Friday, October 30, 2009

ape hal lak??

kenapa dorg gado....kenapa aku terasa aku terlibat....argh!!!! tekanan tul kat aku...walu aku tak de kene mengena pun...kenapa?? org sume igt aku tahu cite....aku just taw yg luaran je....dlm2 aku tak taw....menci...nape kat page aku?? adoi.......

Saturday, October 24, 2009

aku dan aku dan aku lagi.....

aku dan konvo

semalam (23.10.09) g amek jubah n ade rehearsal.....ehm...actually aku tak de mud n malas siot nak p konvo aku sendiri...kenapa?? aku pun tak taw....

before that, aku dgr kwn2 aku ckp berdebar2 la nak dkt konvo ni...ehm..aku? debaran? tak de...mcm konvo tu tak jd je dlm hdp aku....

tp walaubgaimanpun sy ttp pg ke uitm shah alam utk medpt kan sticker, kad jemputan n jubah....sbb dah byr kan....pg je la..mungkin baru rase xcited...tp tak jgk...tp aku sebak bile dpt jumpe my bff-nurul wanie...hahahah..kitorg melompat2 kot...tp sampai situ je la xcited aku....
pas amek jubah, aku tgk sume dah sarung duk tgkp2 gmbar....aku, la, ecah and ida...ehm..tgkp gmbar ek? tunggu isnin la...hahah...

masuk dsb pun bukan tunggu rehearsal...p cr housem8 n heading 2 quality hotel...utk enjoy...hahahah....g karok...klakar2....

harap2 isnin ni ade semangat la nak p konvo............aku tingin gak nak dpt scroll tu...n bunge or bear..tp sedar la diri...sape nak bg....hahahahahha.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------

aku dan perasaan

l8ly ni aku tak taw la...ape yg aku rase sbnarnye...org tgk aku gelak hepi2...tp ade benda yg aku pikir...smpai aku sndiri tak terpikir ape yg aku pikir......hahaahhah...mengong!!

aku akui aku ade minat kat sum1...just minat je....tp aku pun tak taw...kalu bley aku tak nak pkir sgt ttg perasaan ni...just let go...n biar je dr jauh....tp ble dah dekat rase mcm ntah la....mcm2 aku pikir....tp bile pikir rasional...just...jgn rumit kan keadaan....biar dari jauh.....dari jauh....dari jauh pun aku tersenyum tgk dia...tu pun dah bahagia......bahagia ke?? semoga Allah berikan dia kebahagian.....

perasaan oh perasaan...simpan je la...sampai ko perasan...hahahahahha..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

aku dan kawan2

saat ni aku rindu btl kat ctah, cha, bel, gja, kimah n dayah....smlm g shah alam tak nampak pun kimah...kui2...agk2 ar aku ni pun...byk kot org kat s.alam tu.....

aku dapat kontek dgn 3 org je...ctah, cha, gja.....yg len menyepikan diri smbil menunggu album terbaru siap...hahahahha...

korg sht...?? ble kite dpt jumpe?? aku rindu nak smbg dgn korg... aku rindu nak gurau2 dgn korg....aku rindu nak lepak dgn korg.....korg igt aku tak?? hahaha....korg bile nak kawen?? nanti nak kawen jgn lupe jemput aku taw....hahahahahahhaha.......

infinity inc...mish u all so much....1437.....XOXO...

n semlm aku hepi gak...sbb bff aku kat uitm kembali bersatu...kami ber5 brunch together....eah, ida, la, ecah n aku....mish that moment.....akhir nye dpt gak kami ber5 duduk sembang3....gelak3...hahahahha....

aku rindu saat kat perak...kite ber5 wat benda2 yg sengal...g overnite kat penang...g wat wili kat pangkor....g jogging pastu eah wat persmbhn lagu awie dipagi hari....mkn roti canai kat kdai rahmat....mkn nasi goreng kat salbila....g lepak kt uptown downtown....g men badminton n bola kat blakang blok...g karok smpai tak igt dunia...g midnite...n mcm2 lagi...seriusly...aku rindu sgt korg....walaupun korg dpn mata aku...tp aku still rindu moment ni.....aku rindu..kte gelak2, masak2, basuh pinggan ramai....rase nak ulang balik moment nie...

tp mcm tak mungkin dpt berulang je kan.....biar la..ia jadi kenangan terindah dlm hdp aku....aku hope one day kite ber5 akn spend time together again... i noe l8ly ni everybodi was busy with test, report n so on....lagi pun kite ber5 laen kelas .....tak same mcm dulu.....tp we still bff rite???

aku dan classmate...since last friday our last class for this sem....so aku nak cite pasal classmate aku....tp aku tak taw nak ckp ape pun......

classmate aku sume ok..bijak pandai belaka.....hahahah.....but aku still tgh seswai kn diri dgn class aku....alhamdulillah dorg sume t8 care pasal aku espcially time aku sakit ILI n sakit perut...thankz gurls....for guyz...dorg ok...ok la...aka sengal...hahahahha.....penyeri kelas OCB33D dgn lwak bernas n kurang cerdik....

grup member...aku paling hepi grup time CRM dgn aneem....ida....faez...aku njoy wat keje....aku rase hepi....tak same dgn grupmember aku for subjek yg len....utk grup yg len aku ley get along dgn kak aniz n kak pah je....ida tu of course la...yg lagi sorg dua tu...takat jd passenger je bek tak yah...tp baek jgak la kami ni...letak gak name dia....

for that pompuan...if u lulus dgn cemerlang for this sem...u shuld remember yg ko just parasit yg menumpang kerja kami....dah la ko tak contribute ape2....fine...mungkin rezeki ko kan....tak pe la...tp hopefully ko tak wat la ape yg ko dah wat kat kami for ur new group next sem...jgn la nyusahkan org....dun be selfish...igt la....!!

--------aku pun dah abis cite kot----------hahahahahhaha

Thursday, October 22, 2009

celaru hati.....

masih tidak bercakap dgn mak aku....top up diberi pun tak diguna....duit yg di bank in pun tak usik....rase dah jauh hati sangat....bersyukur ade ayh......

Tuesday, October 20, 2009

salah aku ke???

salah ke aku nak ade mase utk diri sendiri??

penting kan member dr family?? pergh...makan dlm aku bile mak aku ckp cm tu td....

sbb aku tak follow abg aku g umah pak usu aku je aku pentingkn member??? ya Allah sentap jiwa aku....tak penting kan family ek??

bukan aku saje2 tak angkat kol kak long aku....bukan aku saje2 tak mesej kak long aku...bukan aku saje2 tak nak kol mak ayah aku....kebatasan masa, duit...sume salah aku...aku yg separuh mati wat keje kat sini ade fikir penat aku....sakit aku....sbb tanggungjwb aku sbg pelajar so tak de aku nak ngeluh...sabar je..its for my future...

tp bile mak aku ckp mcm tu...salah aku ke?? mmg aku nak kol tp sini public phone pun takde...hp dgn aku bkn melekat pun...ntah la....salah aku...sume salah aku....

pergh...penting kan mmber ye?? aku mule2 kansel p pak usu aku sbb nak ikut classmate aku p ulu yam...tp last menet kansel...pastu aku igt nak jln2 p cari kst konvo dgn ecah...fine ar..igt nak singgah shah alam..tp hari dah mendung..trus la aku puncak alam....salah ke aku nak release tensen setelah 5 hari aku struggle dgn test, report n presentation...salah ke??? aku tak nak ckp nanti jd ank derhaka....biarla...salah kan la aku...sume salahkan la aku...

kalu aku pentingkan member tak de nye aku ulang alik tlg abg aku...redah ujan balik jumpe mak ayah aku kat s.alam...tak de aku tlg mak yang aku nye kenduri...tak de aku nak tlg adek sedara aku...tak de aku nak melawat sedara mara...tolong2 kenduri....tak cukup ke aku penting kan family??? aku tlg mak ayah aku mane termampu..aku bg sikit duit pt aku...tak penting jgk ke??? teruk sgt ke aku ni??? salah ke???????????

kalu nak ikut kan...ank buah mak aku tu ade ke melawat mak ayh aku??...ade ke dorg tolong2 time kenduri mak aku wat dlu...sume aku yg wat taw...nak harap abg aku?? dia pun keje kot... so aku buat la yg sume...tp still aku tak penting kan keluarga?? puase aritu time kak n ajk aku berbuka same2...try aku avoid sbb nak teman mak aku berbuka...tak penting kan keluarga ke?? nape mak tak nampak ape aku dah wat??? nape??? nape mak masih salah kan aku sbb aku tak dpt join p umah pak usu??? nape??? aku ni anak yg teruk ke??? ye la along sorg je ank yg baek...yg pandai jga hati mak?? aku?? aku wat mcm2 tp mak tak nampak...takpe la...aku sabar..aku tahan.....aku follow je ape je yg mak nak slama ni...salah aku ke??? salah aku ke???

Ya Allah berikan la kekuatan utk aku...berilah kebahagia kepada org tua aku.....tabah kan la hati aku agr aku tak jd anak yg derhaka.....mgkin pengorbanan aku tak cukup utk balas jasa baek sorg mak........jd biar la...salah kan la aku...aku redha je la.....

Friday, October 16, 2009

jeritan ku....

kalu bley aku taknak susah kan ORG LAIN!!!....uish.....

minggu ini......

skang aku berada di foodcourt rafflesia....huhuhu...sambil tunggu bju dibasuhi...smbil tmn kwn aku date...hahaha...sambil update blog (rembat laptop ecah)...multitasking tul aku ni kan...hahahha...

this week such a pathetic week...meletihkan...merimaskan...merungsingkan...memeningkan....

k la...aku cte since dr hari isnin 12.10

isnin tu suppose grup aku kene present leadership tp laptop en. Is rosak....so kami telah diselamatkan oleh keadaan...hahahah....then, aku mcm blur2..sbb byk assgmnt tak siap agi...
tp en. Is sgt bijak...tdk dpt tgk kami present dia suh kitorg wat report lak...mmg smart la...bertambah....

selasa....13.10

jeng3...debaran minggu lepas bersambung...presentation CRM...pergh...lecturer mmg best dah mcm pgkritik AF....tp ade je jd..time nak present tu laptop lak mcm problem (laptop classmate aku).....grup pertama kene agk teruk gak...bertambah cuak lak aku...then, tibe la giliran kami...Little Cuppy....alhamdulillah...puan bg feedback yg positif...tak sia2 idea kitorg...juz jumble up and tak explain details lagi....

rabu....14.10

test oh test....test leadership muncul gak...dah ar aku tak bace sgt....ade ke patut aku, ida n dila p melawat Mc D kat meru tu...sdg kan kwn len struggle kot study...hidayah blum sampai....huhuhuh..... so pg tu test pun bermula...jeng3...kuar la soklan yg aku tak study langsung...spt bese hrp lulus je la....pastu ptg lak...ade present CSP...tgk kwn2 aku present..best btl...rase mcm mengeratkah ukhuwah...dgn budak aku tak sembang pun dah start sembang...cume nak get long tu tak dpt la...tak reti....ade spe2 nak ajr kan?

cte paling gmpak...kelas sampai kol 7 kut...ade kelas ganti MCK lak...letih2...dah nak wat report retention...bertambah tension aku...tak suke2...

khamis.....15.10

uish... selamat lagi...retention report ditunda submission date...next week... tp yg tak selamat...kelas2 yg dicancel kan pg tu telah digantikan dgn seminar...mmg smart ar...aku dah la berjaga wat slide CSP mmg jwb bgn lambat la...trus dpt mesej member kate puan naek angin kate byk gurls class aku tak dtg... aduyai....sedey tul... so aku mengorban kan la diri ni...dah p gak seminar tu..hahah...enjoy gak ar....best gak speakperson...

tp yg tak best dpt mesej naquib kate trip p ulu yam cancel...adui...tak best nye...mmg tak best...rase kelas aku tak sepakat langsung...mcm mane En Is kate kelas aku spakat. byk la spakat nye...bgs agi kut kelas c....lantak la...

jumaat...16.10

test MCK lak...mlm td aku blaja last menet lak... adui...tak patut2...mmg cemerlang result aku...
ari ni...aku enjoy sbb ptg td aku dah present CSP...hahah...best2...aku ske tgk grup eah...comey...sume kaler kuning...bersepakat...wan lik lau lak dh mcm ade 3 bini..kah3..... grup aku?? ntah la...so-so je kot...tp alhamdulillah aku dpt jwb soklan dorg...hehehehe.... best dpt usik kwn2 aku....tp aku quite tension when my bffs said aku kuat merajuk...aku diam tak bermakna aku merajuk kan??? aku diam sbb aku mls nak argue tu je..bkn merajuk...then...suke ati korg la...huhuhu....

esk?

kite tgk dan lihat la...huhhu......aku cdg nak jln2...berdikari....

Wednesday, October 14, 2009

langkawi oh langkawi....

sian btl student yg kene uruskan trip ke langkawi nih....byk duet sendiri abis...dah ar nak anta proposal pastu tunggu approve brapa ramai org... aduish...pastu nak kompem kan lg dgn organisasi yg nak dilawat.... dah la mcm prosedur....kdt aku pun dah ditelan keje nak kol.... nak wat surat..email....berat tul...tp sian yg ketua la...lgi byk dia kene setel....

langkawi ape kah jd kalu trip ni tak dpt approval? sdgkan kitorg dah susah payah wat....mencabar minda aku tullll................

nak p ulu yam tak sabtu ni???

Friday, October 9, 2009

sakit...

derita ku ........

derita la sgt..... sbnar nye aku takut nak berhadapan dgn minggu dpn.... mcm2 dugaan....

aku teringin nak rehat....nak duduk wat ape yg aku suke....nak lepak dgn member yg disygi...

aku malas nak berhadapan dgn benda2 yg memenatkan aku.... aku tak nak dah seksa gwa aku....

namun aku redha je la....tu la yg aku harus tempuh utk mencapai ape yg aku nak.....