Friday, March 15, 2013

Koma....x sedar diri sudah

Assalamualaikum everibodi...salam ukhuwaah

Sape yg koma?? actually bukan sape tp ape...

Tanggal 12 Mac 2013.....hp sony with walkman live (Wku telah koma...setelah rawatan emergency dilakukan...

Lip lap lip lap je LCD dia....appearlah sony...sony..sony

Sbnrnye petang otw balik keje tu ujan lebat......letak hp kat raincoat....sbb duk dgr MP3.....tp sampai umah, hp mmg sihat walafiat sgt2....siap ley wassap sume...

but then, tetibe hp aku off sendiri...so aku on balik cm biase boleh je....then, pas solat Isyak aku tgk dia off balik...apesal dlm ati? so bukak la housing cover dia...basah...so aku decide...keringkan la dlu....

dengan tidak berbekalkan alarm...aku pun tido, dgn harapan Allah akan kejutkan aku pukul 6 pg....Alhamdulillah Allah still bg peluang, aku pun bgn...sambil amek tuala, aku try on hp...tak mmg x ley on...so charge la dia....tp LCD tu just lip lap lip lap je....ohmaigad!!

aku? sedey ke? x lah sedey sgt....tp rase sunyi gills la...sbb hp tu dah teman aku selama 2 thn lebey....hadiah dr parents lak tu for my convo...so mmg syg gills...

so 2 hari ni, aku tapau MP3 along wat peneman...so igt nak bawakla dia g klinik utk dpt rawatan susulan...

tak pela...so dah dua hari aku tak de hp....rase mcm best jugak....tp mcm x biase la....

neways, hope my sony will get well soon.... ^_^


::sebak la pulak...sob2..sob2::

Wednesday, March 13, 2013

Perubahan yang berubah-ubah

i noticed sumting fishy today....

sekiranya aku difitnah atau tidak disenangi....it is okay...aku redha...sbb aku hidup bukan atas kuasa awk org....tak pe aku tawakal pada Nya...malas dah nak fikir...

on top of it....u will see another side of me....the silent one...no more laughing...talking........serius, kalu benda ni x selesai....aku sendiri yg akan senyap....mulut ni yg ringan pun tetibe ley jd berat.....biarla...kurang sikit dosa aku x becakap...

dah la....pagi2 dah ade drama...stresss....adat la bila jadi budak baru dan tak di alu2 kan.......tunggu la...andai ada rezeki aku kat tempat lain...aku pun akn pergi....

::apabila cuba hidup bermasyarakat....macam2 perangai kite jumpe::


Tuesday, March 12, 2013

plan jangan x plan

planning utk minggu ni

-nak create header baru....*malu pulak aku tgk header aku ni...tp lama2 kiut la pulak*

-nak beli lounge suit... *ni yang paling payah....badan cm aku ni...aishhh222..*

-nak abis kan novel Thanks For Memories *dah sebulan bace x abis2...3x extend dah tarikh anta..heheh*


tp cm malas lak aku nak wat header baru....al maklum la tak kreatif..hahaha...lagipun dah lama tinggalkan bidang edit mengedit.....

btw....nafsu makan nasik membuak2 sudah kembali.....hari ni je 2x aku makan nasik....pagi nasik lemak....tgh hari nasik goreng....omaigad!! ni mmg terbaekk....

::jom asar dlu....lepas balik....tp hujan...T,T::


Ragam yang meragam

Spoilllll betul.....pagi ni bangun lambat gills....kul 7 pg baru tsedar...selalu kul 7 dah ade atas moto...

dah la ari ni perhimpunan bulanan.....sampai kul 8.25, pintu dah kene block...suruh ikut pintu lain..sabo je la...

so bile dah masuk ke alam pekerjaan ni mmg payah....lewat seminit pun dah dikira....dapat la bos yang mmmmm....terbaekkk...so just prepare myself la...kalu kene tibai time LNPT pun awok redhoo....

mengeluh tak elok....tp ntah la...runsing....bile ramai yg lebih suka ckp belakang drpd ckp depan2....kalu tak suke aku ke ape ke, cube je ckp depan2...bukan aku nak berkungfu ke...paling kurang aku akn jarakkan diri aku sbb taw ade org x suke...aisshhh....

so betul la kata Ustaz Azhar Idrus, keikhlasan adalah rahsia kita dengan Allah....aku sbg manusia hina tak ley nak nilai keikhlasan org....tp at least aku ley rase org tu suka atau tak.... ntah la....aku tgk je la drama kat ofis ni mcm mane....

janji aku buat benda betul....duk diam2 macam tak wujud lagi baguihhh.... **terbaek**

menconteng sambil dgr lagu BM- Locked Out of Heaven (walaupun x suke sgt lagu ni)

Monday, March 11, 2013

Berhabuk....fuh..fuh...

Assalamualaikum.....


Perghh...bersawang sawing...*kene gune vacuum neh*

Ada lagi ke org bace my blog ni?? Last post pun around 2011....2 tahun dah....

Tetibe jari ni rindu nak menaip panjang2....(praktis nak wat karangan)

heheheh....tak pelah...oleh kerana aku tahu tiada readers yg akan bace ley la aku terus mengarut...lalalalala..

okay chow...