Tuesday, November 17, 2009

dugaan dan aku

oh..oh...nampak ketarakah dilema di wajahku.....oh....oh diluarnya tenang tp tuhan tahu....

kali ni dugaan agk lebey berat....huhuhhu....


susah ar nak citer....tp ia dah terjdi kan...dugaan ni yg mengajar erti hdp....utk lebey menghargai kehidupan....

sehari sblm last paper (9/11)

-siot....virus telah mencemar laptop ku....
-got call...."ayah sakit, esk ayah p check up, maybe terus masuk wad"...."akak jgn risau fokus kat exam"......perasaan aku?? mecari ruang ketabahan...jgn jd emo...stay calm...doakan ayah....stdy...stdy....

hari last paper (10/11)

-"akak balik perak cepat kalu bley....ayah dah transfer hospital ipoh...takde sape nak tolong ma...." tp aku tak ley balik sbb booking clearance 11/11...n so housemate ajak kuar tgk wayang jup smbil otw nak beli tiket balik perak esk....
-"along, org eksiden td.....moto teruk rosak kat depan....." alhamdulillah aku masih hdup walupun byk kelukaan n kelebaman....sofia pun selamat.....terima kasih n maaf kat para housemate ku tersyg........
-"td aku dah rase tak sedap hati" so pengajaran...kalu gwa kaco n parents sakit jgn ade niat nak p tgk wayang....n L***U tlg jgn menyusahkan pengguna jln raya.....

clearance day n blah time (11/11)

-"akak, ayh operate mlm ni....kul 9mlm....kalu bley balik perak arini" ayh, tunggu akak taw....akak janji akak balik perak a.s.a.p...akak jaga ayah....ayah jgn riso...
-"gmah, ko ok tak?".....sengal2 badan...gigi aku still berdarah lagi....lebam dah start naek...
-"moto dah ley amek ptg ni" "ida pinjam duit ko dlu bley tak? balik perak nanti aku byr duit ko...."
-"gmah ko ley bwk moto tak ni?" aku kene gagah kan n kuat kan tekad utk bw moto jgk...
-"tiket balik kuala kangsar ade ptg je 4.30ptg....mlm bas tak gerak" mcm mane nak balek perak ni?? tlg2...ayah tunggu akak!!!! hopefully ayh selamat...Ya Allah....bantu la hambaMu ini...

balik perak (12/11)

celik mata aku dr tdo..igt perak....naek bus kul 9.30pg.......tp kul 1.30 baru smpai...siott nye bus....sumpah aku tak nek ag bus era mesra....

ehm...sampai ipoh terus grak p hospital ipoh...alhamdulillah ayh selamat di operate...cme ayh tak ley bukak mata sbb efek ubat bius.....alhamdulillah segala selamat....

as conclusion, dugaan yg aku hadapi tak la besar mane....tp aku bersyukur aku dpt melalui nye dgn kesabaran n kewarasan.....cume skang aku tgh blaja drive balik sbb aku kene bwk ayh g dressing stp ari kat hospital kuala kangsar....mencabar sggh....huhuhu....semoga semua selamat....internal problem ade gak...tp malas nak cte...so...doa kan la agar semua berjalan dgn lancar....mintak2nye....

Wednesday, November 4, 2009

ape nak jd dgn aku ni??

gwa kaco...mcm2 aku nak pikir....focus2...final kot.....

tak ley focus gak....shingga aku rase aku tlh menghancur 3 paper final aku....leadership...CRM...retention....

nape aku tak dpt stdy mcm kat dip dlu....?? time management aku dlu pun bagus....skang...stdy last menet sesaja....nape ek??

rungsing......sengkak kepala otak aku...ni.....*sigh*.....

Sunday, November 1, 2009

aku suke la.......

hahaha.....nak cite lagi....

skang aku suke lagu liyana jasmay...aku sudah jatuh cinta....lirik dia bermakna..heheheh.....jeng3...

sudah lama mencari..
tapi tak ku temui...
rasa yg selalu ada dihati.......ada dihati.....

tp kini baru aku temui...
jalan cerita cinta.....
sekian lama mencari....cinta...

dulu cinta tiada lagi...
dan aku masih mencari-cari...
kerna hati ku sanggup menunggu cinta darimu...cinta darimu

memang benar aku sudah jatuh cinta..
memang benar aku hampir jadi resah.....
bila cinta dari mu hadir....
bagai lena dari mimpi...
bagai terasa...bagai terasa.....

memang benar aku sudah jatuh cinta..
memang benar kata hati ku pada mu.....
tapi aku tak kuasa....
mengatakan pada kamu...
rasa cintaku...rasa cintaku.....
buat mu selamanya.....

lirik bermakna...tp ade makna dlm hidup aku tak?? hahahah....biarla...jgn dilayan perasaan bengong aku ni....hahahah....

focus final exam....honestly aku kene kerja kuat....aku pun tak puas hati dgn carry mark aku....byk maen...tak score btl2...adui sedar diri gmah....jangan lari dari landasan...huhuhuh....

CRM wait for me....tp mata aku?? ZzZZzzzz....bertahan wahai mata ku....mari la kita menuju kejayaan.....da.....

konvokesyen 71:17

firstly....aku nak cite pasal konvo....

ehm...alhamdulillah habis gak dip aku dan dah konvo pun 26.10.2009...konvokensyen 71:17...

konvo aku?? alhamdulillah la aku tak tersungkur kat stage..hahahah....just aku geram dgn topi tu...rosak tudung yg mak aku baru beli....huhuh....just fasha tak datang...huhuh....tp kak lia dtg (time kasih)....org yg dinanti...nampak tp jauh...jeng3...

thankz kat mak ayh....dorg yg banyak berkorban utk aku kejayaan aku....berkat restu dan doa serta bantuan kewangan.. tak dilupakan sokongan dan dorongan mbuat kan aku strive hard for my dip. Alhamdulillah, result aku telah menggembirakn hati kedua org tua aku....walaupun kecil tp aku dpt tgk bertapa hepi nye parents aku hari tu....mak ayah...akak janji i will strive hard for my degree......akak suke tgk mak ayh senyum mase konvo dip akak.....akak harap ayah mak bley tersenyum sekali lagi for my degree...i'll try my best...

tak dilupakan jugak sahabat yg byk support tika aku jatuh n down gile2.....dila, ecah, ida, wanie, nuriz, eah, paan n chak.... sahabat time aku gelak n nangis...time aku gile2...dorg gak sbb aku masih berada di UiTM dan berjaya tamatkan diploma aku.....thankz friends....luv u all so much....

geng aku pun byk berjasa...beri sokongan kat aku....walu tak berjumpe slalu...ctah, bel, fasha, gja, kimah n dayah slalu sms beri wish n inspire me to stdy...sumtimes teman kan aku stdy smpai lewat...thankz korg....

finally..si dia...walaupun hanya kenangan sekarang...dia jugak salah sorg yg telah beri aku semangat suatu ketika dahulu....thankz again....

pendek cite...family n frenz adlah pendorong yg kuat utk aku berjaya...selain itu dgn izin Maha Esa yg memberi petunjuk dan bantuan utk aku....hopefully i can do it again for my degree....hopefully.... chaiyok Gmah!!!!

nak tgk gmbar...check out la kat FB aku...hahahah....silekan la....

Friday, October 30, 2009

ape hal lak??

kenapa dorg gado....kenapa aku terasa aku terlibat....argh!!!! tekanan tul kat aku...walu aku tak de kene mengena pun...kenapa?? org sume igt aku tahu cite....aku just taw yg luaran je....dlm2 aku tak taw....menci...nape kat page aku?? adoi.......

Saturday, October 24, 2009

aku dan aku dan aku lagi.....

aku dan konvo

semalam (23.10.09) g amek jubah n ade rehearsal.....ehm...actually aku tak de mud n malas siot nak p konvo aku sendiri...kenapa?? aku pun tak taw....

before that, aku dgr kwn2 aku ckp berdebar2 la nak dkt konvo ni...ehm..aku? debaran? tak de...mcm konvo tu tak jd je dlm hdp aku....

tp walaubgaimanpun sy ttp pg ke uitm shah alam utk medpt kan sticker, kad jemputan n jubah....sbb dah byr kan....pg je la..mungkin baru rase xcited...tp tak jgk...tp aku sebak bile dpt jumpe my bff-nurul wanie...hahahah..kitorg melompat2 kot...tp sampai situ je la xcited aku....
pas amek jubah, aku tgk sume dah sarung duk tgkp2 gmbar....aku, la, ecah and ida...ehm..tgkp gmbar ek? tunggu isnin la...hahah...

masuk dsb pun bukan tunggu rehearsal...p cr housem8 n heading 2 quality hotel...utk enjoy...hahahah....g karok...klakar2....

harap2 isnin ni ade semangat la nak p konvo............aku tingin gak nak dpt scroll tu...n bunge or bear..tp sedar la diri...sape nak bg....hahahahahha.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------

aku dan perasaan

l8ly ni aku tak taw la...ape yg aku rase sbnarnye...org tgk aku gelak hepi2...tp ade benda yg aku pikir...smpai aku sndiri tak terpikir ape yg aku pikir......hahaahhah...mengong!!

aku akui aku ade minat kat sum1...just minat je....tp aku pun tak taw...kalu bley aku tak nak pkir sgt ttg perasaan ni...just let go...n biar je dr jauh....tp ble dah dekat rase mcm ntah la....mcm2 aku pikir....tp bile pikir rasional...just...jgn rumit kan keadaan....biar dari jauh.....dari jauh....dari jauh pun aku tersenyum tgk dia...tu pun dah bahagia......bahagia ke?? semoga Allah berikan dia kebahagian.....

perasaan oh perasaan...simpan je la...sampai ko perasan...hahahahahha..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

aku dan kawan2

saat ni aku rindu btl kat ctah, cha, bel, gja, kimah n dayah....smlm g shah alam tak nampak pun kimah...kui2...agk2 ar aku ni pun...byk kot org kat s.alam tu.....

aku dapat kontek dgn 3 org je...ctah, cha, gja.....yg len menyepikan diri smbil menunggu album terbaru siap...hahahahha...

korg sht...?? ble kite dpt jumpe?? aku rindu nak smbg dgn korg... aku rindu nak gurau2 dgn korg....aku rindu nak lepak dgn korg.....korg igt aku tak?? hahaha....korg bile nak kawen?? nanti nak kawen jgn lupe jemput aku taw....hahahahahahhaha.......

infinity inc...mish u all so much....1437.....XOXO...

n semlm aku hepi gak...sbb bff aku kat uitm kembali bersatu...kami ber5 brunch together....eah, ida, la, ecah n aku....mish that moment.....akhir nye dpt gak kami ber5 duduk sembang3....gelak3...hahahahha....

aku rindu saat kat perak...kite ber5 wat benda2 yg sengal...g overnite kat penang...g wat wili kat pangkor....g jogging pastu eah wat persmbhn lagu awie dipagi hari....mkn roti canai kat kdai rahmat....mkn nasi goreng kat salbila....g lepak kt uptown downtown....g men badminton n bola kat blakang blok...g karok smpai tak igt dunia...g midnite...n mcm2 lagi...seriusly...aku rindu sgt korg....walaupun korg dpn mata aku...tp aku still rindu moment ni.....aku rindu..kte gelak2, masak2, basuh pinggan ramai....rase nak ulang balik moment nie...

tp mcm tak mungkin dpt berulang je kan.....biar la..ia jadi kenangan terindah dlm hdp aku....aku hope one day kite ber5 akn spend time together again... i noe l8ly ni everybodi was busy with test, report n so on....lagi pun kite ber5 laen kelas .....tak same mcm dulu.....tp we still bff rite???

aku dan classmate...since last friday our last class for this sem....so aku nak cite pasal classmate aku....tp aku tak taw nak ckp ape pun......

classmate aku sume ok..bijak pandai belaka.....hahahah.....but aku still tgh seswai kn diri dgn class aku....alhamdulillah dorg sume t8 care pasal aku espcially time aku sakit ILI n sakit perut...thankz gurls....for guyz...dorg ok...ok la...aka sengal...hahahahha.....penyeri kelas OCB33D dgn lwak bernas n kurang cerdik....

grup member...aku paling hepi grup time CRM dgn aneem....ida....faez...aku njoy wat keje....aku rase hepi....tak same dgn grupmember aku for subjek yg len....utk grup yg len aku ley get along dgn kak aniz n kak pah je....ida tu of course la...yg lagi sorg dua tu...takat jd passenger je bek tak yah...tp baek jgak la kami ni...letak gak name dia....

for that pompuan...if u lulus dgn cemerlang for this sem...u shuld remember yg ko just parasit yg menumpang kerja kami....dah la ko tak contribute ape2....fine...mungkin rezeki ko kan....tak pe la...tp hopefully ko tak wat la ape yg ko dah wat kat kami for ur new group next sem...jgn la nyusahkan org....dun be selfish...igt la....!!

--------aku pun dah abis cite kot----------hahahahahhaha

Thursday, October 22, 2009

celaru hati.....

masih tidak bercakap dgn mak aku....top up diberi pun tak diguna....duit yg di bank in pun tak usik....rase dah jauh hati sangat....bersyukur ade ayh......

Tuesday, October 20, 2009

salah aku ke???

salah ke aku nak ade mase utk diri sendiri??

penting kan member dr family?? pergh...makan dlm aku bile mak aku ckp cm tu td....

sbb aku tak follow abg aku g umah pak usu aku je aku pentingkn member??? ya Allah sentap jiwa aku....tak penting kan family ek??

bukan aku saje2 tak angkat kol kak long aku....bukan aku saje2 tak mesej kak long aku...bukan aku saje2 tak nak kol mak ayah aku....kebatasan masa, duit...sume salah aku...aku yg separuh mati wat keje kat sini ade fikir penat aku....sakit aku....sbb tanggungjwb aku sbg pelajar so tak de aku nak ngeluh...sabar je..its for my future...

tp bile mak aku ckp mcm tu...salah aku ke?? mmg aku nak kol tp sini public phone pun takde...hp dgn aku bkn melekat pun...ntah la....salah aku...sume salah aku....

pergh...penting kan mmber ye?? aku mule2 kansel p pak usu aku sbb nak ikut classmate aku p ulu yam...tp last menet kansel...pastu aku igt nak jln2 p cari kst konvo dgn ecah...fine ar..igt nak singgah shah alam..tp hari dah mendung..trus la aku puncak alam....salah ke aku nak release tensen setelah 5 hari aku struggle dgn test, report n presentation...salah ke??? aku tak nak ckp nanti jd ank derhaka....biarla...salah kan la aku...sume salahkan la aku...

kalu aku pentingkan member tak de nye aku ulang alik tlg abg aku...redah ujan balik jumpe mak ayah aku kat s.alam...tak de aku tlg mak yang aku nye kenduri...tak de aku nak tlg adek sedara aku...tak de aku nak melawat sedara mara...tolong2 kenduri....tak cukup ke aku penting kan family??? aku tlg mak ayah aku mane termampu..aku bg sikit duit pt aku...tak penting jgk ke??? teruk sgt ke aku ni??? salah ke???????????

kalu nak ikut kan...ank buah mak aku tu ade ke melawat mak ayh aku??...ade ke dorg tolong2 time kenduri mak aku wat dlu...sume aku yg wat taw...nak harap abg aku?? dia pun keje kot... so aku buat la yg sume...tp still aku tak penting kan keluarga?? puase aritu time kak n ajk aku berbuka same2...try aku avoid sbb nak teman mak aku berbuka...tak penting kan keluarga ke?? nape mak tak nampak ape aku dah wat??? nape??? nape mak masih salah kan aku sbb aku tak dpt join p umah pak usu??? nape??? aku ni anak yg teruk ke??? ye la along sorg je ank yg baek...yg pandai jga hati mak?? aku?? aku wat mcm2 tp mak tak nampak...takpe la...aku sabar..aku tahan.....aku follow je ape je yg mak nak slama ni...salah aku ke??? salah aku ke???

Ya Allah berikan la kekuatan utk aku...berilah kebahagia kepada org tua aku.....tabah kan la hati aku agr aku tak jd anak yg derhaka.....mgkin pengorbanan aku tak cukup utk balas jasa baek sorg mak........jd biar la...salah kan la aku...aku redha je la.....

Friday, October 16, 2009

jeritan ku....

kalu bley aku taknak susah kan ORG LAIN!!!....uish.....

minggu ini......

skang aku berada di foodcourt rafflesia....huhuhu...sambil tunggu bju dibasuhi...smbil tmn kwn aku date...hahaha...sambil update blog (rembat laptop ecah)...multitasking tul aku ni kan...hahahha...

this week such a pathetic week...meletihkan...merimaskan...merungsingkan...memeningkan....

k la...aku cte since dr hari isnin 12.10

isnin tu suppose grup aku kene present leadership tp laptop en. Is rosak....so kami telah diselamatkan oleh keadaan...hahahah....then, aku mcm blur2..sbb byk assgmnt tak siap agi...
tp en. Is sgt bijak...tdk dpt tgk kami present dia suh kitorg wat report lak...mmg smart la...bertambah....

selasa....13.10

jeng3...debaran minggu lepas bersambung...presentation CRM...pergh...lecturer mmg best dah mcm pgkritik AF....tp ade je jd..time nak present tu laptop lak mcm problem (laptop classmate aku).....grup pertama kene agk teruk gak...bertambah cuak lak aku...then, tibe la giliran kami...Little Cuppy....alhamdulillah...puan bg feedback yg positif...tak sia2 idea kitorg...juz jumble up and tak explain details lagi....

rabu....14.10

test oh test....test leadership muncul gak...dah ar aku tak bace sgt....ade ke patut aku, ida n dila p melawat Mc D kat meru tu...sdg kan kwn len struggle kot study...hidayah blum sampai....huhuhuh..... so pg tu test pun bermula...jeng3...kuar la soklan yg aku tak study langsung...spt bese hrp lulus je la....pastu ptg lak...ade present CSP...tgk kwn2 aku present..best btl...rase mcm mengeratkah ukhuwah...dgn budak aku tak sembang pun dah start sembang...cume nak get long tu tak dpt la...tak reti....ade spe2 nak ajr kan?

cte paling gmpak...kelas sampai kol 7 kut...ade kelas ganti MCK lak...letih2...dah nak wat report retention...bertambah tension aku...tak suke2...

khamis.....15.10

uish... selamat lagi...retention report ditunda submission date...next week... tp yg tak selamat...kelas2 yg dicancel kan pg tu telah digantikan dgn seminar...mmg smart ar...aku dah la berjaga wat slide CSP mmg jwb bgn lambat la...trus dpt mesej member kate puan naek angin kate byk gurls class aku tak dtg... aduyai....sedey tul... so aku mengorban kan la diri ni...dah p gak seminar tu..hahah...enjoy gak ar....best gak speakperson...

tp yg tak best dpt mesej naquib kate trip p ulu yam cancel...adui...tak best nye...mmg tak best...rase kelas aku tak sepakat langsung...mcm mane En Is kate kelas aku spakat. byk la spakat nye...bgs agi kut kelas c....lantak la...

jumaat...16.10

test MCK lak...mlm td aku blaja last menet lak... adui...tak patut2...mmg cemerlang result aku...
ari ni...aku enjoy sbb ptg td aku dah present CSP...hahah...best2...aku ske tgk grup eah...comey...sume kaler kuning...bersepakat...wan lik lau lak dh mcm ade 3 bini..kah3..... grup aku?? ntah la...so-so je kot...tp alhamdulillah aku dpt jwb soklan dorg...hehehehe.... best dpt usik kwn2 aku....tp aku quite tension when my bffs said aku kuat merajuk...aku diam tak bermakna aku merajuk kan??? aku diam sbb aku mls nak argue tu je..bkn merajuk...then...suke ati korg la...huhuhu....

esk?

kite tgk dan lihat la...huhhu......aku cdg nak jln2...berdikari....

Wednesday, October 14, 2009

langkawi oh langkawi....

sian btl student yg kene uruskan trip ke langkawi nih....byk duet sendiri abis...dah ar nak anta proposal pastu tunggu approve brapa ramai org... aduish...pastu nak kompem kan lg dgn organisasi yg nak dilawat.... dah la mcm prosedur....kdt aku pun dah ditelan keje nak kol.... nak wat surat..email....berat tul...tp sian yg ketua la...lgi byk dia kene setel....

langkawi ape kah jd kalu trip ni tak dpt approval? sdgkan kitorg dah susah payah wat....mencabar minda aku tullll................

nak p ulu yam tak sabtu ni???

Friday, October 9, 2009

sakit...

derita ku ........

derita la sgt..... sbnar nye aku takut nak berhadapan dgn minggu dpn.... mcm2 dugaan....

aku teringin nak rehat....nak duduk wat ape yg aku suke....nak lepak dgn member yg disygi...

aku malas nak berhadapan dgn benda2 yg memenatkan aku.... aku tak nak dah seksa gwa aku....

namun aku redha je la....tu la yg aku harus tempuh utk mencapai ape yg aku nak.....

Friday, September 4, 2009

mesej utk insan tersayang.....

baru teringat .... hehehe....

dear ecah ku syg....
aku harap ko sabar ek.... berita yg ko dpt petang td telah mengundang ayer mata mu.... ayah ecah accident n skang hospital manjung....tgn ayah ecah masuk besi... ehm...berat gak dugaan tu... sebagai anak sure hati kite tak tenang ble dpt berita tu... tp aku taw ko kuat... harap ko tabah jgn sedey... aku
n kwn2 doakan yg terbaek utk ayah ko.... esk aku anta ko k? hopefully sume selamat... mintak Allah permudahkan segala2nye utk sahabat aku tu....

dear fasha yg dirindui.....

actuali aku dah bg taw kat fb...heheh...aku dah lame try cr blog ko..bel ade gtaw ko ade blog....tp tak jmpe2..aku nampak gmbar ko je kat blog ctah n bel..maklum la aku belum celik IT lg... bru belaja....jgn la marah... huhu... sedey i... weh, neway congratz taw... mcm dpt 3k je...ble nak blanja?? hahaha...... rindu la nak berbuka same2 cm time skola dulu...huhuh

dear kak N yg dikasihi....

kak N, org tgh try cari tiket.... kalu org dpt balik khamis...jumaat 18/9 ley la berpoya2 kalu kak N ade kat kk...heheh... ok tak? ley bkak puase sa
me2.... heheheh.......


puase dan aku.....


puase oh puase..... hahaha....

tak sangka dah 14 hari berpuase.... alhamdulillah.... tp aku agk terkilan sbb tak dpt nak celebrate 1st ramadhan with my beloved persons...( mama n ayah)... sedey kottt.... aku dpt bygkan mama n ayah just berbuka berdua je..sure sunyi... ape tah aku yg tercampak di sini... since kat UiTM Perak dulu aku tak pernah miss balik 1st ramadhan..tp kali ni..tak dpt nak balik... financial restraint n bus nye hal...huh.... bertemankan ecah aku meraikan ramadhan yg ku harap dpt memberi kesedaran utk aku.....

tak pe... kecik punye hal je yg tadi... tp dah dpt balik dah last week(jumaat)..... hehhe.... berbekal azam dan tekad aku n ecah redah pudu cari tiket bus... tiket ipoh abis kottt.... so amek r bt gjh, n ecah amek bota... tak pe la... nek la bus seri maju..mmg maju la... berlepas dlm kul 3ptg...n smpai kul5ptg...sbnar nye ley awal agi kalu bus kat UiTM puncak alam punctual...(halo...uitm byr kottt...so sile punctual ikut jadual ok)

so dpt gak aku p bt gjh yg sekian lama aku tgglkan...dah laen dah...dah ade tf value mart... last aku g pun mkn kfc n karok dgn eah, dila, ecah, ida n wanie....laen sggh bt gjh..makin maju..hehehe... n dlm bpe minit parents aku pun sampai...tp bukan parents aku je...tp adik2 aku yg amat aku rindui....aman, na, n yen... pengubat rindu aku.... Ya Allah..serius tak penah aku rase serindu itu kat dorg...(syg gak aku kat dorg..^_^)... pas g beli brg sikit kat bt gjh gerak balik kk...Ya Allah rindu tul kat PERAK.... hehehe....

plan asal..suppose aku balik dgn along on saturday..tp saje la nak balik awal kan... so esk tu along plak sampai...sonok aku tgk parents aku... happy je dorg tgk anak2 dorg balik... baru aku fhm ape rase nye.... tmbhn dgn adenye adik2 aku n anak2 buah aku..bertambah riuh umah tu...bestt..hilang stress aku...rasa damai dirumah sendiri....rasa selamat dirumah mama n ayah... rasa bahagia ade keluarga tersayang.....mama aku pun masak fav anak2 dia... hari jumaat kitorg makan bubur fav ayah, na n yen...sahur lak roti jala fav aman....esk berbuka pulut fav along n aman... sahur nye plak nasi n ikan goreng fav aku.... ahad lak mak masak sup daging utk ayah, along, aqeef, aman, na, yen...aku n kak long makan kuey tiow goreng..... sedapp..... sahurnye lak nasi goreng la...fav aku...hahahahha.... tu la sifat mama aku yg syg kan anak2 nye.. sakit pening dia pun sggp duk dapur masakn utk anak2 dia... syg mama...muahh.....

teringat time aku sakit dlu yg kene mc 7hari tu sbb ILI.... mama n ayah jga aku dgn penuh perhatian n kasih syg... tu yg wat aku cpt sihat... ble ingt balik rase sebak pun ade... sampai ayh rush drive dtg p.alam amek aku.... besar pengorbanan dorg utk anak nye... sdg aku lak? aku hanye berdoa yg aku dikurnia kan rezeki yg murah utk tlg parents aku... n try to fulfill ape impian dorg.. nak balas budi..tak terbalas beb...banyak bakti dorg kat aku dalam membentuk aku menjd insan yg berakal.... tak terbayar...aku akan cube utk jd anak solehah utk parents aku...itu la harapan aku time ramadhan ini... moga doa aku termakbul....aminnn......

ni aku tgh nak cri tiket balik raye plak...hahahha... last menet...ade lagi ke tiket? redha je la.....

jauh dah menyimpang ni...aku nak cte lak xperience aku berbuka dgn kwn2 baru...best gak..dorg ni satu kepala gak ngan kitorg...sempoy la.... tp kadang aku teringat la kat paan, nuris n kak eyin... bukak puase dgn dorg time kat perak... huhu... syukur..aku masih dikurniakan kawan2 yg syg kan aku..heheh (perasan)....so tak terasa la perbezaan nye... sumtimes lg best berbuka dgn dila, ecah, ida, faez, sofea, soleh n li.... heheh.... tp ex-rumate n neighbourmate...kalian masih dihati ku...hahahah.......nak sahur ape ek pagi nanti?? jeng3...

Thursday, September 3, 2009

kebengangan aku.......

huhuh....dah lame aku tak memblogkan diri ku ini.... since 1st ramadhan.... hehhe.... bz gak la lately ni... hehhe... n mcm2 aku nak cte..tp tak taw nak mula dr mane... hahha...

ni aku nak start membebel ni... sila sediakan mata anda utk membace..hahah...

k la, aku nak cte pasal assignment aku... pergh angin tul aku .....

nak salah kan org mmg tak dpt la kan? so salah kan diri sendiri je...

al-kisah nye, utk course MCK (managing customer knowledge) kene g company wat interview...
so b4 tu dah mcm2 jd..tp malas la nak ungkit sgt... mslahnye makin rumit ble group member tak de kate spakat. sorg tu act as ketua yg wat semua decision without others tahu...wat da *tut*... ish... sakit gwa aku...suke ati je tukar company...fine la... aku pun redha la... dgn alasan ade org dalam...tp kalu ikut kan LZS lagi senang kot...kak long aku keje situ kot...aduyai..tak pe la..aku n ida redha je la...ikut kate "ketua" kitorg tu...ahakz... nak jd yg part sakit hati tu....ade grup member tu siap bg annual report kat ida suh bace...apehal lak...name keje group kott...aduyaii...takpe, sabar lagi...aku pun mengspendkan masa utk bace annual report... tp tak byk info dpt...still kene set interview..tp liat tul nak wat... kate dulu senang nak interview org tu.. sporting la mcm2... tp ade je yg jd....

next thing aku sakit ati......ari tu kate dah discuss soklan for interview...tp soklan yg aku dapat utk edit..sume mcm *tut*..adui...aku kene restructured balik soklan tu...so aku wat soklan sendiri tanpa dorg.... just aku n ida je yg decide nak gne model..theory ape... adui...awk dah degree kot... takkn soklan pun kene aku wat gak....tak pe la..sabar lagi... so mintak la, other grup members g fax kat officer tu... pastu ida kol, try nak kompem kan interview this saturday... tp ley plak dia mcm tak nak lak...suke ati ngkau je...dah la ko snoozed interview ni...sakit ati lagi... mslh submission date 10sept kot...1 ape tak wat lagi..agk kalu aku n ida diam tak gerak la assignment ni...

tp alhamdulillah, kerisauan n kesakitan aku berkurang lepas officer tu kompem ley wat interview dis saturday...pandai gak "ketua" tu pujuk officer tu... huhuh.... so..kite nanti la ape lak dugaan yg melanda nak siap kan MCK....huhuh...ish2......

kalu korg bace mesti igt aku mengumpat or membebel tah ape2...tp this actually luahan hati aku... well, ni fungsi blog pun...so kalu ade yg tak suke maaf dipinta... tp tlg la... aku pun ade hati, wants n needs gak..huhu...



Saturday, August 22, 2009

harapan ramadhan

ramadhan sudah kembali menjelma.........salam ramadhan utk semua....

KELEBIHAN RAMADHAN

Bulan Ramadhan merupakan bulan yang mempunyai banyak kelebihan. Kedatangannya selepas dua bulan yang juga tidak kurang keistimewaannya iaitu Rejab dan Sya'ban. Bagi tujuan menyuburkan rasa tanggungjawab dan rasa ingin menambahkan ibadat kepada Allah sepanjang Ramadhan ini, di sini dibawa beberapa hadis yang menceritakan mengenai kelebihannya.

1. Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-

2. Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi-

3. Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang bermaksud : Sesiapa yang mendirikannya(Ramadhan) penuh keimanan dan keikhlasan diampunkan baginya apa dosanya yang telah lalu. - Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Tarmizi, Abu Daud, Nasai'e,Malik,Ahmad dan Baihaqi-

4. Daripada Abu Hurairah telah berkata: Rasullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Sembahyang yang difardhukan kepada sembahyang yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan Jumaat kepada Jumaat yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan bulan kepada bulan(iaitu Ramadhan) merupakan kaffarah apa antara keduanya melainkan tiga golongan : Syirik kepada Allah, meninggalkan sunnah dan perjanjian (dilanggar). Telah berkata Abu Hurairah : Maka aku tahu perkara itu akan berlaku, maka aku bertanya: Wahai Rasulullah! adapun syirik dengan Allah telah kami tahu, maka apakah perjanjian dan meninggalkan sunnah? Baginda S.A.W bersabda : Adapun perjanjian maka engkau membuat perjanjian dengan seorang lain dengan sumpah kemudian engkau melanggarinya maka engkau membunuhnya dengan pedang engkau, manakala meninggal sunnah maka keluar daripada jamaah(Islam).-Hadis riwayat Ahmad, Al-Hakim, dan Baihaqi-

5. Daripada Abi Soleh Az-zayyat bahawa dia telah mendengar Abu Hurairah berkata: Rassullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Setiap amalan anak Adam baginya melainklan puasa maka ia untukKu dan Aku akan membalasnya. Dan puasa adalah perisai, maka apabila seseorang berada pada hari puasa maka dia dilarang menghampiri(bercumbu) pada hari itu dan tidak meninggikan suara.Sekiranya dia dihina atau diserang maka dia berkata : Sesungguhnya aku berpuasa demi Tuhan yang mana diri nabi Muhammad ditanganNya maka perubahan bau mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah pada hari qiamat daripada bau kasturi, dan bagi orang berpuasa dua kegembiraan yang mana dia bergembira dengan keduanya apabila berbuka dia bergembira dengan waktu berbukanya dan apabila bertemu Tuhannya dia gembira dengan puasanya. -Hadis riwayat imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad, Ibn Khuzaimah, Ibn Habban dan Baihaqi-

ramadhan al-Mubarak

amek dr kak N....

kak N...windu ar dgn kak N.... dah bln puase sudah... salam ramadhan utk kak N ek...

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini.

1. seorang yg hepi go lucky
2. kaki shopping
3. kaki internet (esp blogging)
4. sudah dimiliki (not available n org igt dia bru 20thn..)
5. sharing is caring....heheh

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.
1. anak no.2 dri dua adk beradik
2. online=rajin....study=malas (eyuu..sila berubah la gmah oit)
3. suke menyepah kan bilik
4. syg nak tggl kan katil stp pagi
5. clumsy

Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.
1. surf internet
2. bce blog org
3. leypak
4. tdo
5. abiskan duit...(huhuh)

5 orang penerima tag yang seterusnya.
ida
ctah
bell
kak N ( tp tag ni pun dr kak N..hu5)
wanie

**************************************************************

1-Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
3 thn sudahhh....

2-Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda.Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?
gmbar aku dgn nuyen... comey2

3-Berapa jumlah "contacts" yang terdapat di dalam handphone anda?
159 contacts

4-Sila masuk ke 'contacts' dan pergi pada huruf 'M'.Berapa kenalan yang namanya bermula dengan huruf M?
7 orang

5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna selain handphone yang terkini?
2 jer...nokia 2100 n nokia 3230 (skang)

6-Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan?Nyatakan mengapa?
Maxis - sbb aku dah lama gne no ni..so malas nak tukar
Celcom - sbb upax...tp jarang on..

7-Nada dering yang anda gunakan?
love game-lady gaga (best siott)

8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?
SSB, amel, ctah, kak N,wanie

9-Soalan terakhir.Nama orang yang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
tak de..heheheh

10-Orang yang nak di tag?
penama yg same

Thursday, August 13, 2009

kesakitan ku....

org sume p kelas...aku lak kat umah sedang berehat.....

hari isnin ari tu, aku terbatuk2 tp tak expect la aku dmm ke ape..... tp yg for sure bdn ida agk panas tahap max ptg isnin tu...so aku n dila pun kuar jup beli air badak smbil aku nak isi minyak.. tp ape yg menarik, aku dgn dila lupe kot bw kunci bilik...adoit.... so dgn kepala weng2 kitorg try pecah pintu tapi tak berjaya... smpai dila terpikir nak panjat tgkp kot..huhu..bahaya...

seb baek yayan n zani suh g amek kunci kat RS bertugas, so kitorg call la rs seb bek dia ade kat umah so p la amek kunci angsana nun jauh.... dgn hujan sume...redah je la.... pastu aku lak weng smpai terkaku kat katil...bdn aku dah panas siot.... seb bek ade kwn2 yg baek ati jga aku.... k la, aku pun rase lega sikit mlm tu.... smpat gak siap kan CSP nye presentation..

esk kelas lmbat (hari selasa), aku bgn pun mcm bdn lemah2 je... tp tak pe la...just kuatkan semangat aku ni.... turun tangga g kelas dgn ida...igt nak naek moto tp takut tak de parking..so tak pe la.... nak jd citer dlm kelas CSP aku batuk teruk smpai tak ley present..so team member yg present utk aku...huhuhu..thankz... dgn keadaan aku yg makin truk..pn syukrina suh aku g pusat kesihatn 4 checkup...so aku n ida dberi pelepasan.... sian ida terpaksa tman aku....

pastu dah la terpaksa tunggu dkt 2jam..ramai btul.... ble sukat suhu aku doktor dgn nurse terkejut kot..39.8c...huhuh... cek tekak aku merah...so terus kene quarentine 7 hari kot.... so aku miss my 2 tests...uhuhuhu..so skang aye dirumah sdg berehat sepenuh nye..huhu...

doakan la kesihatan aku ek...huhuh

Saturday, August 8, 2009

perjalanan ke KL......

hahha.... aku nak cte psl cte semalam jup.... Xcited siot..

7/8/09

aku bgn pg terus aku layan fb dulu...... hahah... dlm kul 9, dila ajk p low yat... hati aku mcm berbelah bagi nak pg.... sbb group project tak siap agi nak p interview.....adoiyai..... nak jd cte, smpai hane dtg...semua dah siap...aku masih tak taw nak follow ke tak.... pastu ida pun mcm meyakinkan aku...so aku pun mengfollow deme p low yat.....

bus 10.30pg dah terlepas (semua sbb aku...sori korg)..... so tak pe la... makan2 dlu kat PSB... kot lepak2, ade bus kul 1.30 ke.... nak jd cite, mase tgh smbg tetiba aku nmpk bus mcm nak gerak dah...kitorg pun pe ar.. berbekalkan training naek 215 ank tangga kitorg pun lari la....hahahha....
sempat pun naek bus....

kitorg pun naek la dgn muke suci dan bersih.... pastu agk hairan la jgk nape budak SK cronquer bus tu kan?? pelik2....... pastu ade geng dorg kire2 org..aku dah pelik tp wat bodo je la... aku pun tdo je spjg perjalanan... sedar2 je smpai uitm s.alam sudah...aku pelik n hairan...rupe2nye kitorg salah nek bus...kitorg tumpang bdk SK g kelas swimming...hahahh.... so free je la... time kasih dak2 SK... luv u all....

pastu dr uitm s.alam amek bus rapid kl..hahah jom pg ke kl sentral.... jom2..aku ni bodoh2 je ikut hane n dila...kalu dia culik aku..aku pun redha je la..hahah. tu la 1st time aku nek rapid kl...cm ape je.... hahah.... asek terkejut je akibat tidak stabil.... seb bek hane, dila, ecah n ida ade.... dpt aku paut deme...

so pendek kan cite, kul 3 smpai kat monorail so..lets go ke jln imbi...tibe2... kitorg terlupe bw mask... aduyai.... tmpat awm kot...dlm ati redha je la...mintak jauh dr virus bhya itu... akhirnye dlm 3.20 smpai la kami ke low yat... pergh..nafsu nak beli mcm2...tp ku tahan..maklum la duet takde... beli...
  • earphone=rm15
  • pendrive=rm33
dlm tak de duet tu...tp tak pe la... bkn sng nak p sane pun..barang pun bley tahan murah.....

pas puas kat low yat...gerak p times square lak.... sne lagi rambang mate...owh tidakkk..... ape yg aku beli?? rahsia...hahahah..... dok sonok layan feel kat times square gerak g sentral... alamak.. 7.30..aduyai mcm mane nak balik p.alam??

haha..dgn budi baek ibu dila yg sggp meminjam kan kete kenarinye kitorg balik ke p.alam...hahha...tp sempt p domino dlu...sengal kami ber5....hahah...
balik dgn kaki lenguh je...mkn smpai tak ingt dunia...cover utk tgh hari, petang, malam n supper...hahha....kenyang alhamdulillah...tdo pun tak igt dunia...hahahahhahahah......best2.....

Thursday, August 6, 2009

weekend yg berfaedah??

hahaha...... semalam tdo 1jam 56 minit je....

punya tabah la mata aku menahan g kelas pagi td.... 4jm kot... walau mata aku ni dah kuyu tp tahan tu... last2 tersungkur gak time kelas en.hafiz... hahah... walupun 5 minit tp rase nye...huiyooo....

aku agk frustrated gak la.... aku nye report smlm mcm tak ikut piawaian...tu la akibat last menet work.... so, frens...jgn ikut jejak langkah ku ni...hahahha

weekend ni tak dapat nak kuar berpoya2 sbb ade modul 3P... aku igt dah degree takde bende2 tu.... time diploma dah 6 kali aku pg kot.... ni kene tambah lagi... adui...UiTM kenape nak membazir duit wat modul ni..... students pun kebykn terpaksa dari rela..(*termasuk la aku ).. hahah....tp cube berpikiran positif...byk gak kebaikan modul n LDK ni.... menyiapkan diri kte ke next sem..hahah....

Wednesday, August 5, 2009

ia sudah tiba.............OH TIDAKKK!!!

huhuh... minggu stress menjelma...

sesudey anta assgmnt MCK... aku perlu terus kan visi utk selesai kan assgmnt CRM plak...pastu interview la plak....

sabar2... jgn tensen2.... just relaxz......

huhuhuh..... tulun2....




semangat utk akak tersayang

masih lagi mata aku ni bertahan dikala pukul 2.08 pg....

k.... smlm aku dpt bad new dr kak N.....

she miscarriage.... Ya Allah gugur jantung aku jup.... nak nangis pun ade... tp aku tahan sbb dpn kwn2 kan.... Aku tak pernah jgka ni terjadi.... Sian Kak N... lgpun ni 1st baby dia... dgr cerita baby twin... dugaan hebat utk kak N dan suami.... mungkin ade hikmah disebaliknya.. Mungkin Allah merencanakan sesuatu yg lebey baek utk kak N sekeluarga utk masa akan dtg....

Well for my beloved akak.... t8 care n rest secukupnye.... i noe u r a strong woman n will be a better mum...but thiz time mayb not ur rezeki....

Gmah doakan kak N akan dpt baby next year.... hehe.... insyaAllah... amin...



Sunday, August 2, 2009

kenangan bersama...

actually aku nak wish...

HAPPY FRIENDSHIP DAY.......

esp kat bff aku...

  • infinity inc- ctah, cha, bel, dayah, kimah n nut
  • susah senang bersama- dla, ecah, ida n eah
  • wanie-along-rika n paan

tak dilupekan semua member2 aku dari aku kecik hingga dah besar mcm ni....

keep in touch ok.....

peringatan utk aku!

skrg job part time aku jd org tgh......

aduyai.... love?? it is complicated....

ape yg aku bley ckp if u really luv her, pliz accept her as herself....do not ask her to change to be sum1 else...... kelemahan dia bukan utk di perkecilkan dan kelebihan dia bukan utk dibanggakan....

both of u shuld understand each other n try not to miliki dia.... berikan kebebasan.... blum kawen lagi kot... masing2 patut ade life.....

tipu?? aku tak nafikan berdosa kalu kite menipu..... but ape nak buat.... rite noe it bcomes a habit for us....(termasuk la aku skali) tp kalu kes curang-tak dimaafkan..... so, biar Allah yg nilai kan mengenai penipuan ini...... *harap aku berubah la...*

jaga hati?? susah ble sentuh bab ni...niat nak jaga hati tp sering di salah ertikan..... wahai insan sekalian.....pahami la semua manusia ni unik...tak semua yg sma.... so jga la hati anda dahulu.... jgn biar kan luka di hati anda melarat.... hanye utk jga hati org.... hanye diri anda sendiri yg kenal sape anda sbnrnye....

cinta? syg? suke? minat? aku paling lemah bab ni... for couple... tak kisah la anda cinta, syg, suke or minat kat psgn anda... tp jga la batasan jgk.... esp for gurls.... *peringatan utk aku jgk*.... serahkan hanye pada yg berhak shja......

putus? ayt ni fav for couple yg sdg ade prob...... ish2.... aku tak sggp kot tgk member2 aku mengalami situasi ini.... tp selalu gurls efek dia lebey sikit... jgn terjun sudey....

the solution is..... kenal la diri anda sbnarnye dahulu sblum anda bersedia memberi komitmen kpada sesuatu perhubungan....kalu anda tak kenal diri anda sendiri mcm mane la anda nak faham pasangn anda itu..... tp kepercayaan, kesetiaan & keikhlasan tdk dinafikan penting...

so for insan yg sdg mencari cinta out there.... pasti akan anda ready dlu...baru nak ke alam percintaan yg byk dugaan ini...dan bukan nye kerana desperate okay......

*actually, aku geramm dgn masalah kawan2 aku ni*
~hope they will find the best solution~


me and pathetic life???

aku masih berjaga.... masih blur....

dah kire hampir sbln kot aku kat uitm ni namum masih blur... nape?

aku tak cukup fokus?

aku tak berusaha?

aku malas?

aku takut pd perubahan?

masa tak cukup?

alasan.... senang je nak bg alasan tp... masalah yg aku harus diselesaikan.....

senang cite....aku ni tak bersedia lagi utk menjadi pelajar degree.... otak aku masih otak diploma.... it takes time for me for make any changes.....

dikala pagi yg dingin... aku perlu menyettelkan article review yg aku stuck.. tak taw nak wat cmne?? i dont hve any idea lor.... byk lgi assgment... so pathetic... nape ??

tolong2.. aku rase mcm nak quit je pun ade... tp give up is not the answer.... huhu

kuat kan semangat dan iltizam... perbetulkan niat diri ini.....

huhuhuhuhu...... ade 2thn lgi.... lalui dgn jayanye.....harapan ku......


Thursday, July 23, 2009

Cite2...pelajaran??

hai......

hari ni aku tak de kelas..... khamis..jumaat takde kelas... tp nape aku tak balik perak ek? jeng2....

aku sbnarnye ade mission nak abiskan assignment yg bertimbun2.... article rev, business profile, customer complaint...pergh banyak2....

pagi td aku lepak kat PSB... makan roti canai... sambil tu sembang2 ttg kos aku sdg blaja skang.... ke mana arah tuju?? adakah aku salah amek kos?? kos ape seswai dgn aku sbnarnya?? but when i think back...timbang2 balik... terima je la... just try bertahan n survive... mayb ade hikmah nye....

cume ble org tanye nanti nak keje, jd ape?? aku tak de jwpn utk itu... dah kabur dah..... nape ek?? time dip dlu pun mcm tu.... ade kah aku insan yg tiada cite2??

~Ya Allah, permudahkan segala yg sukar bagi ku... kerana memudahkan perkara yg sukar ada mudah bg MU......aminnn~

Thursday, July 9, 2009

bff-rika ixora........

dearest wanie...............

aku bace blog ko td... aku terus meleleh...

nurul syazwani binti sohahuddin....

Part 1
itu la gegirl yg paling menonjol mse aku pt1..... mule aku agk pdg senget gak bdk ni... sbb dia terlampau peramah dan extreme (hypeactive)... tp lama2 aku knal dia.... len lak jd nye... aku kenal dia sbb dia rumate chak... n aku selalu leypak kat bilik dia n chak... tp dia selalu tak de kat bilik coz dia slalu leypak kat bilik ma.... heheh.... tp yg wat aku makin rapat dgn dia sbb aku slalu sakat dia... fyi, dia ni obses sgt dgn dr. faiz...

aku igt lagi time kelas...aku ckp dr. faiz dah tunang n ade cincin kat jr dia.... dia trus lari balik bilik dia semata2 nak cek betul ke tidak..hehehhe...jht tul aku... haha..(maaf wanie)

Part 2
time ni la saat paling perit utk gegirl aku ni.... dia pressure sgt.... fyi, aku, chak, nuris, wanie kene pindah duk cempaka 2 which is sume senior kat situ... n as result kitorg mmg rumate dgn senior la.... bak kate dia mmg smart ar.. hahahah....

sume kerana benda haram menybbKn gegirl aku ni kene pindah bilik ke angsana... menyumpah pun ade kat rumate gegirl aku tu... isk.... smpai histeria kot gegirl aku ni..... tp pengalaman kot.. pastu sume senior kat situ boikot bdk part 2 which is aku n chak la..sbb kitorg yg rapat dgn wanie.... heheh.. tp aku dpt gak survive....

Part 3
saat ni gegirl kembali cempaka 2... welcome back.. tp kali ni bersama paan, ma, n chak... bilik dorg dpn bilik aku kot.... haha.... kire hari2 aku menapak kat bilik dia cari makann... tp gegirl aku ni face sum probz wif her rumate which is i also involved in...hahaha... sian dia.... tp ko tak marah aku kan? sbb aku amek grup member ko for bbm? sowey dear..... aku pun tak taw...... i thought they alredi told u.....

tp the interesting happen kat dia... dia jd biro makann for iftar ramadhan... aku as anak buah dia tak tlg sgt pun...sian dia.... fyi, kaki dia sakit kot bcoz jatuh longkang...opppzzz....sian dia... tak dpt berjalan.... aku igt lagi... smpai dia tak ley bangun n bengkak btl kaki dia..... tp during the event dia mcm tak sakit pun... tp lagi bersemgt... tu antara sifat gegirl aku yg paling aku respek....

Part 4
masih lgi di cempaka... tp berlainan bilik...hahah... rumate pun berlainan.... kali ni dia, ma, syira n wani kecik.... while how bout her x-rum8?? jeng2....
aku rasa ukhuwwah aku dgn gegirl makin rapat..... maybe becoz she alwayz make me laugh n acknowledge my presence....... i really appreciate it.... luv u so much beb...

tp the sad part... aku really2 terpisah dgn dia for every classes...aku tak de lgsg kelas yg sama dgn dia.....n i think the thoughest part 4 her bcoz she was responsible to be PP (pengarah project) for 4D event.... she really2 work under pressure...... sian dia... tp akhirnye dia berjaya gak... n dpt new frens xpecially junior pt1....

n aku rasa tu la 1st time dia rase hepi coz dpt huha dgn dak pt1 n dpt xplore perak selain ipoh... aku tak igt dah name2 junior tu.... tp at the same time she face sum probz wif her feelings n rumate..... dan dia kurus kot time ni...hahaha.....

Part 5
babak sedey byk terjadi kat Pt5 ni.... tp kalu cite sume tak best ar kan..hahahahah
tp aku taw gegirl aku kuat to face it..... aku rase dia pun dah pulih sepenuh nye.... alhamdulillah...

tp dia makin susah hati kat sini... nak cite pun tak dpt la sbb p&co kot..hehehe..... aku igt lagi dia slalu hang out wif seniors... spe? jeng3... abg2 kesygn dia la.... itu yg wat dia makin smgt nak blaja.... aku pun seronok..hehehe... dia ni peramah sgt2 smpai lect sume kenal wanie aka along...

aku notice sumting bout her time ni, b4 dia g bilik air or tandas sure singgah bilikaku walu bilik air jauh dr bilik aku.... n kat pt5 gak, 1st time aku overnite dgn dia... g karok sme2..ahhahahah.... luv that.... aku gak dpt merasa wanie drive dibwh jgaan dila...hahahhah...

Part 6
Practical time....tp still keep in touch... dia la insan yg sering update kat aku segala in4 ttg uitm n practical.... hahahah.... thankz dear.....

aku dpt jmpe gegirl aku ni time presentation je..... seb baek dia turun awal..... dia nmpak smakin anggun dan chantekk....hahahahha... tomey... tu last aku jmpe dia... mish her so much.....

for wanie aka gegirl aku ni.....
i wish u all da best for ur degreee..... n i really2 miss u... aku btl2 rase kehilangan ko kat p.alam ni.... aku masih rase sunyi.... aku rindu perangai2 gle2 ko... aku rindu suare ko... aku rindu cerita2 ko.... aku rindu nyanyian ko.... aku rindu lawak2 ko..... 1437.....best frenz forever.... i hope aku dpt jmpe ko....aku takut aku tak sempat jmpe ko.... (^,^)

i dedicate diz song for u....

aizat-pergi....

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Puncak Alam??

hahahha..... hari ni dah kire 5 hari aku kat puncak alam.....

uitm kampus puncak alam....pergh...nama mcm sofistikated kot.... puncak kata kan... hahahha... tp kalah.. uitm lama aku tu kot lg bgs... sehulu2 seri iskandar tu ade gak la pembangunan yg menyenangkan hati.... tp tak dinafikan puncak alam ni cantik... penuh dgn udara segar dan pemandangan yg natural...back to basic..hahaha....

5 things yg aku ske pasal UiTM Puncak Alam
-kolej (chantek n bilik air pun dkat. pling ptg ade lif..hahah)
-ade kawan2 terchenta
-ade dewan kuliah (aku slalu tingin nak masuk dK... akhirnye..)
-environment (menyegarkan....tp..jeng3)
-fakulti (tinggi kot..15 tingkat...chantek tp gayat)

7 things yg aku masih perlu menyesuaikan diri dgn UiTM Puncak Alam
-line hp (mak ayh aku ssh btl nak kol aku.....sdgkan hp aku on sentiasa)
-makanan (kene beratur pjg sehingga menyekat selera aku)
-tangga (smpai tgkat 5 sure aku dah semput)
-group/kelas (terpisah dgn dla n ecah..seb bek ade ida tomey)
-takde transport nak kuar dari puncak ini..hahaha...
-mesin basuh jauh la.....
-tak ley nak balik stp minggu

Aku pun dah msuk kelas.... menakutkan la jgk walau byk dak seri iskandar kat kelas aku tp aku still hve to survive n try to get along wif them.... agi pun kali ni kelas bercampur dgn guys... quite awkward gak sbb b4 diz aku kelas dgn gurlz only..but then bercampur kot time degree ni... adoi..tak reti kot walupun majority boys kat situ aku kenal... hahaha...tp dorg tak kenal aku pun...

lecturers? okay... but ade hampir sume strict kot... maklumla degree bkn diploma. lagi pun om kali ni kat main branch... dekan pun ade... dlu yg paling tinggi pun ketua koordinator program.... hahah... tak ley nak wat perangai sgt la... kene behave takut kene tindakan tatatertib... atoi....

how bout the course? customer service... kalu dgr mcm pelik kan? tp kenapa aku pilih course ni..haha..maybe aku dgr ramai dpt dekan kot... nak merasa gak dpt dekan..ha5... tp jujur teringin nak amik health administration....sbb ade calculation...best kot... tp tak pe la... try to do my best... adoi..aku ni dgr course ni ade credit hour smpai 5 kot..serraaammmmm..........

wish me all da best k.... hopefully sume berjalan dgn lancar kat sini...aminnn.... ;D

Tuesday, May 26, 2009

NANA


Snapshot dr Nana anime n movie


Sebenarnye sepjg cuti aka mengganggur ni.. keje aku tgk dvd Nana + Nana (anime)… best la ctenye… honestly peribadi nye, aku ckp cite dia mmg best walaupun mmg tak kene dgn adat kte… yg mana positif tu ikut la…


Well… aku lebey suke anime kot dr real movie punye…. Sbb anime dia lg cpt aku phm n details…so aku synopsis kan cite dia sikit…


Ade sorunk gurl ni nama dia Komatsu Nana.. dia nak g Tokyo jmpe bf dia n otw tu dlm train dia bkenalan dgn sorg gurl yg hardcore… duk sebelah menyebelah la ni… kbtln nama gurl tu pun Nana (Osaki Nana)…sbb tu cte ni nama Nana……


Fortunately… Komatsu Nana n Osaki Nana berjumpe skali lagi time dorg nak sewa satu rumah flat yg sama…. Iaitu Room 707…(konon nye no malang &

nana maksudnye 7).. n dorg pun jd housemate…


Komatsu Nana ni manja org nye… so Osaki Nana pggl dia Hachiko (anjing peliharaan) sbb dia suke perhatian… (so aku panggil Komatsu Nana = Hachi & Osaki Nana = Nana)

Hachi ni sorg gurl yg senang jatuh cinta n percaya cinta pandang pertama… tp dia ni mcm heppy go lucky n periang.. sbb tu Shouji fall in love dgn dia.. tp tak lama sbb ade org ketiga dtg iaitu Sachiko….


Ble Hachi break dgn Shouji, Nana spt hero la yg menyelamatkan dia… sbb tu dia syg sgt dgn Nana… Nana juga ambil berat pasal Hachi sbb dia tak penah ade kawan perempuan… so dia pun syg sgt kat Hachi…tanda persahabatan dorg adalah spsg cawan strawbweri…


Nana ni ade band.. nama band dorg Black Stones (BLAST) tp band dia bpecah ble Ren (bf nana) msuk mainstream jd guitarist utk kumplan Trapnest… So, Nana ke Tokyo bukanlah nak cr Ren tp nak jd vocalist yg unggul….(nak lawan vocalist Trapnest, Reira).. So, band member BLAST ni turun tokyo la cr Nana.. nak hidupkan balik BLAST…


Cte ni jd makin complicated ble jd cinta tiga segi antara watak2 dia…. N time BLAST jgak join mainstream n nak lawan dgn Trapnest…. Pendek kate cite dia sgt best….


Dan kalu korg ade tgk cite ni… kebanyakan watak2 dia berasal dr keluarga bermasalah… n try survive kehidupan… n cte ni juga menguji persahabatan and cinta antara watak2 dia… and selain dua2 Nana ni, watak yg aku suka Shin.. and Yasu…


Aku rasa mmg tak rugi aku beli DVD2 dia…. Mmg best.. OST dia pun syok… Pendek cte aku ske ar….. So aku harap ada lah smbungan Nana ni lagi…. Tp aku recommend tgk anime dia dlu bru tgk real movie dia.. tkut korg tak paham lak.. hahahahah..chow..


Thursday, May 14, 2009

missing U...

td aku tgk2 ms & fs member2 skul... infinity inc... macm tu je la aku update cte dorunk....

dah lama tak kontek dorunk ni rasa segan gak kat dorunk..... ye la.. ade yg degree.. pandai2 sume... aku je yg masih spt dulu....

tp ape yang aku dpt rasa aku makin renggang dgn dorunk... kenapa?? sdgkan dulu aku pernah janji nak jd shbt dunia akhirat....

ntah la... rindu n syg tu ade kat shbt2 aku 8 org ni... tp kdg2 aku pikir, igt lagi ke dorunk kat aku....?? ye la.. aku sorunk jer tercampak kat tempat lain...kdg2 dorunk wat gath aku tak dpt joined... maklum la aku duk jauh.. (jauh la sgt)... hehehe

yang pasti dah sepasti2nyer... aku syg infinity inc...ctah,gja,dayah,cha,kimah,nut&bell.... mish u girls.. hope 1 day dpt gak bertemu...wish u all da best for ur life.... live ur dreams....muahhahaxz..

pertama kali......

hola....


akhir nyer dpt gak aku memblogkan diri ku ini....