2 yg mnanti utk di submit....

29/3- Quiz 2 HRM + Assignment 3 DW

30/3- Past Year DW

31/3- Formal Mock Meeting+Article HRM + Report HRM+ test OB

1/4- Report call center + Report Project Database + Presentation Project Database + Past Year DW+ Quiz 2 DW

2/4- Oral Test Mandarin

ape pendapat anda...???


tag.....from cik ctah....


sedang tensi mencari idea utk article review, sy pun terbukak blog.....n shbt ku tlah tagged soklan2 yg menarek....huhuhuh....marila...kite lihat ape kate survey.....kate sy la....

mood...skema+poyo=hrp maklum....;p


Soalan satu: Nama-nama timangan oleh orang tersayang...
family-azie, akak, cik su
kawan-gmah

Soalan dua: Anda seorang yang...
-lambat wat keputusan....
(pikir mcm2)
-simple
-tak ske bende complicated
-moody...(kalu tak kene time mau ribut)
-baek...(nak perasan gak skali skala....)
-addicted to mr. Lee Dong Hae....(^_^)

Soalan tiga: Makanan favourite anda...
-masakan mak sy la....walaupun telur goreng...hehehe...
(baek tak sy??)
-nasi goreng
-yong tau fu
-soto

sy tak berkira sgt psl mknn....cume jgn pedas n masin la...heheheh

Soalan empat: Favourite colors...
en. Hitam...pn. Brown....cik puteh....hehehh

Soalan lima: Favourite songs (currently listening to)...
sgt byk....sgt2 byk.....heheheh

-we fell in luv- ga in & jo kwon (sweet....try la dgr...)
-oh!-SNSD (best....heheh)
-4ever wif u, haru2, lies, laz farewell n sunset glow- Big Bang (rentak lagu dia....siok)
-lets not, dead at heart, heartquake - SuJu (most of SuJu songs...layannnn)
-look at me, wedding dress, where u at- taeyang (chris brown korea...heheh)
-mungkin ku tak bisa- faizal tahir (lirik dia best...)
-penyelamat cinta- LJ ft aizat (lagu bdk2...heheh)

tp all time fav- first cut is the deepest......chantek.....(lirik2 yg sgt bermakna....status: like)


Soalan enam: Sikap yg membuatkan anda stress...
-sikap diri sendiri...
(kurang disiplin diri dan mcm2 lagi) isk2...
-backstabber...(tlg la.....)
-cakap tak supe bikin.....kondem org mcm2 tp hakiki hakikat dia juga melakukan perkara yg sama.....(O_O)
-lari dari tanggungjwb....(adui....!!)


Soalan tujuh: 3 benda yg mesti ade dalam bag/handbag anda...
fyi- sy jarang bwk bag...except g kelas....

-bhn pembelajaran (buku+pencil case+note+buku kecik ku)
-btl air ( hehehe...jimat...tak yah beli....)
-kunci moto+rumah.....


Soalan lapan: Kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??

bile ek??? heheheh....sem lepas....ade sy post blog pasal itu....peristiwa sy bergaduh dgn mak sy seminggu sblm sy konvo.....paling bersejarah....1 hari suntuk nanges.....tp benda lepas...abaikan...jd pengajaran..

tetibe teringat....bile time ayh sy ditahan di wad hospital ipoh utk pembedahan dan saat itu sy tiada disisi beliau.....sgt sayu bile tiket balik kuale tiada....namun Allah msh lancarkan perjalan sy...Alhamdulillah.....

Soalan sembilan: Tag 5 rakan anda..
fasha

Tuesday, March 23, 2010

bengang.....n hidup ni sememangnye adill.....



kehidupan ini karma....kadang2 kite dibwh...kadang2 kite diatas.....
hidup ni pun adil...sbb wat u give...tu yg u dapat....so???

kisah nye....

aku menci nak cte....tp dari aku jd mami jarum...bek aku cte kat blog....lagipun blog aku ni pun bkn ade yg nak bace...hehehe...

aku tak phm kenapa perempuan tu ske wat aku marah....dia tak fhm ke aku marah??? aku meluat dah kot...kesabaran aku dah smpai limit dah......backstabber...perfect word for her.....tak pela...ko wat aku hari ni...aku pun hamba yg lemah....biar je la Allah adili ko....kalu ko rase aku yg aniaya ko.....habis ko tu mulia sgt?? well if yes...ko muhasabah la diri ko tu balik...ape ko dah wat kat org disekitar ko....ko fikirla perasaan mereka.....maybe ko pandai n bagus.....n aku la yg lemah...bodoh...so aku sedar diri...n try to improve diri ko....teruskan la dgn cara ko yg disukai itu....

ape yg aku ley wat pun....for whole this sem, aku stuck dgn dia...walu aku sick n suck dgn dia....so...ape yg aku wat avoidance....salah ke kalu tak btegur sape dgn dia mcm selalu...untuk elakkn perkara tak diingini...bek aku avoid...aku harap decision aku btl...walaupun will effect assignment g/project....so wat eva.....

hopefully....tomorrow will be better day for me....hopefully....Allah lapangkan la hati ku.....tenangkan diriku.....sabarkan iman ku.....amin ya Rabbi al amin...

Tuesday, March 16, 2010

ehm....ceritanya....

hehehe....

korean fever melanda diri ini....heheheheh...mule2 aku layan SuJu je....pastu diperkenalkan Girls Generation, Wonder girls, 2NE1, BEG, Kara......tak cukup itu demam...Big Bang, Shinee, Ft Island, 2PM, 2AM, DBSK......hehehe....seronok lak layan k-pop...namun walau ape terjd...SUPER JUNIOR ttp dihati...



hahaha...abaikan mereka buat seketika...

asal aku rase tetibe tak sdp ati...huhuhu....sem ni perasaan ni sering melanda diri ni...ape petunjuk yg Allah nak beri pada diri ini.....namun aku masih bersyukur, walau aku dah tercium bumi beberapa kali namun Allah masih peluang kepada aku utk menebus kejahilan aku....
syukur Alhamdulillah...

buat rakan ku tersyg...Nur Aisyah binti Megat Wazir....diri ini memohon maaf kerana telah menyusahkan anda dan menyakitkan anda....sy bersalah...huhu....maaf sgt2....buat Nur Syahida binti Ridzuan..jgn risau...InsyaAllah sume akan ok...heheh..*wink....

cume aku masih berahsia dgn org tua ku....riso nak wat dorg riso....tak pe la....pengajaran utk aku....tak pela...proses mematangkan diri...sakit didunia ibarat membuang dosa....namun kalu tak sedar gak tak taw la.....

Aku redha dgn ketentuan Allah....andai aku pergi esk lusa...aku harap aku pergi dgn menjadi org yg beriman....aku tahu aku ni bukan hamba yg mulia...namun aku cube menjadi yg terbaik...aku harap sume org yg aku syg akan bahagia.....aku harap mereka halalkan segala hutang2 aku.....aku harap sume akan menjadi lebih baek bile aku sudah tiada...............................

p/s: tahniah kak N....imysm.....hope u and ur baby will be fine....aminn...

Wednesday, March 10, 2010

ntah la.....

cerita hari ni dan sebelum nye....

sabtu lepas g team building...k la...seronok la....tp mcm2 perception buruk tlh dilemparkan b4 pg...so diri ini sgt berdose...maaf di ucapkan....mohon ampun dan maaf.....

then, balik mlm tu terus support kawan2 kat pdg kawad...ade piale dekan..both team members aku dpt tmpat ke-2...tahniah...

lagi?? ahad...isnin...selasa....sakit2 bdn....lenguh....ntah la...nak dekat kot....huhuhuh.....

Tuesday, March 2, 2010

malas aku!!


huahahahaha.....minggu malas sudey menjelma....btl pemalas aku ni.....g kelas pun mata tpejam...mane ilmu nak lekat...

ntah la...recently, aku dh jd malas sgt2...malas nak tgo org...malas nak fikir perasaan org....malas nak bersembang....ntahla....so diam adalah lebih bgs....

aku tak paham nape org slalu slh paham dgn ape yg kite wat....nyampah lak aku....

td aku tgh lunch....member aku ni pun becerita dgn bangganye...

member: gmah, td ade org tanye ko dgn ecah mane

aku: ko ckp ape?

member: aku ckp la yg ko merempit

aku: -no xpression-

member: pastu dorg tanye aku tak merempit skli ke? aku ckp la aku ni bdk baek tak merempit....


so kesimpulan nye aku nak ckp....helo...aku bwk moto tu...bukan merempit...ko paham tak merempit tu ape? so sume org yg bwk moto g kelas tu merempit la....aku tak phm nape nak gne istilah merempit tu...aku bkn berlumbe moto pun kat puncak alam ni....ntah ar....kalu sekali tak pe...ni aku dgr dr bff aku dah 2-3 kali dia ckp benda tu kat classmate aku....smart ar...bek nye...

aku mcm tpikir...salah ke aku bw moto...lg pun moto tu la yg byk berbakti...mgkin bkn pada dia...tp consider la mcm ko tak penah nek plak moto tu...moto tu la yg tlg ko bli mcD bagai...n 1 mre thing, tlg la hormat perasaan org laen...aku ni tak kaco pun ko...so pliz jgn la wat aku mendidih...aku dah malas dah nak bergaduh....titik nokhtah tamat......