Friday, July 19, 2013

payung hujan ke emas??

First of all.....Assalamualaikum wbt n salam Ramadhan

Wah...hari ni mmg gempak la jgk....

first pasal keje....keje tersangkut sbb pihak lain x bg feedback....adui susah sgt ke nak bg feedback pun, aku bkn mintak bertulis bagai...tipon ke email je...x phm..last2 paper aku tersangkuttt.....so x mencapai target keje aku....huhuhuhu

second, pasal poligami....woooshhh....isu sensitif lg sesentap....malas nak sebut sape..tp aku rase sume taw sape yg telah melangsungkan setiap perkahwinannya di luar negara...(kau ade?) hahaha

agk sebak gak la bace nukilan yg dikatakan di karang oleh isteri pertama sebut (tp sebenarnya org laen yg wat)....well, aku bukan seorang isteri....tp as a woman, faham la perasaan dia...tmbhn lg kisah ni sgt sensasi di media2 sosial, elektronik, paper sume.....i think we should stop talk about it....let them rest n move on....mgkin ada disebaliknya yg kita x tahu....hal mcm ni, sapa la kita utk bersuara n menyalahkan org....

but still wish all the best for the first wife....even, redha x redha....dia still boleh tersenyum dan bpegangan tgn dgn suami yg dikatakan tidak setia itu....semoga Allah memberi kekuatan kepada mu, sepjg kes ni even in this Ramadhan, his first wife tak melatah langsung n x sibuk la nak duk kat lamelight utk dptkan simpati sesiapa....nak masuk tv ke paper utk wat statement ke ape....so i think, she has done the wisest decision to keep everything  shut.....hal n aib keluarga simpan sendiri la...

semoga semua ni jd pengajaran utk kita.....





::InsyaAllah::

Thursday, July 18, 2013

okay...mereka sgt chumel...

well, just want to recommend sumting dat nice to watch:

....taddddaaaa........



K-drama yg bertajuk Gu Family Book atau Book of the House of Gu....

sbnrnye dah habis tgk dah before Ramadhan....amek mase dlm 4 hari utk habiskan 24episod....*whatt??*  selalu aku akn amek mase paling sekejap utk tgk cite korea 7 hari...tp yg ni 4 hari je kottt...maknenye ape?? best la...aku sukeeeeee...

Jalan cite yg menarik...membuat aku sentiasa nak tahu next episod same yg akan mati...sape yg kene tangkap.....bukan cite cinta yg tipikal...dan mcm mane dorg survive utk tegak kebenaran..sbb org jht dlm cite ni mmg sgt jht..aku pun rase nak bunuh je dia...ish2....ape yg penting ade mesej yg baek utk disampaikan...

Well sape yg suke cite pasal gumiho, InsyaAllah la ley adapt cite ni...cume yg uniknye gumiho nye lelaki...jeng2...divine creature katenyee...

kalu korg nak bce sinopsis dia boleh bace disini....cume kalu nak tgk streaming mmg susah la sbb dah kene mark dgn DMCA...tp aku ade cara tersendiri..hahah...

Suzy n Lee Seunggi mmg ade kimia....walaupun dua2 ni penyanyi duk joget2 ats stage....tp blakon dorg pun jd gak....berbakat la tu....suke watak Suzy sbg perempuan yg mahir martial art dan berpakaian mcm lelaki nmpak mcm wow...still chantek...*org nye mmg chantek pun*....

overall, berbaloi la cite ni kalu follow sampai abis...tp sile tgk dgn minda yg terbuka...sbb mmg la x logik kan pasal gumiho ni.... *tgk cite ni wat aku rindu twilight.....huhuh*

 pergh..kalu la ni aku... ::daydreaming::

bergabung untuk menyelamatkan nyawa...tp last2 dorg......*

selamat menonton


Wednesday, July 17, 2013

kerisauan seorang anak

Salam Ramadhan... *actually kompius Ramadhan ke Ramadan??*

setelah 4 bulan tak pos ape2...terasa nak update blog...nak membebel...nak luahkan apa yang terbuku dihati...ngeeee

byk nak membebel ni...tp tak taw mana nak start...mengenangkan bulan mulia ni...kita postla luahan2 yang sopan la....insyaAllah... *actually ni pun kompius InsyaAllah ke InshaAllah??*

Alhamdulillah smlm parents call n sampaikan berita baek.....doktor dah luluskan utk mak menjadi salah sorg tetamu Allah di samping ayah utk musim haji tahun ni....

the only thing that i always worry about is their health....kebelakangan ni, mak ckp kaki n lutut dia sakit...so last weekend, balik la kg...visit mak ayh setelah sebulan tak pulang ke kg halaman....

bertolak kul 5.30 ptg, shoot terus dr ofis balik kuale...sampai la dlm kul 8.15 mlm..berbuka dlm kete je la.....heheheh...*harap2 xde saman la..aminnn* mmg excited balik kg ni...

sampai2 mak n ayh baru pas abes makan....tacing lak tak dpt mkn sekali.....hahahah...well, pas mkn aku pun cek kaki mak...mmg sembap plus bengkak....aduiii...sakitnya aku rase...ni kan pulak mak yg tanggung kan...kalu boleh transfer rase sakit, biarla aku yang tanggung....

la ni, solat pun duduk kat kerusi....mak kata lutut sakit....aku risau sgt...jalan pun kene berpimpin x pun pakai tongkat....seb baek, mase kat ofis ade org jual garam ubat untuk rendam kaki....aku pun beli la untuk mak pastu beli SNE utk mak....sejauh mne keberkesanannye x sure la...tp kita cube ikhtiar....

Alhamdulillah, 3 hari aku kat kg...aku cuba tunaikan tggjwb sebagai seorg anak sebaiknya...mak pun nmpak boleh tido lena, kaki dia pun dah kecut sikit...cume blum kembali ke bentuk asal....mgkin ni efek buah pinggang dah kecut....bahaya...tp hidup harus diteruskan.. #himnae!!

Doakan semoga mak diberi kekuatan utk menempuhinya....semoga Allah berikan kesihatan yang baek dan rezeki yg murah untuk mak ayah dlm meneruskan kehidupan mereka.... 

Semoga Allah melancarkan segala urusan mak ayah dlm persediaan untuk menjadi tetamu Allah ke tanah suci....aminn ya rabbb....

*diri ini pun teringin nak menjadi tetamu Allah di tanah suci ini...InsyaAllah* 
*doa mustajab di bulan Ramadhan ni.....semoga Allah perkenankan amin ya rabb*