Monday, February 28, 2011

tido la kasih......tido la syg....

ye sy mengantuk..........sgt mengantuk........

kenapa cpt sgt isnin menjelma....uhuuukkkk.......

mata sy masih terpejam...

walaweiii.....

Saturday, February 19, 2011

at same time......

19th february 2011......

my cousin nikah and at the same time ss3 tix launch.....so....which one i have to go???

absolutely, my cousin nye kenduri rite....kalu tak kene panggang dgn mak ayh......

so how bout the tix??? terpaksala aku empower my dearies haney n ida to buy it for me.....

maka seawal pukul 8.00 pg aku text haney n ida....wish them all the best....coz dgr cert ramai ELF dah camp kat sg.wang.....

sambil2 text dgn haney, sempat ag aku lipat tisu, angkat lauk, jd fotografer n babysitter......heheheh (multipurpose gak aku ni)

cuak gak tgk cousin aku ni nerves....n at the same time sian kat haney n ida kene bratur pjg dah la tak breakfast ag.........

after ijab kabul done......got mesej from haney.......yg dorg still beratur even dah nak dkt lunch hour.....

alhamdulillah my cousin nye kenduri pun berjalan lancar......happy to see them happy.....

but, dah kul 2 my dearest members still Q for the tix.......n haney call said that, partial sold out, many ELFs demand for terrace seat....kalu amek terrace pun dpt last row.....but i dun mind....ok je......

n 2 hours later, dlm perjalann pulang ke Shah Alam....got text n MMS from haney......"aku dah dpt tiket"....wah... n haney decide amek rockpitt....while aku n ida kat terrace....still heppi......

so....aku rase dgn kuasa naga yg kawan2 aku ade...sure dorg mkn dgn penuh seleranya.....mustti punyeee......

at last.....at the same time, sume nye Alhamdulillah....aminnn.....




:: selamat pengantin baru, kak ita n suami....smga kekal hingga ujung nyawa ::




:: mms from haney...tix SS3 in malaysian 19th March 2011 ::

Thursday, February 17, 2011

hahahah.....lagi....!!

lalalalalalalala................arini aku LAMBAT g kije....

nampaknye penyakit M aku dah melanda.....huhuhuhuh......

td akak kat opis ckp sal cendawan......terus aku teringat kat cendawan goreng yg aku tingin dr awl tahun ni...

balik cny ingat nak wat la sendiri....dan2 cendawan abis di pasaran....kempunan agi.....

teringat time duk umah sewa time bln pose.....cendawan goreng dah ibarat juadah wajib kitorg serumah la....

cari2 kat sek19 n 20 takde la pulokk.....so......ble agak dpt makan ek??? ida, ecah.....nak cendawan gorenggg...nyum2...

Tuesday, February 15, 2011

the mission......



miahahhhhhaaaaaaaaaaaaa................................................
alhamdulillah kenyang perut ku.....ilang kempunan dah......
tp pas ni kene ikat perut ar.....duit ku dah keringgg
uimokk.....ade rm11 smapai jumaat ni....
all the best gmah!!!


yeyeyeye.....my beloved parents akan dtg s.alam diz weekend....yipppiii.....
hepppiiii......


ye....sy sedar diri.....assignment ku tak bersiap.....




jom kite menyiapkan assgmnt yg tertangguh itu......selamat....

but bfore that....


salam Maulidur Rasul utk semua.......mari la, kite berselawat ke atas nabi junjungan Muhammad SAW...
*bukan hari ni je kene selawat...tp hari2* (igt tu cik nur aziemah)

this is one of my fav song.....Ya Rasulullah by Raihan...
lagu ni sgt menyentuh kalbu setiap kali dgr lagu ni...n pernah sekali aku menangis dgr lagu ni....
jom la kite hayati bersama


center ke tak???

otak wa tak center.....makna skang wa dlm keadaan kurang waras....

adui....byk tul wa pikir (80% mengarut 20% relevan) hahahaha......ape dah....

bukak internet wat kije laen....laen pulak wa bukak....

pastu g tgk video....so bile kije nak jalan.....

bahang stress sudah dirasai.......penyakit M n R bersilih ganti menjangkiti wa......

rasa nak pegi mandi air terjun tetibe....hahahahah.....nak terapung2 smbil tgk keindahan alam.....

utk menyenterkn diri ini balik aku pun post kat blog ni.....hahahah...tp mcm tak de pape perubahan pun...

newayz....lunch kat opiz td...aku teringin sgt22 makan ayam goreng mcD spicy.....huhuhuhuh....

tp aku dpt rase aku tak mampu membelinyeeee...........huhuhuhu.....uang ku udah kering....shedey...

ayam mcD....oh....ayam mcD....nape time2 cm ni aku tingin nak makan.....time duit berkepuk dlu....tak ingin lak....duk bantai fries je....apeda gmah ni......





huhuhuhuhuhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......lapau la pulak.....DANG!!!


Sunday, February 13, 2011

sedang ingin berchinta la pulakkkk!!

hahahahha.............kelakar la pulak post title kali ni....

ni sume akibat nengok We Got Married......(show pasal fake marriage among idol kat korea).....
then...as yg my friends taw...aku ni yongseo biased.....mmg aku ske couple ni.....sesgt la sweet.....walupun ade yg kate progress dorg sgt la lembap....but still i like it so much......

y aku ske?? mgkin aku ni still innocent mcm Seohyun (bride)...hahahah...so everything like first time....then meet the bridegroom, Yonghwa yg choding (immature) but still macho n sweet......dorg punye progress tak la cpt mcm org dah btl2 kawen....dorg take it slow....mule2 berkenalan.....mmg susah nak pecahkan dinding antara dorg ni smpai yonghwa nak berputus asa nak suruh seohyun gne informal (banmal) language....then, dorg ni ske men tarik tali....bile seohyun nak baik2 dgn yonghwa....then, yonghwa jual mahal...smpai la seohyun isytihar perang dingin....(time ni sgt riso...but at the same time seohyun sgt sweet)....tp everything settle down, ble dua-dua forgive n forget.....yonghwa amek hati seohyun dgn mcm2 cara....(mmg nampak keikhlasan dia)..dia belikan tanah utk tanam sweet potato utk seohyun....that i think...very unique....(syabas yonghwa)....

then, now dorg dah start pegang tangan....itu pun after 200th annivesry....kat japan....hahaha....skang dorg still blaja ttg satu sama lain...which mmg sweet....sbb perangai yonghwa yg kebudak2an itu sgt klakar while seohyun slalu take things serious...so mmg nmpakla contrast nye....heheheh

di sebabkan show ini la....aku ingin bercinta dan dicintai....wah2....mak ayah....org nak kawennn...sile la, cari kan yek....hahahahahhah




cr: iiSmexyTears @yourtube & original post by: sweetpotato4339 

i can smell love in the air......hahahahah






oh tidakkkkkkk..........................

T_T.....research tak siap ag......aku pun tak taw nape.....aishhhh......

nak wat questionnaire tp chp1-3 abis touch-up ag.......aduii....

smlm kate nak wat arini.....so aku pun mmbazirkan masa yg ade dgn menonton rancangan yg ade di external ini.....

so hari ini pun menjelma....dgn smgt bgn pagi2....nak wat research...but then dah 6.26 ptg....msih tiada ape2....

n one more thing....i become more confusing about my research title.....aigoooooooo.....dpt terasa ade benda tak kene....tp masih mencari apakah.......otak ku beku kembali....bile nak cair pun tak taw....lagi pun panas je kat malaysia ni....bukan bersalji nak beku je....hahahhaha

research oh research......adoittttttttt!!!!!!!!!


Tuesday, February 8, 2011

bersabar ye......

perghhh....mendidih aku dgn perangai org2 educated ni....taw la awk blaja kat luar negara.....
tp bile nak mintak bantuan tu jgn la berlagak sgt......aduit...sabar la hati....semoga Allah merahmati anda semua...wahai pelajar2 yg pandai lagi cerdikkkk................

ye cik malas....selamat datang....

yeyeyeyeye.....yayayayaya....sy nak membebel agi....

adui....smlm jga kaunter tak de la smpai aku ngantuk tertido...
ni tadi, smpai tersengguk 2-3 kali....seb baek tersedar ade org dtg...kalu tak kantoi wa...

sian lak aku tgk customer2 yg dtg nak penerangan....aku nk tlg terangkan pun ilmu kurang....huhuhuh....maaf ye, sy student praktikal....maaf ye enchik n puan......(aigooooooo)

ala....kemalasan aku dah bermula....td pun pg keje lambat....tp mmg sengaja dtg lambat pun.....dtg awl pun bkn ade kije nak wat...hahahha...(jht2)....

aku dah start buhsan.....tak sabar nak bercuti panjang smbil menanam anggur....hahahahha...insyaAllah..(tak mo la tnm anggur...nak men hunting2 pasni..)

Monday, February 7, 2011

enchikkk.....sy nak cuti lagi boley tak???

bdn ku sengal2 n lenguh2.....akibat stranded kat jammed about 5hours......daebak!!!.....tu la penangan balik time cuti2 ni....

so smlm kul 10mlm baru smpai s.alam.......pastu dgn perut yg berkeroncong lagu "shock" from be2st....my bro pun round2 sek9...nak g restoran fav mereka sekeluarga...tp tutup lak...so makan kat sek4....akhirnya berisi gak perut ku dgn nasi goreng...thankz kak long blanja saya......

dang!! sampai umah je kul 11mlm...alahai esk kene kije.....hangen glerrrr ble taw..along n kak long cutii....nak cuti jugeeeekkkkkkkkkkkkkkk......

so pas kemas2....gosok gigi....sume....ready utk tdo....tp tak bpe lene sgt...sbb bdn lenguh2 kan.....n yg paling best skali aku terbangun lambattttt....kul 7.15pg baru tersedar dr mimpi......hahahha....dlm ati nak je kol bos aku....sy nak cuti ley tak encikkk??? huhuhu.....siap2...start motor punyela susah....alih2 7.50 baru gerak...kecuakkn melanda....dgn skill yg ade...aku pun lalu la jln2 yg sesak....so..berjaya la punch kul 7.59...selamat dennn.....

masuk2...dgr akak2 bercerita pasal percutian n kisah seram....bos pun masuk " arini hang jaga kaunter na...2 hari taw"...aku pun dgn ikhlas nye...baek enchikkk....!!

hahahha...skang aku kat kaunter la ni....melayan kerenah pelanggan zakat yg berbagai dgn senyuman....so...i hope...it will be a good day for me....n the best is...aku dpt gne internet.....hahahhaha.....

Tuesday, February 1, 2011

tak sabar nak pulangggggggggggggggg.................

omo...omo....esk rabu.....yeay!! then cuti 4 hari......
tak sabar nak balik umah....jmpe mak ayh....rindu ssssgggggtttt kat dorg.....
dlu time aku study, tak lah rase rindu mcm ni....tp bile praktikal rase rinduuu sgt2....
aku pun kerap kol dorg lately ni.....pastu dgr mak n ayh cite pasal dorg kat umah....
chumel.....time aku kat umah bertekak je....hahahha....tp aku paling riso ble last week mak cite yg dorg jatuh moto....aku rase nak balik je....tp mak kate gwenchanayo....balik time cny nanti.......
nak balik...nak balik....yeay!!