Friday, September 4, 2009

mesej utk insan tersayang.....

baru teringat .... hehehe....

dear ecah ku syg....
aku harap ko sabar ek.... berita yg ko dpt petang td telah mengundang ayer mata mu.... ayah ecah accident n skang hospital manjung....tgn ayah ecah masuk besi... ehm...berat gak dugaan tu... sebagai anak sure hati kite tak tenang ble dpt berita tu... tp aku taw ko kuat... harap ko tabah jgn sedey... aku
n kwn2 doakan yg terbaek utk ayah ko.... esk aku anta ko k? hopefully sume selamat... mintak Allah permudahkan segala2nye utk sahabat aku tu....

dear fasha yg dirindui.....

actuali aku dah bg taw kat fb...heheh...aku dah lame try cr blog ko..bel ade gtaw ko ade blog....tp tak jmpe2..aku nampak gmbar ko je kat blog ctah n bel..maklum la aku belum celik IT lg... bru belaja....jgn la marah... huhu... sedey i... weh, neway congratz taw... mcm dpt 3k je...ble nak blanja?? hahaha...... rindu la nak berbuka same2 cm time skola dulu...huhuh

dear kak N yg dikasihi....

kak N, org tgh try cari tiket.... kalu org dpt balik khamis...jumaat 18/9 ley la berpoya2 kalu kak N ade kat kk...heheh... ok tak? ley bkak puase sa
me2.... heheheh.......


puase dan aku.....


puase oh puase..... hahaha....

tak sangka dah 14 hari berpuase.... alhamdulillah.... tp aku agk terkilan sbb tak dpt nak celebrate 1st ramadhan with my beloved persons...( mama n ayah)... sedey kottt.... aku dpt bygkan mama n ayah just berbuka berdua je..sure sunyi... ape tah aku yg tercampak di sini... since kat UiTM Perak dulu aku tak pernah miss balik 1st ramadhan..tp kali ni..tak dpt nak balik... financial restraint n bus nye hal...huh.... bertemankan ecah aku meraikan ramadhan yg ku harap dpt memberi kesedaran utk aku.....

tak pe... kecik punye hal je yg tadi... tp dah dpt balik dah last week(jumaat)..... hehhe.... berbekal azam dan tekad aku n ecah redah pudu cari tiket bus... tiket ipoh abis kottt.... so amek r bt gjh, n ecah amek bota... tak pe la... nek la bus seri maju..mmg maju la... berlepas dlm kul 3ptg...n smpai kul5ptg...sbnar nye ley awal agi kalu bus kat UiTM puncak alam punctual...(halo...uitm byr kottt...so sile punctual ikut jadual ok)

so dpt gak aku p bt gjh yg sekian lama aku tgglkan...dah laen dah...dah ade tf value mart... last aku g pun mkn kfc n karok dgn eah, dila, ecah, ida n wanie....laen sggh bt gjh..makin maju..hehehe... n dlm bpe minit parents aku pun sampai...tp bukan parents aku je...tp adik2 aku yg amat aku rindui....aman, na, n yen... pengubat rindu aku.... Ya Allah..serius tak penah aku rase serindu itu kat dorg...(syg gak aku kat dorg..^_^)... pas g beli brg sikit kat bt gjh gerak balik kk...Ya Allah rindu tul kat PERAK.... hehehe....

plan asal..suppose aku balik dgn along on saturday..tp saje la nak balik awal kan... so esk tu along plak sampai...sonok aku tgk parents aku... happy je dorg tgk anak2 dorg balik... baru aku fhm ape rase nye.... tmbhn dgn adenye adik2 aku n anak2 buah aku..bertambah riuh umah tu...bestt..hilang stress aku...rasa damai dirumah sendiri....rasa selamat dirumah mama n ayah... rasa bahagia ade keluarga tersayang.....mama aku pun masak fav anak2 dia... hari jumaat kitorg makan bubur fav ayah, na n yen...sahur lak roti jala fav aman....esk berbuka pulut fav along n aman... sahur nye plak nasi n ikan goreng fav aku.... ahad lak mak masak sup daging utk ayah, along, aqeef, aman, na, yen...aku n kak long makan kuey tiow goreng..... sedapp..... sahurnye lak nasi goreng la...fav aku...hahahahha.... tu la sifat mama aku yg syg kan anak2 nye.. sakit pening dia pun sggp duk dapur masakn utk anak2 dia... syg mama...muahh.....

teringat time aku sakit dlu yg kene mc 7hari tu sbb ILI.... mama n ayah jga aku dgn penuh perhatian n kasih syg... tu yg wat aku cpt sihat... ble ingt balik rase sebak pun ade... sampai ayh rush drive dtg p.alam amek aku.... besar pengorbanan dorg utk anak nye... sdg aku lak? aku hanye berdoa yg aku dikurnia kan rezeki yg murah utk tlg parents aku... n try to fulfill ape impian dorg.. nak balas budi..tak terbalas beb...banyak bakti dorg kat aku dalam membentuk aku menjd insan yg berakal.... tak terbayar...aku akan cube utk jd anak solehah utk parents aku...itu la harapan aku time ramadhan ini... moga doa aku termakbul....aminnn......

ni aku tgh nak cri tiket balik raye plak...hahahha... last menet...ade lagi ke tiket? redha je la.....

jauh dah menyimpang ni...aku nak cte lak xperience aku berbuka dgn kwn2 baru...best gak..dorg ni satu kepala gak ngan kitorg...sempoy la.... tp kadang aku teringat la kat paan, nuris n kak eyin... bukak puase dgn dorg time kat perak... huhu... syukur..aku masih dikurniakan kawan2 yg syg kan aku..heheh (perasan)....so tak terasa la perbezaan nye... sumtimes lg best berbuka dgn dila, ecah, ida, faez, sofea, soleh n li.... heheh.... tp ex-rumate n neighbourmate...kalian masih dihati ku...hahahah.......nak sahur ape ek pagi nanti?? jeng3...

Thursday, September 3, 2009

kebengangan aku.......

huhuh....dah lame aku tak memblogkan diri ku ini.... since 1st ramadhan.... hehhe.... bz gak la lately ni... hehhe... n mcm2 aku nak cte..tp tak taw nak mula dr mane... hahha...

ni aku nak start membebel ni... sila sediakan mata anda utk membace..hahah...

k la, aku nak cte pasal assignment aku... pergh angin tul aku .....

nak salah kan org mmg tak dpt la kan? so salah kan diri sendiri je...

al-kisah nye, utk course MCK (managing customer knowledge) kene g company wat interview...
so b4 tu dah mcm2 jd..tp malas la nak ungkit sgt... mslahnye makin rumit ble group member tak de kate spakat. sorg tu act as ketua yg wat semua decision without others tahu...wat da *tut*... ish... sakit gwa aku...suke ati je tukar company...fine la... aku pun redha la... dgn alasan ade org dalam...tp kalu ikut kan LZS lagi senang kot...kak long aku keje situ kot...aduyai..tak pe la..aku n ida redha je la...ikut kate "ketua" kitorg tu...ahakz... nak jd yg part sakit hati tu....ade grup member tu siap bg annual report kat ida suh bace...apehal lak...name keje group kott...aduyaii...takpe, sabar lagi...aku pun mengspendkan masa utk bace annual report... tp tak byk info dpt...still kene set interview..tp liat tul nak wat... kate dulu senang nak interview org tu.. sporting la mcm2... tp ade je yg jd....

next thing aku sakit ati......ari tu kate dah discuss soklan for interview...tp soklan yg aku dapat utk edit..sume mcm *tut*..adui...aku kene restructured balik soklan tu...so aku wat soklan sendiri tanpa dorg.... just aku n ida je yg decide nak gne model..theory ape... adui...awk dah degree kot... takkn soklan pun kene aku wat gak....tak pe la..sabar lagi... so mintak la, other grup members g fax kat officer tu... pastu ida kol, try nak kompem kan interview this saturday... tp ley plak dia mcm tak nak lak...suke ati ngkau je...dah la ko snoozed interview ni...sakit ati lagi... mslh submission date 10sept kot...1 ape tak wat lagi..agk kalu aku n ida diam tak gerak la assignment ni...

tp alhamdulillah, kerisauan n kesakitan aku berkurang lepas officer tu kompem ley wat interview dis saturday...pandai gak "ketua" tu pujuk officer tu... huhuh.... so..kite nanti la ape lak dugaan yg melanda nak siap kan MCK....huhuh...ish2......

kalu korg bace mesti igt aku mengumpat or membebel tah ape2...tp this actually luahan hati aku... well, ni fungsi blog pun...so kalu ade yg tak suke maaf dipinta... tp tlg la... aku pun ade hati, wants n needs gak..huhu...