Saturday, February 27, 2010

tergatal jup....

kelegaan slpas 5 test dlm mse 3hari....conflict, meeting, hRm, call center n data....smart....aku mnunjuk kn kehbatn aku dgn mngemukakn teori yg ku reka sendiri....gasak...hahahhah.....

aku skang mmg bz....bz melayan show2 korea yg di beri oleh shbtku, ctah...tak abis explore ag...hahahha....smpai tlupe yg sbnarnye assgment melambak kot...ish2...tak sedar diri btl...

tp a few days passed, aku rase dlm mud bercinta...what?? hahahah....tu la...so sweet....kah3...tergatal jup.....ni pasal aku layan satu lagu ni....

Way Back In2 Luv

I've been living with a shadow overhead,
I've been sleeping with a cloud above my bed,
I've been lonely for so long,
Trapped in the past,
I just can't seem to move on!

I've been hiding all my hopes and dreams away,
Just in case I ever need them again someday,
I've been setting aside time,
To clear a little space in the corners of my mind!

All I wanna do is find a way back into love.
I can't make it through without a way back into love.
Oooooh.

I've been watching but the stars refuse to shine,
I've been searching but I just don't see the signs,
I know that it's out there,
There's got to be something for my soul somewhere!

I've been looking for someone to shed some light,
Not somebody just to get me through the night,
I could use some direction,
And I'm open to your suggestions.

All I wanna do is find a way back into love.
I can't make it through without a way back into love.
And if I open my heart again,
I guess I'm hoping you'll be there for me in the end!

There are moments when I don't know if it's real
Or if anybody feels the way I feel
I need inspiration
Not just another negotiation

All I wanna do is find a way back into love,
I can't make it through without a way back into love,
And if I open my heart to you,
I'm hoping you'll show me what to do,
And if you help me to start again,
You know that I'll be there for you in the end




Wednesday, February 17, 2010

best ke cuti sy ni???

pergh....cpt mase blalu...aku rase baru je kot balik perak....

13/2

aku otw balik kk bersame family along ku....stranded kat jam about 7 jam....lenguh punggung kot...seb baek ikut jln lame so dpt la berehat di tesco kampar....along blanja kfc...nyum2...murah rezeki i...hehehhe...sonok tgk afiq...dia dah nak 1thn, so mcm2 dia nak explore....heheheh...
so, sampai kk kul 8 mlm.....dpt gak smpai umah..jmpe mak ayah...hehehhe

14/2

tarikh ni....hehehe...bkn valentine bla2 tu...ni tarikh classmate aku tyme skul kawen...salihah...alhmdulillah...selamat sume...dah kawen dah kawan aku....aku bile ag?? hahahah..gatai....tarikh ni gak ayh aku bg permission drive alone ke BG....so aku g amek ctah...n kami bercouple p meraikan raja n ratu sehari tu....hehehhe....best la dpt jmpe ctah...rase tak pueh...tp tak siok...sbb gang laen tak de kat BG...hhuhuh...neber mind...nanti ade rezeki jmpe la kite...

15/2

melepak dirumah...hehehe...sambil melayan pemberian ctah di external aku....hahhaha....siok gak duk melayan G-dragon ni....comey....energetic....hahaha....tetibe...abg aku masuk bilik, "asl tak siap ag??" aku pun kebangangan....siap mende lak....last2 aku tgk kak long aku tgh mandikan ank2 dia...sure nak p jln la tu...maklumla aku ni tourist guide...hahahha....ape lagi pergila ke taypink....dgn berniat nak melawat giant sbb nak beli barang yong taufu...huhuhu....pastu balik dan kak long masak yong tau fu la....kenyang aku...duk umah mmg keje aku mmbesar kan lemak2 yg ade..hehehhe

16/2

ni melepak mmg tak igt dunia...aku bgn pun mmg lmbat siot....tak sedar aqeef tdo sblah aku kot....heheheh...ptg smpai mlm aku layaan suju....best.....tp aku ni mcm tak sedar diri....pas cti ni mlambak kot test...smart tul....terasa blum sedar dr lena ag...heh....aduyai.....

17/2

hari ni makin lmbat lak aku bgn.....ting tong....panggilan utk beli tiket utk pulang ke p.alam ek...
aduyai....malas3....nak cuti ag....tolong2....aku tak kontek ag ppum...aduittt...!!

kesimpulan nye......lu pikir la sendiri....hahhahaha.....mengarut lg aku neh...nak wat cmne...hobi terbaru aku...weee....heheheh


Friday, February 5, 2010

itu la dia.....

cite pda saat ni.....

aku rase sian kat kawan2 aku.....disbbkan laki ego, kwn2 aku ni berconflict....so aku?? ntah la...aku support bffs aku la...tp hopefully everiting will settle down....

kadang2, kite nak bela atau nak jelas kan sesuatu yg kabur....tp pihak lagi satu tu tak dpt phm...n try to put all the blame on that person....

buat sang adam itu, jgn la lekas naek angin kalu benda yg diperkatakan bukan salah anda....jgn letak kan ego anda ditangga pertama sehingga menyebabkan hawa anda berada dlm keadaan yg dia sendiri tak pasti....setiap insan ade perasaan....fhm, semua org nak difahami....tp dlm semua situasi mestila ade win2 situation....jikalau pasangan anda tu buat salah...tegor la dgn hikmah bukan tinggal kan dia dgn tanda tanye....dgn pelbagai persoalan....kadang membuatkan sahabat yg melihatkan hawa tu berasa kesian dan ingin membela nye...

tp semua nye jd complicated bile sang adam tidak sedar bhawa hawa nye dlm kesengsaraan disbbkan nye dan sahabat yg prihatin cbe membela si hawa....sang adam yg ego, trus memarahi dan menuduh sahabat ni sdg kan dia tak faham mesej yg tersirat yg ign disampaikan oleh sahabat prihatin ini.....ukhuwah yg suci ini telah dikotori dgn fitnah dan salah faham....nauzubillah...

akhirnye masing2 bw haluan sendiri...membawa hati luka....manusia mmg complicated...tp itu la lumrah nye....

Tuesday, February 2, 2010

kisah percutianku....hahah


td dila upload gmbar kt fb...heheh...aku pun mentagged n cilok la...hahahah..

sabtu lepas g genting...
genting lagi?? cewahh....best la...rase tempat dia sejuk n menyaman kan... ntah la...aku ske walaupun tak men roller coaster...tp mahal la brg2 kat sane....

actually, for this sem kitorg nak p PD....tp change plan...g genting...tu pun dah tunda byk kali...kire master mind kali ni dila....quite ok la...rm35.. pg balik genting...pastu outdoor theme park....tp makan sponsor sendiri na....

sbb kitorg pg pun dah ptg...tak dpt men sume la...space shot pun under maintanence...then, crockscrew tak dpt men, sbb tmn kan rakan2 ku yg sudey kepeningan...flying dragon pun kitorg missed...yg len sempat sapu la jgk...having fun tp tak puas...tp bersyukur dgn ape yg ade...walaupun mcm2 jd spjg pjlnn tp alhamdulillah sume selamat....heheh...




mungkin ade hikmah nye........




smlm housem8 aku, faez n sofia dpt stu berita mengejutkan.....classmate dorg time dip kat dungun dlu meninggal dunia sbb accident motor n kete kul9.00 mlm....speechless gak dgr....sbb girl tu pun sebaya dgn aku kan.....walau pun aku tak kenal girl itu, tp aku jauh lubuk hati aku still rase sayu n sedey...ye la...lg pun yg hidup pasti akan pergi n yg pergi pasti tdk akan kembali selama2nya...hanya doa n igtan je kite dpt kirim utk arwah....al-fatihah utk arwah...


so, pg ni almost semua bdk dungun menziarah arwah kat Pekan, Phg...hopefully selamat perjalann dorg....

selepas kejadian ni, spt petanda Allah suruh aku muhasabah diri ni...kesalahan diri....mintak aku kembali kpd pgkal jln...jln islam yg sebenarnye....tp aku ni manusia yg selalu lupe n alpa....leka dgn duniawi...ntah la....aku cube...tp syaitan tu jgk berjaya menarik aku...subhanallah...ape nak jd dgn aku ni....

aku rindu Nur Aziemah binti Md Yusop ketika umur nye 18thn, mase tu fikiran aku n niat aku satu je....nak belajar spya jd insan yg bergune dpt balas jsa org tua ku.....tp skarang ni byk benda laen aku fikir....kenapa?? semakin meningkat usia...semakin byk masalah??? betul la teori tu....kdg aku mcm fikir, penat dah blaja....aku nak buat benda laen....mcm tak bersyukur plak....

Ya Allah tenangkan la hati ku ni, agr aku dpt berfikiran secara waras......tetibe aku rindu parents aku....aku rindu sgt2....sgt2 rindu.....rindu......nape?? hopefully Allah lindungi la mereka....biarla aku pergi dlu...bukan mereka.....huhuhu.....



luahan tak berasas....

aku tak paham la manusia ni....( kdg2 pun aku tak phm diri aku ni)

why makes things more complicated.....ble kte ckp sikit tarik muke...bile bergurau terasa hati....sdgkn bile dia buat kat kite, kite siap bley gelak2 although benda tu kdg2 menyakitkan hati....ble org nasihat igt org marah...tak paham aku...

kate kental....kuat....tp hakikat nye ttp ade kelemahan....so pikir la sendiri...sendiri mau igt la (peringatan utk diri aku!!)...aku ckp byk2 kan kate aku membebel...tp ntah la...sumtimes aku tpikir, aku ni teruk sgt ke...so wateva...sem ni dah ckp pathetic utk aku...letey...i need sum rests with my beloved parents n adik2...only them can make me comfort....rindu glerr kat dorg...bile ade kat dpn kdg2 kite tak kisah...bile dah jauh ni baru rindu....

tetibe aku bau french fries....huhuh....lapo2...article review nape ko ssh sgt nak fikir...adui!!...