Tuesday, December 21, 2010

Malas nye saya.......

wah...semenjak 2 menjak ni...aku menjadi sgt malas....sgt2 malas....tolong2.....nak bukak mata pun malas....
kikikikikikkkkk............


awe tlh melaporkan duit pt dah masuk...ape aku patut gembira?? dlm pale otak aku ni.....ckp ke duit tu...?? aduit....sejak degree ni, duit mengalir mcm air terjun kat ulu kenas.....kalu ari ujan lgi deras air dia....aduiiiiii....


wah.....buhsan lak kat umah ni.....nak kuar g mane? tak pela...g umah mak yang la sat g...ley tdo sane.....hahahha...tp sy sgt malasssssssssssssssssssssssssssssss.................

Sunday, December 19, 2010

saje2 nak menulis......



tetibe ingin menulis blog di pagi2 hari....(pagi ke?? ye la dah kul 12.43a.m.)

ehmm......heheheh....ape aku nak cite....byk bende tp tak taw mula dari mane....td aku byk balik sume post aku....then, i would say....im such a bad writer....buat malu chekgu2 aku je....hehehhe

tp tak kisah...bukan ade org bace pun....ibarat blog ni tmpat meluahkan perasaan....hehehhe...tp semenjak 2 menjak ni aku tak reti pulak nak meluah kan perasaan....aku ni ade short-term memory....so cpt lupe....aigooo...mude2 ag dah tua.....(ye sy sdr diri =P)

aduit....td aku kuar dgn one of my cousins......which i really closed to.....kitorg slalu share rahsia n cerita same2.....so td kuar dgn dia n bf dia.....(aku je berseorgn).....

sonok ar tgk dia happy.....tp aku plak yg tak sonok....bukan nak kate aku alim ke ape....(aku pun jahil agama....lemah pggn agama)...cume mate aku tak suke menyaksikannye.....ingin menegur...tp mcm liat mulut aku meluah kan....just aku kuarkan a few words spt jangan....tak baek la mcm tu.....selebihnye aku senyum walu dlm hati aku kurang berkenan....

aku tak nak ckp lebey2...sbb tak kene btg idung sendiri....kalu aku dah kene baru taw.....so, pengajaran utk diri aku yg serba kekurangn ni.....aigoooo.....(igt2....tetibe teringat lagu kalu berpacaran....hahahhah)

esk nak grak g pahang....cousins aku kawen....la ni sume nak kawen.....thn ni 4org cousin aku kawen....3org bersalin....1org gugur....1org bertunang......seronok je dgr kan...except yg gugur...tak pe...maybe ade rezeki ag.....

oleh kerana yg sudah bertunang itu sebaya saya.....jd 1 soalan telah dilemparkan pd diri ni....hah, azie bile lagi??.....aku pun dgn bangge menjawab....tunggu mak carikan... mak aku dah gelak2...rupe2nye mak aku dah menjalankan misi nye....perghhh.....bagus ar mak n ayh...senyap2 jlnkan misi jodoh menjodoh.......panas telinge aku dgr....hari2 kat umah kene usik...maklum pas duk umah sewa ni...dah reti wat keje dapur (credit to ma housemates).......aku pun mls nak layan usikan parents aku tu....aku wat tak reti je....hahahha....

sengaja nak sejukkn telinga n hati ni.....aku pun layan la cite2 korea....then aku dpti kalu bercinta tu si awek tu mestilah ade 2 org lelaki jatuh hati kat dia.....2 org tu minimum...ade yg sampai 3-4 org....tak paham aku.....pas2 dorg pun fight la nak dpt kan awek tu....ade yg passive...ade yg aggresive...ade yg cool.....dlm hati aku....patut la ramai org single cm aku...sbb 2-5 lelaki rebut 1 pompuan.....hahahhaha....takpe2...itu hanye lakonan sahaja....

jeng2....akibat korea la external aku penuh....nak salahkan sape?? salah kan diri sendiri.....500gb penuh cte korea je......aku ni org malaysia ke ape?? kdg2 aku nak gelak pun ade.....so berbekal dgn dompet yg ade 20hengget...aku g beli dvd....nak transfer msk dvd je la....tak kan nak beli external hd agi??(tp ade niat)......hahahhaha....

k la....aku nak share gmbar laki2 yg aku tgh angau.....oh!! oh!! opparul saranghae....*chu


~Mr.Hae~


~Yoo Ah-In ssi~



~Song Joong Ki ssi~

Tuesday, November 30, 2010

setelah 3 bulan lebey menyepi....




hello...hello....(mcm lagu shinee plak)

wow...lame tak menaip di blog sendiri....rase kaget.....

teringt ctah pernah tanye aku pasal blog ni.......tak nak upd8 ke?? aku dgn bangga jwb aku nak lawan dgn blog bell.....tgk sape paling lame tak upd8 blog.....

td aku bkk blog bell...trus blog not found....dang!!!...+_+

so stlh sekian lame....baru aku upd8 blog bffs aku.....msih aktif mereka bercerita....love it...skuang2 aku still upd8 cte dorg....looks semua hepi dgn life msing2... syukur n congrats for them...esp fasha yg sudah menjadi org bekerjaya.....salute ar.......jgn stress2 taw......

aku?? ape jd dgn aku??

ehm.....start cuti ritu....keje aku melingkup kat umah ni....huhuh....pastu jd driver n tukang masak....pergh...hehhee...tang tukang masak tu kecow je lebey....sbnr tukang kacau je....kekekekke.... (>_<)

buhsan la pulak....igt nak keje jup tp parents aku kate tak yah la.....sbb every week aku akn mendrive mereka ke kenduri2 n destinasi sedara or kwn2 mereka di serata semenanjung malaysia....huahahahha....

kalu tak keje....mane aku nak cr duit nak g konsert SUJU.....aduit....nak korek bank pun...akaun aku dan rm5.10 je.....dang!!......mcm mane tu?? fikir2kan la....perlu ke aku pergi.....tp aku tign nak tgk oppa2 suju live.....adui.....

mode: berfikir lagi smbil layan Song Jong Ki dlm Sungkyunkwan Scandal......


Saturday, July 24, 2010

aku paham la.....

ye.....sy tahu....tak sume org suke sy....

ye....sy tahu....tak sume phm sy.....

ye....sy tahu.....sy bukan bgs sgt.....

ye....sy tahu.....sy bukan baik sgt....

ye....sy tahu.....tak sume ikhlas dgn sy....

ye....sy tahu....dan tahu......so?? *sigh.....

b +ve minded.....ye sy tahu juga.....

Saturday, July 17, 2010

everlasting frenz....



malam ni....air mata ku seolah2 bermurah hati utk disedekahkan ke pipi.....

hahahah....

al-kisah....aku td layan strong heart kat u tube....tp tu pun tak abis sbb nye pun aku tak taw....ni first time aku layan strong heart pun.....fyi, strong heart ni variety prog yg di producekan oleh eeteuk, eunhyuk n shidong....n hosted by hodong n lee seung gi......hehe...

so akibat rase tak puas hati dgn cerita tergantung aku pun search pasal epsod strong heart dgn suju ni.... so ini la hasil nye....yg membuat kan aku tersebak seketika.....

jemput2 la baca kalu sudi....

Kyuhyun:
Actually, am hesitating on whether to talk about it, it is the first time talking about this incident on TV. It happened 3 years ago, that day Shidong and I went to KTR to be guests, and on the way back to the dorm after broadcast ends, I closed my eyes and was listening to the music.

Suddenly, there is a huge noise, and the car was spinning. The noise continues and the car spun for several time, and I fainted. When I opened my eyes, I realized I was lying on the road. When I regained conscious, I realized the car has turned off to afar, and I then realized we had a car accident. That point of time, I was thinking I have to sit up, but suddenly there was a flash of white in front of my eyes. Everything in the past flashing past just like old tapes. From the first time entering school during primary school period, to going on holiday with parents, first time singing on stage, and thought, so… this is how a person die. That time Eunhyuk ran over and held my hands tight, because I was crying, praying to let me live. Eunhyuk was holding onto my hands, praying along with me. After being unconscious for 4 days, waking up, I realized I was in the hospital.
Leeteuk:
The car spun twice then overturned. That point of time I thought, this time round im died, then I fainted. I has 150 stitches then. When I opened my eyes, I realized I cant see a thing in one eyes (because my face was covered with blood). Was really tired at that point of time, and my face was covered with blood, so the ambulance rushed over to my side first. Actually Kyuhyun is lying at one corner, broke 6 of his ribs.

Kyuhyun:
That time, the broken ribs has hurt into the lungs. The doctor told my parents and the people from the company: “This kid is going to die. The operation has to start from the throat. Even with the operation, there is only 20% of success”. But my dad says “This kid has to sing, he is a singer, has his own dreams. If you start the operation from the throat, doesn’t it equals to robbing him of his one last hope? Even if he can survive, how can he continue to live?” The doctor says “Are you crazy? Your kid is dying, is singing so important? Has to have the operation no matter what”, and both parties kept arguing. Then there was this doctor, just like the Chinese doctor HuaTuo*, I can still remember the name, Professor Wang YongJok**. He said “I will use another method to operate on him, let him continue to sing”. Therefore I did not need to operate on the throat, and used the other method. When I heard of this, I cried for very long, because my dad always disapprove me to being a singer. He keep saying “How can someone who is in education profession has a singer son?”. The father that has always disapprove me to be a singer, when I was unconscious, he protected my dreams for me, so I cried very badly.

Kang Hodong: How long did you take to get back to the stage

Kyuhyun:
I get back onto the stage 5 months later. When I got back onto the stage, until the song ends, no matter if it is SJ’s fans or the other artists’ fans, as long as they see me appear, they cheered loudly for me. I felt very touched then, and felt that I had a new life. Being able to sing the song that I liked the most, being able to continue the activities with the members, being able to see the fans, being able to walk, being able to eat, felt really grateful to all these. Therefore I can continue to live. Am really thankful to the father who protected my dreams, and Eunhyuk who ran towards me the first moment and held on my hands and pray with me.

T/N: * He is famous because he is known to be a divine doctor

** Not sure the exact name

Chinese translation: 雪凌儿
English translation: minoko2440 @ sapphirepearls.com

Take out with full credits and DO NOT ADD YOURSELF TO THE CREDITS
ONLY TO TAKE OUT WITH FULL CREDITS WITHOUT ANY AMENDMENTS PLEASE


ntah la....aku rase aku ske sgt kat suju ni...walaupun aku taw...ramai ag yg best2....tp ntah emotional attachment dgn dorg sgt kuat...walaupun suju ni bukan la sedara or jiran mahupun sahabat aku....selepas kenal dorg dgn membaca, mendgr, n menonton cerita, lagu, reality show, movie dorg aku rase dorg sgt close wif each other walupun masing2 ade klik masing2......dorg antara grup yg berskala besar... so mcm2 dah dorg lalui....antis pun ramai...pastu pasal Visa Hangeng....accident yg hampir2 meragut nyawa mr.kyu...tak cukup tu pasal kangin DUI....mcm2...ahli kumpulan makin lame makin berkurang....skang tggl 10 org je...sedey gak...

tu la smgt dorg kuat...work very hard...ble aku follow twitter dorg....aku rase dorg ni very workholic....smua sbb nak bagi upgrade ag suju....ye la...dlu nampak suju ni mcm boyish je...skang dah transform jd manly...aku pun ske...hehehe...

ble tgk dorg sedey kdg2 aku pun terinfluence same....kalu tgk dorg gelak kdg2 aku pun join walu aku tak paham ape dorg tgh ckp..heheh....newayz...ELF kan....everlasting frenz.....tetibe tigt kat infinity...jeng2..

ctah...gja...dayah...cha...kimah...bel..nut...sy merindui kalian sume.....hope korg sihat....

Saturday, July 10, 2010

berfikir2....

byk yg aku terpikir...memikir....berfikir....huhuhuhu.....

1. Rumah Sewa
rumah yg aku sewa dgn rakan2...alhamdulillah selesa....tp tu la...ade juga kekurangan lampu bilik air rosak....mesin basuh tak ley gne....*sigh...ehm....seminggu disana...rase seronok jugak la....blaja berdikari...i'll try my best....

2. Part5
%^&%@W#^&.....blurrrr.....it bcome toughest....huh....dpt ke aku lalui??.....mcm2 assessment....espcially research....assgment pun smkin ssh....wow...mmg la...kalu senang better duk skolah kan....tp aku riso aku tak dpt ikut flow....newayz....i'll try my best....

3. Kewangan
cukup ke duit pt aku ni smpai ujung thn?? adui........mintak aku pandai berjimat la...

4. -ve to +ve
bile la aku nak berubah...umur dah makin tua....tak ttp pendirian betul...geramm aku dgn diri sendiri....tak berdisiplin....kalu yg wajib pun asek tinggal....ape nak jd dgn aku.....put some effort in urself aziemah.....

5. Language
harap maklum english is international language...tp english aku....band 3 je....aduit...mampu ke aku melangkah ke alam pekerjaan dgn tahap english aku yg rendah ni....practice more aziemah....

6. Berat Badan
mmg seperti yg anda sedia maklum...sy mmg budak demmok (pinjam ayt tya jup).....so...skang keje aku asek mkn je....sbb ble sy stress aku akn sntiasa makan....kalu aku tak stress pun aku makan....aduit.....dah makin naek kot badan ini....haish.....ble la nak kecik bdn aku ini???

7. Rules n Regulations
sem ni...sume lecturers bentangkan rules n regulations...pergh...kelas en.Nizam paling ketat peraturan nye....tp yg aku takut tak ley obey tang absent n lateness...pergh....kelas mizz nurul kene pakai kasut bertutup....kelas pn.aida...office attire with heel....so...?? *sigh....

8. Ambition
ri tu..time kelas en. nizam...dia tanye ambition..so aku pun just kate nak jd successful person.....then, he replied...semua org ni manusia...n said kite mesti ade haluan n target what will be in future.....tp honestly..aku tak pikir lagi...mind aku kosong utk aku nak keje ape....dlu berkobau nak jd lecturer nak apply skim tpm...tp skang..aku fikir...to be a good lecturer kite kene ade experience ttg outside world...tp aku ni berfikiran cetek...dlm lgi sungai klang tuh....just short term goal aku nak finishkan degree dgn selamat dan berjaya..insyaAllah...yg laen tu...aku harap yg bebaek je la...

9. kpop
ye....sy akui...im addicted to kpop....yes...really...tak tipu.....tak ley kalu tak dgr or tgk video suju n other kpop idols.....rase tak lengkap....tmbahan skang kat umah sewa internet tak de...so tak ley follow slalu...so boringg....hari2 aku dgr lagu korea...kdg2 aku terfikir..kalu hari2 aku bce al-quran lagi bagus kan....ehmmmm....??

10. Menchari CHENTA
smenjak dgr lagu taeyang itu....ya..ya...ya...ye umur dah 22....spatutnye skng aku in relationship wif sumone...but unfortunately im single.....single pun ok....ade pros n cons...tp tak dinafikan stp manusia perlukan pair...siape?? ble?? ehmmm...tunggu je la....aku pun tak mencari...mungkin blum ready agi kot...lg pun biarla memerhati dr jauh je...ahakz..terasa bahagia gak kdg2...dkt jgk dgn beliau....tp....shhh...abaikan...jga persahabatan itu....perasaan didlm sile abaikan....

fikir dan terus berfikir.....manusia dikurniakan akal utk berfikir dan membuat keputusan. itu la bezanye kite dan haiwan.....

sekian....

Saturday, June 12, 2010

dah start dah....ish2...




ehmm...supposely aku wat HRD nye report...tp len lak aku wat...kui2..

recently, quite tensi la...

  1. kene cari umah sewa.....pergh.....last menet kene halau dr kolej...smart...terbaek ah...
  2. process mencari rumah sewa....ulu gle la puncak alam ni....umah sewa sume dah full....melepas la lagi.....
  3. duit?? smakin menipis....segan nak mintak kat parents dah....adui!!!
  4. selisih paham dgn family psl umah sewa n transportation....damn...!! (stress memuncak)
  5. 5 assignment kene submit dlm 1hari yg same....siot...(ketidakwarasan menjelma)
  6. training session....kene conduct...perghh...pasal pertolongan cemas kot..ade ilmu ke aku psl benda ni??..(aku yg cemas lak)
  7. hidup smkin tak terurus.....kenapa? salah kan diri sendiri ye aziemah...harap maklum...

tp...semua stress aku ilang sekejap bile aku tgk mereka ni....tersenyum sbentar....rasa ringan sebentar.....terima kasih anda2....kamsahamida.....


kechumelan n kelincahan n kemachoan mr. ~kyu~hae~hyuk~


happy~hyuk~minho~hae~won~


my latest admiration~mr. lee jonghyun~ (>,<) <3
burning my heart....auw...hehhe

nie vc yg wat aku lebey tertawan dgn dia...suare dia wow...sdp didgr...sbnrnye aku ske tgk dia senyum...n...gelagat dia kat WGM seohyun & yonghwa....
time perform, he looks so cool wif his guitar.....cayer hati ku.....

sile2 saksikan....teardrops in the rain
by mr.burning Jonghyun, CN BLUE




~i do not own these picture n vid......source...twitter n utube....~

Saturday, June 5, 2010

Alhamdulillah......


Alhamdulillah.....aku msih hidup slma 22thn di bumi Allah ni....aku bersyukur kerana Dia masih igt pada aku sering alpa ttgNya......aku bersyukur Dia kurnia kan ku kesenangn di saat aku kesusahan.....aku bersyukur Dia masih melindungi dikala aku terasa tiada tmpat bergantung...syukur2....syukur kerana aku dilahirkan didlm keluarga yg sentiasa mengingati kan aku ttg realiti kehidupan n bersama aku saat aku jatuh tersungkur.....dan menangis bersama ku disaat aku peroleh kejayaan......sahabat yg aku sayangi.....aku bersyukur....selama aku hidup utk 22thn ni aku dikurnia nikmat dunia yg kdg2 melalai kan aku....namun aku sgt bersyukur, bile Dia mmberikan aku amaran akhirat dgn menurunkan kesusahan agr aku lebih dkt padaNya.....Alhamdulillah....

hehehe......tetibe je...

ehhmmmm....yesterday was my birthday.....quite different than usual.....but i still appreciated.....thankz kat ida...ecah....n sofia...for the cake n suprise....really2 tak sangka korg wat suprise utk aku.....ye la....slama ni...aku tak penah celebrate bday tpt 12tgh mlm....ni la 1st time dlm idup aku.....last yg ade kek2 sume ni pun time umur aku 11thn.....tp sian kat ida sbb aku buli dia...hahah.....ni sume sbb dia halau aku kuar umah.....hahhaa....tp still rindu kat parents ku...sbb burfday aku mesti mak n ayh mesti akn msak fav aku......sedey2...slalu celebrate dgn parents aku...ni first time without them....

aku really excited ble dpt text n call dr bffs yg wish aku....thankz korang...igt korg kat aku.....frenz foreva.....may Allah bless u guys.....walupun aku tunggu mesej drpd yg laen....tp tak pe...mayb dorg bz kot....heheheh...TT__TT

mak aku pesan suh pasang hajat smpena 22thn....tp aku tak taw nak niatkan ape....just aku harap sumenye sukar utk aku dpt dipermudahkan......n aku dpt teruskan kehidupan walaupun ape2 yg terjadi......hopefully....bile2 pk2 byk benda nak diniatkan...tp usaha yg akan menentukan hajat kite tu jd kenyataan ke tak kan....so...nur aziemah sile pikir sendiri ek.....


Wednesday, May 26, 2010

sedey sgt222....

aku sedey......dlu dia kate org tu macam ni macam tu....skarang dia yg wat benda same...so....tak de bezanye.....paham tak....???

sudah berubah!!

ye manusia itu boleh berubah.......sy nmpak.....sy saksinye......sy rasainye......perubahan.......it happens.......

Friday, May 21, 2010

mane ade "bias" la......hahahah



hahaha....ctah aku tak bias la...

meh.....aku pun layan gak kpop nye gurl grup........

my most favorite ialah......Girl Generation tak pun SNSD....heheheh...tak dinafikan mereka ni chantek2 blaka...mule2 aku igt kan dme ni 25+++....tp rupe2nye sume ag mude dr aku....hehhe...aku suke 9-9 skali...sunny=kiut, jessica=blur, hyoyeon=klakar+jujur, seohyun=gud girl, tiffany=jelousy, sooyoung=gile2, yuri=chantek, taeyeon=kuning, yoona=idaman lelaki....hahahahha...best...lagu dia sume aku layan....best2....tp wat time skang aku pling ske seohyun+yonghwa....sweet potato couple.....



pastu tidak dilupe kan...grup seterusnye.....Brown Eyed Girls.....(BEG)....ske dorg sgt...lagu2 dorg sume best2....layan...ske personaliti dorg....esp Narsha.....Gain bg aku chumel....eyeliner dia tu....Jea+Miryo pun chantek.....altho drg ni 30+....except Gain yg maknae.......hahahah...tp skang layan wgm....gain+jokwon...best sgt2.....tgk dorg...hehehhe....kalu tgk image dorg dlu dan skang sgt berbeza......sgt2.........



grup girl laen...byk aku ske gak tp 2 diatas tu yg paling disukai....aku layan gak 2Ne1..4Minute....After School.....f(x)....wG......heheheh....byk2...

tp the latest addiction........CINDERELLA's STEPSISTER.....terkesan dihati....dah lame aku tak layan drama korea....so ni la yg berjaya membuka hati aku balik........


hehehe.....(>.<).....<3>

i do not owned these pictures......utk perhiasan je...(^.^)






Tuesday, May 18, 2010

heheh....akibat buhsan.....



intersesi....ehmmm...quite boring.....ntah la...pala aku duk merewang g tmpat len...so....aku byk abiskan mase dgn melayan vc kpop...kpop nye show.....huhuhu....sume kpop.....

tmbah lak...skang suju dah kuar dgn album ke4....huhu..bonamana...boom boom.....genre yg dorg bwk...len drpd pop RnB.....dgr mcm techno pun ade...lagu industan...newayz...telah menambat tinge aku utk dgr....dan hati aku terpaut dgn lagu tu.....

image dorg pun dah tukar....esp my LeeDonghae...makin tough n seksi....pendek cte sume la dah berubah....makin tough bdn dorg...slamat mengikut jejak langkah siwon.....(tp perlu ke mendedahkan bdn anda??) huhuhuh......tahniah kat Kyuhyun kerana masih maintain....heheh...(ctah, aku syg kyu la....hehehhe....)....rambut ryeowook...aku ske....nak wat la...hahah....yg pling aku ske ialah gigi n kekiutan LeeSungmin.....hahahhaha.....gatai.....SuJu hawting!!!





hahah.....aku pun layan DBSK...fall in luv dgn dorg....best tgk drama dorg.....heheheh....lambat mengenali DBSK....n rupenye dorg lagi pames dr suju...n hot di Jpan...wow.....aku ske 5-5.....no doubt...dorg ade karekter msing2...hahahahha....tp lagu dorg...otw baru nak kenal....hehehhe


BB....bukan blackberry.....BigBang.....hahahah.....honestly...lagu2 dorg mmg best....layan la...wat alarm lgi....aku kenal BB ni dr gja......bini GD...hahahah...lagu dorg......besttt......hheheheh....aku terpegun dgn TOP sbnarnye.....bile dia senyum alamak.....cair hati ni....taeyang pun same...senyum dgn mata.....seungri nye eyebag aku ske lak....hahah....daesung n GD...aku tak ley usik...sbb member2 aku dah cop.....hahahah........ske tgk TOP+daesung dlm family outing....hahahah...<3


hhahha....aku pun layan 2PM n 2AM.....pg ptg...hahahah....ske tgk idol army 2PM....hehhe...2Am lak stat layan ble aku tgk we got married.....ske2....swwwwweeeet......heheheh...tmbahan ske layan cinderella stepsister....ade mr.Ok taecyon.....pastu ade woo young dlm starking....hahahah...best2....



heppppppppyyyy.....tp gmah sile berpijak di bumi nyata....jgn asek berangan nak g korea...intersesi utk blaja la......sekian terima kasih.........



i do not owned these pictures......utk perhiasan je...(^.^)



Sunday, May 9, 2010

my everything




ptg td along ajk g makan kat bangsar....dia blanja.....so kami pun ke bangsar village n menikmati black paper steak n oriental chicken chop......sdppp.....alhamdulillah....hepi dapat spend time wif my beloved family...althou my good boy tak ikut sbb demam...while my encem boy still hepi2 mkn fries n drink a giant mug of orange juice wlpun bahu or tulang selangka patah....nicee....
actually...along blanja 4 celebrate mother's day for...ma n his beloved wife....so sweet....aku?? kering la...huhu...tak pe nanti akak mskn puding caramel utk ma k?? luv u...muah2...

newayz i still want to wish my ma...altho she will never read it....(sbb aku tak pandai wish face2face).....heheheh...


ma....happy mother's day.....akak sayang ma....insan yg tlh membawa ku ke dunia, memberi kasih sayang, perhatian, didikan, wang......terima kasih ma....luv ma n ayh so much.....tak mungkin dpt ku balas jasa kalian berdua....namun ku cuba utk menjadi yg terbaek utk mu.....berkat doa restu dan susah payah membesarkan ku......akan ku igti dan menjadi inspirasi agr ku menjdi insan yg berguna yg dpt berjasa kpd kalian kembali....ampun maaf dipinta....mmg ku sedar ku bukan anak yg sempurna utk kalian..sentiasa membuat org tua ku risau....marah....namun aku akan cuba membaiki kelemahan.....

ku pohon agar Allah pjg kan la umur org tuaku.....kerana mereka la tempat ku bermanja dan bergantung di dunia ini......murah kan la rezeki mereka dgn rezeki Mu......semoga mereka sentiasa dibawah lindungan Mu Ya Allah.....ku bersyukur kerana Kau telah kurnia sebaik-baik ibu bapa ku di dunia ini.....beri la masa dan peluang serta rezeki agar dpt mereka merasai kesenangn ku di hari kelak.....Amin Ya Rabbi Al Amin.....

Friday, May 7, 2010

dah berubah ke??


masa berlalu.....byk dah berubah....antara sedar tak sedar....diri sendiri pun berubah.....mereka pun dah berubah.....

ehm......ye la...kalu tak berubah tak maju la kite...asek di takuk lame...biarkan la kenangan berbunga diranting usia......

perubahan....mereka berubah....tak lagi mcm dlu....jd sy pun kene berubah....sedey kadang2 kite tak bersama.....tp nak wat cmne kan.....mereka berubah.....sy pun terkejut....biar kan la mereka....mereka ade khidupan yg tdk perlukan sy.....jd biarkan la mereka.....biarkan.......

Monday, May 3, 2010

secret pliz......shhhhhh





alangkah bagus.....kalu tak dikenali......best je....rase hdp bahagia.....rase tenang.....open area pun makin besar ble kite just b ourselves....ppl get to noe our true colour.....tp itu tak kan membantu bile org tu tak dpt trime diri kite seadanya...jd la perception error...ble dkt....terasa jauh.....ble jauh....terasa rindu....ehm....prefer me have broaden hidden area..rase lebey secured...only closest persons can noe me...because they deserve for it.....


currently missed my bffs so much esp.....masitah mohamed.....nabilah mohammad....aziza shamsudin....amira fasha jamil....hidayah hawari....nur hakimah ( name ayh dia aku tak sure..hehhe).....dilamira khosaini n nurul syazwani sohahudin.....wish them all the best in their life....



Sunday, May 2, 2010

aigoo......







tetibe....aku rase sedey...sakit hati.....pendek cite....cemburu...wow!!!......nape mesti ade perasaan ni....pergi2....shoooooohhhhhhhh......aigooo......susah btl.....

~kau selalu dihati....takku dekati.....dua dunia kita berbeza~
terima hakikat ye diri ni...........
sekian terima kasih


redha je la.....insyaAllah...

huhuh....2 papers to go....sem ni felt demotivate....final pun rase down...subhanaAllah....

ntah la....otak n hati aku bukan kat sini...tp kat mane ek?? mayb dirumah.....yup....td bce blog ctah...sedey plak..touching....ttbe terus igt kat parents aku kat umah....aku riso nak tggl kan dorg lagi....bile sem lepas ayh jtuh sakit...mak sorg2 takde org nak tlg....along tak dpt cuti...aku tgh final....alhamdulillah cuti sem lepas aku tebus dgn menjaga ayh aku..... tp sem ni?? tak de cuti...sbb kene wat short course....so hari2 aku doa biarla....parents aku di berikan kesihatan yg baek agr mereka selamat dan dpt tunaikan hajat dorg nak ke mekah.....

final ni??? ehm....ntah la....harap dapat maintain pointer...tp tak tahula...ive already do my best....but Allah yg tentu kan segalanye...so aku redha....

newayz...congrats ctah dpt nephew.....mesti siok....hahah...aku lak ble nak dpt niece lak....?? heheheh...dunno forget to gja....hepi besday.....May Allah bless u....

Monday, April 26, 2010

Oh..idaman.....berangan je la...hehehhe



wow....sudah lame aku tak membebel kat blog...huahahah....

supose aku skang stdy call center...tp len lak tgn ni wat....blogging...tak pela...skjp je kan...

fyi...aku balik perak 21.4.10.....heaven....btl la rumah ku syurga ku....tiada tmpat laen yg ley tandingi...esp when beloved persons ade....my beloved mama n ayah.....lagi bahagia....

5 hari aku duk perak rase tak mo balik...tp gmah sile sedar diri...paper call center 27.4 k....so aku pun balik la arini....hehehhe....

tak wat ape2 sgt pun...just spend time with parents n adik2....bwk deme p jln2....n abis aku cederakan kereta ayh aku....tahniah utk diri ni....skill drive msh low...hahahha....

actually....aku rase aku ni mcm ilang igtn....aku lupe byk mende....nampaknye dah byk yg telah ditarik dari aku....namun tak sedar lagi neh....ape nak jd....

recently...aku mndpti ramai kwn2 aku tlh berjumpe dgn lelaki idaman nye...alhmdulillah utk mereka....ttbe aku terkenang diri eni.....ble ag ek...aku nak involve dlm bidang ini....aku dah bersedia ke?? huh....berat sungguh...bile tgk dorg sms psgn ke jmpe ke...rase srnok....tp ble aku bygkan diri aku berdating...aku rase disaster...so better tak yah......tp perasaan teringin tu masih ade...rindu saat2 mude belia bercinta...skang....?? Mak tanye kamu ni tak de pakwe ke?? aku dgn konfiden kate tunggu org g korea....hahahah.....seb bek tak kene pelangkung...kah4.....

laki idaman?? ehmmm...aku harap yg sederhana je.....tp ntah la...korea tlh mgubah pdgn aku sehingga kdg2 aku mcm tak berpijak di bumi yg nyata...hahahah...

meh aku rank kan laki idaman ku.....hehhehe....


Lee Donghae oppa......Super Junior


Yunho......DBSK/TVXQ


Wooyoung.....2PM


Jung Yong Hwa......CN Blue


TOP........Big Bang


Jonghyun........SHINee

hahaha.....berangan je la saya....tp senarai akan berubah atau bertambah dari semasa ke semasa...hahahha....tak pela...berangan tu kan free....so tak pe la....

perasaan sbnar tu biar je la disimpan....dan dialihkan fikiran ku kpda mereka2 yg aku minati ni...hahahha....so....skang fokus balik gmah...nanti2 la smbung...... ntah nape tetiba aku ckp pasal ni....ni mesti efek nescafe...telan smpai 2 bungkuih....hahhaha....





Friday, April 16, 2010

byk alasan tul aku ni....

aku mmg nak berehat....tp tiada masa......

aku mmg nak tdo....tp byk sgt benda nak settel....

aku tak nak wat keje last menet.....tp ade je dugaan dtg bertimpa sehingga mbuat aku menangguhkn kerja laen....

aku nak balik jenguk mak ayah....tp keadaan kewangan ku amat menyedihkan...

aku nak tdo umah abg aku....tp assignment beratur menunggu utk disubmit...

aku tak nak kuang ajo dgn lecturers ku.....tp kdg2 mulut n baran aku tak dpt dibendung

aku nak strive hard for this sem....tp stress aku dah smpai thp optimal.....

aku nak bgtaw dia aku suke dia....tp aku malu.........abaikan....

so sblm aku nak beradu aku nak mohon maap la...kalu ade yg terluke oleh sikap diri eni.....

n aku berharap aku pulih spjg study leave ini....

Tuesday, April 13, 2010

hati sakit hati......



hati sakit.....sakit sangat.....pergilah sakit ni......sabarla hati....berakhir sglanye tak lame lagi.....jd la ini sume sbg pengajaran......biarla......

Saturday, April 10, 2010

begitu la.....


wah...dah lame dah aku tak mmbebel di blog ku ni....hehe

k....spjg minggu ni...sy sgt bz....wow!!....stress pun dah smpai thp optimal......but then....sabar itu menyebabkan aku masih waras....wah!!

meh kasik story sikit....

isnin 5/4
-visit call center cancel....hoooreeeyyy!!....malas kot nak g.....
-pulun wat case study Conflict....pergh...mmg berconflict aku....siottt je....berjaga sampai kol 3....dah esk kene submit lak reportnye...

selasa 6/4
-kwn2 present...aku lak wat taek mate kat blakang...ngantuk siottt.....
-dpt berita bestt la sgt....esk comprehensive test database??? smartla plak bgtaw skang...bajet la smpat cover sume.....
-g FESMAP jup...saje la nak ngushar pas wat minutes of meeting BEL....ustazah ct NorBaayah dtg dgn suami....wat ceramah...kisah cinta remaja.....tp ceramah start kol 9....esk ade test Database n quiz HRM....so tak pe la balik bilik....seb baek bilik aku berhadapan dgn pdg kawad so...ape lagi...study smbil dgr ceramah.....alhamdulillah....

rabu 7/4
-test database mcm tuttttt.......quiz HRM mcm harammmmm......ntahla...kiciwa pd diri sendiri....
-test OB...alhamdulillah....aku dpt wat...tp tak taw la result dia kan?? kan???
-bergelumang dgn slide conflict n call center.....perghhh....stress ku bertambah.....

kames 8/4
-presentation call center dah lepas.....rase lega....dpt award....the best cover up...whoaaa....malu siotttt....aku tlh memalukan diri sendiri...tahniah!!...
-presentation conflict la plak.....confident level jatuh menjunam kerana aku dpt rase grup aku sudah lari dr guideline nye...so...just doa agr semua dipermudahkan amin....
-database la plak....perhatian....u all present next week.. ur system nye report tu i nak hari selasa k...?? wow...system kitorg terkontang kanting ag ni....mcm maneeeee???
-study2...esk ade 3 test!!!

jumaat 9/4
-call center?? alhamdulillah....
-listening mandarin......ehm....alhamdulillah...
-writting mandarin....nauzubillah.....astaghfirullah hal azim....
-release tension.....kemas bilik n g FESMAP 4 shopping n menyaksikan nowCheart....best...double thumbs up 4 MPP, OMSA...n other associations...

sabtu 10/4
-bgn lambt dr biasa
-senyum sambil online.....n follow donghae nye twitter....wuhhuuuuuuu!!!....saranghae oppa...




Saturday, March 27, 2010

reminder for stress plishhh.....


huhuh.....smart la next weekkkk....i like so much.....mehhh aku list kan assgment and keje2 yg mnanti utk di submit....

29/3- Quiz 2 HRM + Assignment 3 DW

30/3- Past Year DW

31/3- Formal Mock Meeting+Article HRM + Report HRM+ test OB

1/4- Report call center + Report Project Database + Presentation Project Database + Past Year DW+ Quiz 2 DW

2/4- Oral Test Mandarin

ape pendapat anda...???


tag.....from cik ctah....


sedang tensi mencari idea utk article review, sy pun terbukak blog.....n shbt ku tlah tagged soklan2 yg menarek....huhuhuh....marila...kite lihat ape kate survey.....kate sy la....

mood...skema+poyo=hrp maklum....;p


Soalan satu: Nama-nama timangan oleh orang tersayang...
family-azie, akak, cik su
kawan-gmah

Soalan dua: Anda seorang yang...
-lambat wat keputusan....
(pikir mcm2)
-simple
-tak ske bende complicated
-moody...(kalu tak kene time mau ribut)
-baek...(nak perasan gak skali skala....)
-addicted to mr. Lee Dong Hae....(^_^)

Soalan tiga: Makanan favourite anda...
-masakan mak sy la....walaupun telur goreng...hehehe...
(baek tak sy??)
-nasi goreng
-yong tau fu
-soto

sy tak berkira sgt psl mknn....cume jgn pedas n masin la...heheheh

Soalan empat: Favourite colors...
en. Hitam...pn. Brown....cik puteh....hehehh

Soalan lima: Favourite songs (currently listening to)...
sgt byk....sgt2 byk.....heheheh

-we fell in luv- ga in & jo kwon (sweet....try la dgr...)
-oh!-SNSD (best....heheh)
-4ever wif u, haru2, lies, laz farewell n sunset glow- Big Bang (rentak lagu dia....siok)
-lets not, dead at heart, heartquake - SuJu (most of SuJu songs...layannnn)
-look at me, wedding dress, where u at- taeyang (chris brown korea...heheh)
-mungkin ku tak bisa- faizal tahir (lirik dia best...)
-penyelamat cinta- LJ ft aizat (lagu bdk2...heheh)

tp all time fav- first cut is the deepest......chantek.....(lirik2 yg sgt bermakna....status: like)


Soalan enam: Sikap yg membuatkan anda stress...
-sikap diri sendiri...
(kurang disiplin diri dan mcm2 lagi) isk2...
-backstabber...(tlg la.....)
-cakap tak supe bikin.....kondem org mcm2 tp hakiki hakikat dia juga melakukan perkara yg sama.....(O_O)
-lari dari tanggungjwb....(adui....!!)


Soalan tujuh: 3 benda yg mesti ade dalam bag/handbag anda...
fyi- sy jarang bwk bag...except g kelas....

-bhn pembelajaran (buku+pencil case+note+buku kecik ku)
-btl air ( hehehe...jimat...tak yah beli....)
-kunci moto+rumah.....


Soalan lapan: Kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??

bile ek??? heheheh....sem lepas....ade sy post blog pasal itu....peristiwa sy bergaduh dgn mak sy seminggu sblm sy konvo.....paling bersejarah....1 hari suntuk nanges.....tp benda lepas...abaikan...jd pengajaran..

tetibe teringat....bile time ayh sy ditahan di wad hospital ipoh utk pembedahan dan saat itu sy tiada disisi beliau.....sgt sayu bile tiket balik kuale tiada....namun Allah msh lancarkan perjalan sy...Alhamdulillah.....

Soalan sembilan: Tag 5 rakan anda..
fasha

Tuesday, March 23, 2010

bengang.....n hidup ni sememangnye adill.....



kehidupan ini karma....kadang2 kite dibwh...kadang2 kite diatas.....
hidup ni pun adil...sbb wat u give...tu yg u dapat....so???

kisah nye....

aku menci nak cte....tp dari aku jd mami jarum...bek aku cte kat blog....lagipun blog aku ni pun bkn ade yg nak bace...hehehe...

aku tak phm kenapa perempuan tu ske wat aku marah....dia tak fhm ke aku marah??? aku meluat dah kot...kesabaran aku dah smpai limit dah......backstabber...perfect word for her.....tak pela...ko wat aku hari ni...aku pun hamba yg lemah....biar je la Allah adili ko....kalu ko rase aku yg aniaya ko.....habis ko tu mulia sgt?? well if yes...ko muhasabah la diri ko tu balik...ape ko dah wat kat org disekitar ko....ko fikirla perasaan mereka.....maybe ko pandai n bagus.....n aku la yg lemah...bodoh...so aku sedar diri...n try to improve diri ko....teruskan la dgn cara ko yg disukai itu....

ape yg aku ley wat pun....for whole this sem, aku stuck dgn dia...walu aku sick n suck dgn dia....so...ape yg aku wat avoidance....salah ke kalu tak btegur sape dgn dia mcm selalu...untuk elakkn perkara tak diingini...bek aku avoid...aku harap decision aku btl...walaupun will effect assignment g/project....so wat eva.....

hopefully....tomorrow will be better day for me....hopefully....Allah lapangkan la hati ku.....tenangkan diriku.....sabarkan iman ku.....amin ya Rabbi al amin...