Tuesday, October 20, 2009

salah aku ke???

salah ke aku nak ade mase utk diri sendiri??

penting kan member dr family?? pergh...makan dlm aku bile mak aku ckp cm tu td....

sbb aku tak follow abg aku g umah pak usu aku je aku pentingkn member??? ya Allah sentap jiwa aku....tak penting kan family ek??

bukan aku saje2 tak angkat kol kak long aku....bukan aku saje2 tak mesej kak long aku...bukan aku saje2 tak nak kol mak ayah aku....kebatasan masa, duit...sume salah aku...aku yg separuh mati wat keje kat sini ade fikir penat aku....sakit aku....sbb tanggungjwb aku sbg pelajar so tak de aku nak ngeluh...sabar je..its for my future...

tp bile mak aku ckp mcm tu...salah aku ke?? mmg aku nak kol tp sini public phone pun takde...hp dgn aku bkn melekat pun...ntah la....salah aku...sume salah aku....

pergh...penting kan mmber ye?? aku mule2 kansel p pak usu aku sbb nak ikut classmate aku p ulu yam...tp last menet kansel...pastu aku igt nak jln2 p cari kst konvo dgn ecah...fine ar..igt nak singgah shah alam..tp hari dah mendung..trus la aku puncak alam....salah ke aku nak release tensen setelah 5 hari aku struggle dgn test, report n presentation...salah ke??? aku tak nak ckp nanti jd ank derhaka....biarla...salah kan la aku...sume salahkan la aku...

kalu aku pentingkan member tak de nye aku ulang alik tlg abg aku...redah ujan balik jumpe mak ayah aku kat s.alam...tak de aku tlg mak yang aku nye kenduri...tak de aku nak tlg adek sedara aku...tak de aku nak melawat sedara mara...tolong2 kenduri....tak cukup ke aku penting kan family??? aku tlg mak ayah aku mane termampu..aku bg sikit duit pt aku...tak penting jgk ke??? teruk sgt ke aku ni??? salah ke???????????

kalu nak ikut kan...ank buah mak aku tu ade ke melawat mak ayh aku??...ade ke dorg tolong2 time kenduri mak aku wat dlu...sume aku yg wat taw...nak harap abg aku?? dia pun keje kot... so aku buat la yg sume...tp still aku tak penting kan keluarga?? puase aritu time kak n ajk aku berbuka same2...try aku avoid sbb nak teman mak aku berbuka...tak penting kan keluarga ke?? nape mak tak nampak ape aku dah wat??? nape??? nape mak masih salah kan aku sbb aku tak dpt join p umah pak usu??? nape??? aku ni anak yg teruk ke??? ye la along sorg je ank yg baek...yg pandai jga hati mak?? aku?? aku wat mcm2 tp mak tak nampak...takpe la...aku sabar..aku tahan.....aku follow je ape je yg mak nak slama ni...salah aku ke??? salah aku ke???

Ya Allah berikan la kekuatan utk aku...berilah kebahagia kepada org tua aku.....tabah kan la hati aku agr aku tak jd anak yg derhaka.....mgkin pengorbanan aku tak cukup utk balas jasa baek sorg mak........jd biar la...salah kan la aku...aku redha je la.....

3 comments:

Fashafishy said...

lek gmah.biasala mak.mak aku pn cmtu.hehe

aLwayz M.I.N.E said...

ntah la cha.......aku pun tak taw...tp touching kot aku smlm.....nangis tak engat dunia....sedey ar....

sinfulbfly said...

mmg laa jmh
ko ngn hp bkn melekat cm hp ngn aku hahaha!!
beshe laa tuu jmh
die rndu ko laa tuu die nk jmp ko slu hehehe
sbb tuu die hangen sket bl ko nk kua ngn ur fwens. beshe laa
aku pn, if jd cmtuu aku agk2 xthn ckp gak laa
bia die tau sket
aku bkn fwee ido j 24/7 kt umah tuu hahhaahhaa