Sunday, November 3, 2013

Aku memang bukan Hana Tajima!

yo!!

hahahahha....lama dah gian nak menaip ni...weee...

just nak share novel blog yg very interesting ::just my type ^_^::
novel dia bertajuk Aku Bukan Hana Tajima!

Love karakter Hana in this novel which potrayed as indipendent, wise, firm, happy go lucky n gila2....n karakter Daim pun not bad....bad guy ala2 cold type....bukan bad guy yg wat keje2 jahat tu oi....ni lebey kpd BOB,,

Bagi aku cerita ni senang nak phm....n cara penyampaian dia pun sgt menarik dan tertarikkkk...mmg gelak n senyum sengih je bace nye pun...

Aku suka novel ni sbb aku tertunggu2 apa yg terjadi in every chapter....aku nak taw sape adik Daim tu.... n ape cite dgn Akid....adekah sume related dgn Hana....oiii.....tp until chapter 42 aku x dpt lg jwpn....sbb Cik Penulis dia, Rosebud x hupdate agiii....

Nak bersinopsis pun x dpt sbb novel ni pun x abis agi kan...so bg aku sape yg layan cite korea tu boleh la masuk dgn novel ni...

I hope Cik Penulis boleh bukukan novel ni...InsyaAllah aku beli kalu kat blog x update2 agiii....hahahhaha

Overall, teruskan penulisan anda yg menarik tu cik penulis...i love itttt!




Thursday, October 24, 2013

Misi yang gagal @ kulcats barrio....~kwak2~

Ntah bila misi aku dgn my luvly cuzzie ni nak bjalan....

Misi ape??? jeng..jeng...jeng... it is Jogging la

Honestly, aku rase bdn aku mmg naek secara mendadak....huiissshhh... ::asal stress je bedal makan...asal stress je bedal makan::

Tak taw la naek bpe byk kan sbb aku tak geng dgn weight scale tu....hahaha...fobia aku nak pijak...especially bile bile jarum tu tak reti nak berentiii....oh tidakkkk....so mmg aku tak la kan saje2 nak naek..

Berbalik pada misi jogging td...actually kitorg plan since aidiladha ritu....tp minggu tu lak aku bz...asal balik dah maghrib...pastu cuzzie aku ni pun ade hal kene setel time malam...so tak jadi la...weekend lak tak dpt...sbb aku jd babysitter...  ::mcm2 alasan::

Then, on 21/10 tekad ni petang nak jogging....my cuzzie pun plan nak mai  umah....dgn harapan nak jog kat taman depan ni hah....tp dari kul 5-6 ptg aku tggu x mai2 lagi....adesshhh....tak pelah..ujan pun dah benti...6.30 kalu jog pun ok...

6.15 sampai la beliau ke teratak bersepah aku ni.....tetibe tanye aku....ade makanan x? aku pun kebetulan ada masak macaroni carbonara....so aku pun suh la dia abiskan...

aku pun siap2 nak sarung tracksuit....tetibe

cuzzie:  k.azie, jom g TTDI.....kulcats barrio jommmm
 
aku:  oit, kate nak jogginggg.....
 
cuzzie:  jom la....hari ni je....malam sat g ley jogging naek tangga..

aku?? dang!! tp teringin gak...sbb slalu dia tunjuk IG kulcats tu...ramai retis yg pegi sana....

so aku pun okay...tp naek kete chumel dia la...hahahah...sbb aku malas nak drive...ni sbb aku teringin nak sapu pavlova kat situ....sbb nampak dlm gmbo mmg sdp..

so 6.30 tu trus shoot g TTDI...

sampai sana dlm 7.30 sbb jammed gills kat jalan duta... seb baek ABC so ley la g time maghrib.... ::krik2::

so sampai2...mmg impress la dgn interior dia...

::tak sempat nak tgkap gmbar interior dia dah terganga tgk grafiti dia....::
::salin tampal drpd google...so credit to the owner:: 

 
 
Sebenarnye time cuzzie ajak mkn ni..aku dah kenyang...sbb dah makan marcaroni td...tp sbb tempted dgn pavlova dia aku nak gigihkan la perut ni....pastu cuzzie aku ni order pizza...aku lak gatal order soup of the day dgn gambaran tu soup dia ala2 cm pizza kot...then, cuzzie nak try main dish kulcats...tp aku tak taw nak pilih ape...dia pun rambang mata....so, waiter hensem tu suggest kitorg lamb...sbb portion besar ley share 2-3 org...kambing?? alamak... aku kurrengg la...tp sbb tu fav my cuzzie...so aku pun okaykan je...
 
 
 
 
::cuzzie aku menikmati paperoni pizza::

:: ni la lamb chop yg aku kate...tak igt nama sainstifik dia dlm menu tu::

::our desserts ~pavlova & blueberry triflle::

::oh pavlova..perut ku sedang menanti mu....::

::1 hour later...settle::


so ape yg aku ley comment.....

dessert 
mmg terbaek dari ladang habaq hang.....x nyesal la byr mahal pun...kenyang mata n perut..
::5/5::
 
mushroom soup ::lupe nak capture gmbo::
ape yg aku ley ckp...tekak aku x serasi bersama dgn soup dia...huhuhuh...al-baziruuunnn....tp nak wat cm ne mmg cannot go...sbb ni mmg homemade soup bkn bancuh2 punye...raw punye mushroom taw...
::2/5::
 
paperoni pizza
uishhh...mmg aku suke...sdp sgt bg aku....sbb pan crust dia nipis kan n rangup....cheese dia pun sedap..sos dia pun sedappp.....terbaekk.....cume aku x dpt nak mkn dgn mushroom soup je la...huhuhu
::4/5::

beverages
aku minum ice peach tea n cuzzie order caramel coffee...beverage dia aku mmg pueh ati la...sbb ade byk buah peach dia letak...stgh kedai tu...bg air je...xde buah pun...tp kat sini mmg best la....
::4/5::

lamb chop
mmm...yg ni susah sikit nak comment...sbb aku bkn peminat tegar lamb kan....tp aku ley ckp...portion dia mmg besar..n kambing dia pun well cooked la...just gravy dia je bg aku spoil kan dish ni...sbb mmg kuah blackpaper dia mmg masam sgt2...uishh...maybe sbb nak ilang bau dia kot....tp mmg frustrated gills la...cuzzie pun rase ape yg aku rase even lamb ni fav dia....tp sbb bayar...aku suh abis mkn jugak...aigooo....tabahkan je la tekak ni...maybe x pilih dah kot dish ni...soweeeyyyy
::1/5::
 
pricing
harga dia...standard harga sana la....tp affordable la untuk pergi sebulan sekali....kalu nak lepak hari2...baek aku sendiri bawak kaki masuk masjid or duk umah diam2...
 
 

overall...aku still puas hati la...bley repeat balik...sbb service dia pun ok...waiter dia pun ensem...hahahah...
 
lupe nak g taw...tu mmg tmpt retis hang out....sbb aku nmpak ade Shasha Elite....anak dia ensem sgttt....(tgk la mak dia....mix kott)....Amanda Misbun pun ade dgn family dia...baby dia chumel sgt...aku x la excited sgt pun tgk retis pun...n xde sape pun sibuk2 nak tgkap gmbar ke ape dgn dorg...well, respek la dgn privasi dorg...aku pun xde nawaitu pun nak bergambar...hahahaa...tp cube retis yg aku minat...uishhh jgn ckp la...aku pun berebut agknyee..hahahha... ::krik3x::
 
well...in conclusion, misi jogging kitorg FAILED!!! but misi menambah lemak n menipiskan dompet SUCCEED....so mari la panjat tangga hahahah... ::takde maknenye...aku naek lif je..sbb kenyang sgttt::

Wednesday, October 23, 2013

mood blogging sudah kembali ~wehuuuu~

bermula dgn blogwalking....tetibe rase nak mengUpdate blog...

berhabuk n bersawang dah blog ni....

menaip bile ade mud je....since aku stop twittering ni blog jd teman pengganti...hahahha...

so....marilah mengekspresikan diri...membebel meluahkan apa yang x dpt diluahkan dgn percakapan.... ::krik3x::

yup...aku mmg x pandai mengekspresikan apa yg aku rase esp tang yg menyedihkan dan memarahkan...hahahha... ::simpan dalam byk::

maybe berblog balik ni dpt ringan kan kepala otak aku daripada pikir masalah atau masa depan...maybe ade yg sudi share n suggest solution ke ape...im open to that...so dun worry....

well....all the best gmah!! gambatte!! haitttt...watcha...

P/s: aku create blog BUKAN utk dikomersialkan....so sila abaikan topik yg agak childish n x relevan & tatabahasa yg berterabur....it just for fun *wink2

Counting days....

Alhamdulillah....

26hb ni akan berakhirla kerinduan dan penantian diri ini..... Semoga Allah permudahkan perjalanan mereka pulang ke tanah air....kami adik beradik tunggu...semoga selamat hendakNya.

Alhamdulillah....

Ramai yg sudi membantu mak semasa di tanah suci....terima kasih kepada semua...semoga Allah membalas jasa baik kalian...

Rindu nye... Haji Md Yusop b Sarmani & Hajah Rabiatuladiah binti Mohd Ali

My precious.....

 
 
:: at kelana jaya on 09/09-kak long yg tgkp gmbar::

Friday, July 19, 2013

payung hujan ke emas??

First of all.....Assalamualaikum wbt n salam Ramadhan

Wah...hari ni mmg gempak la jgk....

first pasal keje....keje tersangkut sbb pihak lain x bg feedback....adui susah sgt ke nak bg feedback pun, aku bkn mintak bertulis bagai...tipon ke email je...x phm..last2 paper aku tersangkuttt.....so x mencapai target keje aku....huhuhuhu

second, pasal poligami....woooshhh....isu sensitif lg sesentap....malas nak sebut sape..tp aku rase sume taw sape yg telah melangsungkan setiap perkahwinannya di luar negara...(kau ade?) hahaha

agk sebak gak la bace nukilan yg dikatakan di karang oleh isteri pertama sebut (tp sebenarnya org laen yg wat)....well, aku bukan seorang isteri....tp as a woman, faham la perasaan dia...tmbhn lg kisah ni sgt sensasi di media2 sosial, elektronik, paper sume.....i think we should stop talk about it....let them rest n move on....mgkin ada disebaliknya yg kita x tahu....hal mcm ni, sapa la kita utk bersuara n menyalahkan org....

but still wish all the best for the first wife....even, redha x redha....dia still boleh tersenyum dan bpegangan tgn dgn suami yg dikatakan tidak setia itu....semoga Allah memberi kekuatan kepada mu, sepjg kes ni even in this Ramadhan, his first wife tak melatah langsung n x sibuk la nak duk kat lamelight utk dptkan simpati sesiapa....nak masuk tv ke paper utk wat statement ke ape....so i think, she has done the wisest decision to keep everything  shut.....hal n aib keluarga simpan sendiri la...

semoga semua ni jd pengajaran utk kita.....





::InsyaAllah::