Monday, April 26, 2010

Oh..idaman.....berangan je la...hehehhe



wow....sudah lame aku tak membebel kat blog...huahahah....

supose aku skang stdy call center...tp len lak tgn ni wat....blogging...tak pela...skjp je kan...

fyi...aku balik perak 21.4.10.....heaven....btl la rumah ku syurga ku....tiada tmpat laen yg ley tandingi...esp when beloved persons ade....my beloved mama n ayah.....lagi bahagia....

5 hari aku duk perak rase tak mo balik...tp gmah sile sedar diri...paper call center 27.4 k....so aku pun balik la arini....hehehhe....

tak wat ape2 sgt pun...just spend time with parents n adik2....bwk deme p jln2....n abis aku cederakan kereta ayh aku....tahniah utk diri ni....skill drive msh low...hahahha....

actually....aku rase aku ni mcm ilang igtn....aku lupe byk mende....nampaknye dah byk yg telah ditarik dari aku....namun tak sedar lagi neh....ape nak jd....

recently...aku mndpti ramai kwn2 aku tlh berjumpe dgn lelaki idaman nye...alhmdulillah utk mereka....ttbe aku terkenang diri eni.....ble ag ek...aku nak involve dlm bidang ini....aku dah bersedia ke?? huh....berat sungguh...bile tgk dorg sms psgn ke jmpe ke...rase srnok....tp ble aku bygkan diri aku berdating...aku rase disaster...so better tak yah......tp perasaan teringin tu masih ade...rindu saat2 mude belia bercinta...skang....?? Mak tanye kamu ni tak de pakwe ke?? aku dgn konfiden kate tunggu org g korea....hahahah.....seb bek tak kene pelangkung...kah4.....

laki idaman?? ehmmm...aku harap yg sederhana je.....tp ntah la...korea tlh mgubah pdgn aku sehingga kdg2 aku mcm tak berpijak di bumi yg nyata...hahahah...

meh aku rank kan laki idaman ku.....hehhehe....


Lee Donghae oppa......Super Junior


Yunho......DBSK/TVXQ


Wooyoung.....2PM


Jung Yong Hwa......CN Blue


TOP........Big Bang


Jonghyun........SHINee

hahaha.....berangan je la saya....tp senarai akan berubah atau bertambah dari semasa ke semasa...hahahha....tak pela...berangan tu kan free....so tak pe la....

perasaan sbnar tu biar je la disimpan....dan dialihkan fikiran ku kpda mereka2 yg aku minati ni...hahahha....so....skang fokus balik gmah...nanti2 la smbung...... ntah nape tetiba aku ckp pasal ni....ni mesti efek nescafe...telan smpai 2 bungkuih....hahhaha....





Friday, April 16, 2010

byk alasan tul aku ni....

aku mmg nak berehat....tp tiada masa......

aku mmg nak tdo....tp byk sgt benda nak settel....

aku tak nak wat keje last menet.....tp ade je dugaan dtg bertimpa sehingga mbuat aku menangguhkn kerja laen....

aku nak balik jenguk mak ayah....tp keadaan kewangan ku amat menyedihkan...

aku nak tdo umah abg aku....tp assignment beratur menunggu utk disubmit...

aku tak nak kuang ajo dgn lecturers ku.....tp kdg2 mulut n baran aku tak dpt dibendung

aku nak strive hard for this sem....tp stress aku dah smpai thp optimal.....

aku nak bgtaw dia aku suke dia....tp aku malu.........abaikan....

so sblm aku nak beradu aku nak mohon maap la...kalu ade yg terluke oleh sikap diri eni.....

n aku berharap aku pulih spjg study leave ini....

Tuesday, April 13, 2010

hati sakit hati......



hati sakit.....sakit sangat.....pergilah sakit ni......sabarla hati....berakhir sglanye tak lame lagi.....jd la ini sume sbg pengajaran......biarla......

Saturday, April 10, 2010

begitu la.....


wah...dah lame dah aku tak mmbebel di blog ku ni....hehe

k....spjg minggu ni...sy sgt bz....wow!!....stress pun dah smpai thp optimal......but then....sabar itu menyebabkan aku masih waras....wah!!

meh kasik story sikit....

isnin 5/4
-visit call center cancel....hoooreeeyyy!!....malas kot nak g.....
-pulun wat case study Conflict....pergh...mmg berconflict aku....siottt je....berjaga sampai kol 3....dah esk kene submit lak reportnye...

selasa 6/4
-kwn2 present...aku lak wat taek mate kat blakang...ngantuk siottt.....
-dpt berita bestt la sgt....esk comprehensive test database??? smartla plak bgtaw skang...bajet la smpat cover sume.....
-g FESMAP jup...saje la nak ngushar pas wat minutes of meeting BEL....ustazah ct NorBaayah dtg dgn suami....wat ceramah...kisah cinta remaja.....tp ceramah start kol 9....esk ade test Database n quiz HRM....so tak pe la balik bilik....seb baek bilik aku berhadapan dgn pdg kawad so...ape lagi...study smbil dgr ceramah.....alhamdulillah....

rabu 7/4
-test database mcm tuttttt.......quiz HRM mcm harammmmm......ntahla...kiciwa pd diri sendiri....
-test OB...alhamdulillah....aku dpt wat...tp tak taw la result dia kan?? kan???
-bergelumang dgn slide conflict n call center.....perghhh....stress ku bertambah.....

kames 8/4
-presentation call center dah lepas.....rase lega....dpt award....the best cover up...whoaaa....malu siotttt....aku tlh memalukan diri sendiri...tahniah!!...
-presentation conflict la plak.....confident level jatuh menjunam kerana aku dpt rase grup aku sudah lari dr guideline nye...so...just doa agr semua dipermudahkan amin....
-database la plak....perhatian....u all present next week.. ur system nye report tu i nak hari selasa k...?? wow...system kitorg terkontang kanting ag ni....mcm maneeeee???
-study2...esk ade 3 test!!!

jumaat 9/4
-call center?? alhamdulillah....
-listening mandarin......ehm....alhamdulillah...
-writting mandarin....nauzubillah.....astaghfirullah hal azim....
-release tension.....kemas bilik n g FESMAP 4 shopping n menyaksikan nowCheart....best...double thumbs up 4 MPP, OMSA...n other associations...

sabtu 10/4
-bgn lambt dr biasa
-senyum sambil online.....n follow donghae nye twitter....wuhhuuuuuuu!!!....saranghae oppa...