Tuesday, May 26, 2009

NANA


Snapshot dr Nana anime n movie


Sebenarnye sepjg cuti aka mengganggur ni.. keje aku tgk dvd Nana + Nana (anime)… best la ctenye… honestly peribadi nye, aku ckp cite dia mmg best walaupun mmg tak kene dgn adat kte… yg mana positif tu ikut la…


Well… aku lebey suke anime kot dr real movie punye…. Sbb anime dia lg cpt aku phm n details…so aku synopsis kan cite dia sikit…


Ade sorunk gurl ni nama dia Komatsu Nana.. dia nak g Tokyo jmpe bf dia n otw tu dlm train dia bkenalan dgn sorg gurl yg hardcore… duk sebelah menyebelah la ni… kbtln nama gurl tu pun Nana (Osaki Nana)…sbb tu cte ni nama Nana……


Fortunately… Komatsu Nana n Osaki Nana berjumpe skali lagi time dorg nak sewa satu rumah flat yg sama…. Iaitu Room 707…(konon nye no malang &

nana maksudnye 7).. n dorg pun jd housemate…


Komatsu Nana ni manja org nye… so Osaki Nana pggl dia Hachiko (anjing peliharaan) sbb dia suke perhatian… (so aku panggil Komatsu Nana = Hachi & Osaki Nana = Nana)

Hachi ni sorg gurl yg senang jatuh cinta n percaya cinta pandang pertama… tp dia ni mcm heppy go lucky n periang.. sbb tu Shouji fall in love dgn dia.. tp tak lama sbb ade org ketiga dtg iaitu Sachiko….


Ble Hachi break dgn Shouji, Nana spt hero la yg menyelamatkan dia… sbb tu dia syg sgt dgn Nana… Nana juga ambil berat pasal Hachi sbb dia tak penah ade kawan perempuan… so dia pun syg sgt kat Hachi…tanda persahabatan dorg adalah spsg cawan strawbweri…


Nana ni ade band.. nama band dorg Black Stones (BLAST) tp band dia bpecah ble Ren (bf nana) msuk mainstream jd guitarist utk kumplan Trapnest… So, Nana ke Tokyo bukanlah nak cr Ren tp nak jd vocalist yg unggul….(nak lawan vocalist Trapnest, Reira).. So, band member BLAST ni turun tokyo la cr Nana.. nak hidupkan balik BLAST…


Cte ni jd makin complicated ble jd cinta tiga segi antara watak2 dia…. N time BLAST jgak join mainstream n nak lawan dgn Trapnest…. Pendek kate cite dia sgt best….


Dan kalu korg ade tgk cite ni… kebanyakan watak2 dia berasal dr keluarga bermasalah… n try survive kehidupan… n cte ni juga menguji persahabatan and cinta antara watak2 dia… and selain dua2 Nana ni, watak yg aku suka Shin.. and Yasu…


Aku rasa mmg tak rugi aku beli DVD2 dia…. Mmg best.. OST dia pun syok… Pendek cte aku ske ar….. So aku harap ada lah smbungan Nana ni lagi…. Tp aku recommend tgk anime dia dlu bru tgk real movie dia.. tkut korg tak paham lak.. hahahahah..chow..


Thursday, May 14, 2009

missing U...

td aku tgk2 ms & fs member2 skul... infinity inc... macm tu je la aku update cte dorunk....

dah lama tak kontek dorunk ni rasa segan gak kat dorunk..... ye la.. ade yg degree.. pandai2 sume... aku je yg masih spt dulu....

tp ape yang aku dpt rasa aku makin renggang dgn dorunk... kenapa?? sdgkan dulu aku pernah janji nak jd shbt dunia akhirat....

ntah la... rindu n syg tu ade kat shbt2 aku 8 org ni... tp kdg2 aku pikir, igt lagi ke dorunk kat aku....?? ye la.. aku sorunk jer tercampak kat tempat lain...kdg2 dorunk wat gath aku tak dpt joined... maklum la aku duk jauh.. (jauh la sgt)... hehehe

yang pasti dah sepasti2nyer... aku syg infinity inc...ctah,gja,dayah,cha,kimah,nut&bell.... mish u girls.. hope 1 day dpt gak bertemu...wish u all da best for ur life.... live ur dreams....muahhahaxz..

pertama kali......

hola....


akhir nyer dpt gak aku memblogkan diri ku ini....