Thursday, July 23, 2009

Cite2...pelajaran??

hai......

hari ni aku tak de kelas..... khamis..jumaat takde kelas... tp nape aku tak balik perak ek? jeng2....

aku sbnarnye ade mission nak abiskan assignment yg bertimbun2.... article rev, business profile, customer complaint...pergh banyak2....

pagi td aku lepak kat PSB... makan roti canai... sambil tu sembang2 ttg kos aku sdg blaja skang.... ke mana arah tuju?? adakah aku salah amek kos?? kos ape seswai dgn aku sbnarnya?? but when i think back...timbang2 balik... terima je la... just try bertahan n survive... mayb ade hikmah nye....

cume ble org tanye nanti nak keje, jd ape?? aku tak de jwpn utk itu... dah kabur dah..... nape ek?? time dip dlu pun mcm tu.... ade kah aku insan yg tiada cite2??

~Ya Allah, permudahkan segala yg sukar bagi ku... kerana memudahkan perkara yg sukar ada mudah bg MU......aminnn~

Thursday, July 9, 2009

bff-rika ixora........

dearest wanie...............

aku bace blog ko td... aku terus meleleh...

nurul syazwani binti sohahuddin....

Part 1
itu la gegirl yg paling menonjol mse aku pt1..... mule aku agk pdg senget gak bdk ni... sbb dia terlampau peramah dan extreme (hypeactive)... tp lama2 aku knal dia.... len lak jd nye... aku kenal dia sbb dia rumate chak... n aku selalu leypak kat bilik dia n chak... tp dia selalu tak de kat bilik coz dia slalu leypak kat bilik ma.... heheh.... tp yg wat aku makin rapat dgn dia sbb aku slalu sakat dia... fyi, dia ni obses sgt dgn dr. faiz...

aku igt lagi time kelas...aku ckp dr. faiz dah tunang n ade cincin kat jr dia.... dia trus lari balik bilik dia semata2 nak cek betul ke tidak..hehehhe...jht tul aku... haha..(maaf wanie)

Part 2
time ni la saat paling perit utk gegirl aku ni.... dia pressure sgt.... fyi, aku, chak, nuris, wanie kene pindah duk cempaka 2 which is sume senior kat situ... n as result kitorg mmg rumate dgn senior la.... bak kate dia mmg smart ar.. hahahah....

sume kerana benda haram menybbKn gegirl aku ni kene pindah bilik ke angsana... menyumpah pun ade kat rumate gegirl aku tu... isk.... smpai histeria kot gegirl aku ni..... tp pengalaman kot.. pastu sume senior kat situ boikot bdk part 2 which is aku n chak la..sbb kitorg yg rapat dgn wanie.... heheh.. tp aku dpt gak survive....

Part 3
saat ni gegirl kembali cempaka 2... welcome back.. tp kali ni bersama paan, ma, n chak... bilik dorg dpn bilik aku kot.... haha.... kire hari2 aku menapak kat bilik dia cari makann... tp gegirl aku ni face sum probz wif her rumate which is i also involved in...hahaha... sian dia.... tp ko tak marah aku kan? sbb aku amek grup member ko for bbm? sowey dear..... aku pun tak taw...... i thought they alredi told u.....

tp the interesting happen kat dia... dia jd biro makann for iftar ramadhan... aku as anak buah dia tak tlg sgt pun...sian dia.... fyi, kaki dia sakit kot bcoz jatuh longkang...opppzzz....sian dia... tak dpt berjalan.... aku igt lagi... smpai dia tak ley bangun n bengkak btl kaki dia..... tp during the event dia mcm tak sakit pun... tp lagi bersemgt... tu antara sifat gegirl aku yg paling aku respek....

Part 4
masih lgi di cempaka... tp berlainan bilik...hahah... rumate pun berlainan.... kali ni dia, ma, syira n wani kecik.... while how bout her x-rum8?? jeng2....
aku rasa ukhuwwah aku dgn gegirl makin rapat..... maybe becoz she alwayz make me laugh n acknowledge my presence....... i really appreciate it.... luv u so much beb...

tp the sad part... aku really2 terpisah dgn dia for every classes...aku tak de lgsg kelas yg sama dgn dia.....n i think the thoughest part 4 her bcoz she was responsible to be PP (pengarah project) for 4D event.... she really2 work under pressure...... sian dia... tp akhirnye dia berjaya gak... n dpt new frens xpecially junior pt1....

n aku rasa tu la 1st time dia rase hepi coz dpt huha dgn dak pt1 n dpt xplore perak selain ipoh... aku tak igt dah name2 junior tu.... tp at the same time she face sum probz wif her feelings n rumate..... dan dia kurus kot time ni...hahaha.....

Part 5
babak sedey byk terjadi kat Pt5 ni.... tp kalu cite sume tak best ar kan..hahahahah
tp aku taw gegirl aku kuat to face it..... aku rase dia pun dah pulih sepenuh nye.... alhamdulillah...

tp dia makin susah hati kat sini... nak cite pun tak dpt la sbb p&co kot..hehehe..... aku igt lagi dia slalu hang out wif seniors... spe? jeng3... abg2 kesygn dia la.... itu yg wat dia makin smgt nak blaja.... aku pun seronok..hehehe... dia ni peramah sgt2 smpai lect sume kenal wanie aka along...

aku notice sumting bout her time ni, b4 dia g bilik air or tandas sure singgah bilikaku walu bilik air jauh dr bilik aku.... n kat pt5 gak, 1st time aku overnite dgn dia... g karok sme2..ahhahahah.... luv that.... aku gak dpt merasa wanie drive dibwh jgaan dila...hahahhah...

Part 6
Practical time....tp still keep in touch... dia la insan yg sering update kat aku segala in4 ttg uitm n practical.... hahahah.... thankz dear.....

aku dpt jmpe gegirl aku ni time presentation je..... seb baek dia turun awal..... dia nmpak smakin anggun dan chantekk....hahahahha... tomey... tu last aku jmpe dia... mish her so much.....

for wanie aka gegirl aku ni.....
i wish u all da best for ur degreee..... n i really2 miss u... aku btl2 rase kehilangan ko kat p.alam ni.... aku masih rase sunyi.... aku rindu perangai2 gle2 ko... aku rindu suare ko... aku rindu cerita2 ko.... aku rindu nyanyian ko.... aku rindu lawak2 ko..... 1437.....best frenz forever.... i hope aku dpt jmpe ko....aku takut aku tak sempat jmpe ko.... (^,^)

i dedicate diz song for u....

aizat-pergi....

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Puncak Alam??

hahahha..... hari ni dah kire 5 hari aku kat puncak alam.....

uitm kampus puncak alam....pergh...nama mcm sofistikated kot.... puncak kata kan... hahahha... tp kalah.. uitm lama aku tu kot lg bgs... sehulu2 seri iskandar tu ade gak la pembangunan yg menyenangkan hati.... tp tak dinafikan puncak alam ni cantik... penuh dgn udara segar dan pemandangan yg natural...back to basic..hahaha....

5 things yg aku ske pasal UiTM Puncak Alam
-kolej (chantek n bilik air pun dkat. pling ptg ade lif..hahah)
-ade kawan2 terchenta
-ade dewan kuliah (aku slalu tingin nak masuk dK... akhirnye..)
-environment (menyegarkan....tp..jeng3)
-fakulti (tinggi kot..15 tingkat...chantek tp gayat)

7 things yg aku masih perlu menyesuaikan diri dgn UiTM Puncak Alam
-line hp (mak ayh aku ssh btl nak kol aku.....sdgkan hp aku on sentiasa)
-makanan (kene beratur pjg sehingga menyekat selera aku)
-tangga (smpai tgkat 5 sure aku dah semput)
-group/kelas (terpisah dgn dla n ecah..seb bek ade ida tomey)
-takde transport nak kuar dari puncak ini..hahaha...
-mesin basuh jauh la.....
-tak ley nak balik stp minggu

Aku pun dah msuk kelas.... menakutkan la jgk walau byk dak seri iskandar kat kelas aku tp aku still hve to survive n try to get along wif them.... agi pun kali ni kelas bercampur dgn guys... quite awkward gak sbb b4 diz aku kelas dgn gurlz only..but then bercampur kot time degree ni... adoi..tak reti kot walupun majority boys kat situ aku kenal... hahaha...tp dorg tak kenal aku pun...

lecturers? okay... but ade hampir sume strict kot... maklumla degree bkn diploma. lagi pun om kali ni kat main branch... dekan pun ade... dlu yg paling tinggi pun ketua koordinator program.... hahah... tak ley nak wat perangai sgt la... kene behave takut kene tindakan tatatertib... atoi....

how bout the course? customer service... kalu dgr mcm pelik kan? tp kenapa aku pilih course ni..haha..maybe aku dgr ramai dpt dekan kot... nak merasa gak dpt dekan..ha5... tp jujur teringin nak amik health administration....sbb ade calculation...best kot... tp tak pe la... try to do my best... adoi..aku ni dgr course ni ade credit hour smpai 5 kot..serraaammmmm..........

wish me all da best k.... hopefully sume berjalan dgn lancar kat sini...aminnn.... ;D