Friday, September 4, 2009

puase dan aku.....


puase oh puase..... hahaha....

tak sangka dah 14 hari berpuase.... alhamdulillah.... tp aku agk terkilan sbb tak dpt nak celebrate 1st ramadhan with my beloved persons...( mama n ayah)... sedey kottt.... aku dpt bygkan mama n ayah just berbuka berdua je..sure sunyi... ape tah aku yg tercampak di sini... since kat UiTM Perak dulu aku tak pernah miss balik 1st ramadhan..tp kali ni..tak dpt nak balik... financial restraint n bus nye hal...huh.... bertemankan ecah aku meraikan ramadhan yg ku harap dpt memberi kesedaran utk aku.....

tak pe... kecik punye hal je yg tadi... tp dah dpt balik dah last week(jumaat)..... hehhe.... berbekal azam dan tekad aku n ecah redah pudu cari tiket bus... tiket ipoh abis kottt.... so amek r bt gjh, n ecah amek bota... tak pe la... nek la bus seri maju..mmg maju la... berlepas dlm kul 3ptg...n smpai kul5ptg...sbnar nye ley awal agi kalu bus kat UiTM puncak alam punctual...(halo...uitm byr kottt...so sile punctual ikut jadual ok)

so dpt gak aku p bt gjh yg sekian lama aku tgglkan...dah laen dah...dah ade tf value mart... last aku g pun mkn kfc n karok dgn eah, dila, ecah, ida n wanie....laen sggh bt gjh..makin maju..hehehe... n dlm bpe minit parents aku pun sampai...tp bukan parents aku je...tp adik2 aku yg amat aku rindui....aman, na, n yen... pengubat rindu aku.... Ya Allah..serius tak penah aku rase serindu itu kat dorg...(syg gak aku kat dorg..^_^)... pas g beli brg sikit kat bt gjh gerak balik kk...Ya Allah rindu tul kat PERAK.... hehehe....

plan asal..suppose aku balik dgn along on saturday..tp saje la nak balik awal kan... so esk tu along plak sampai...sonok aku tgk parents aku... happy je dorg tgk anak2 dorg balik... baru aku fhm ape rase nye.... tmbhn dgn adenye adik2 aku n anak2 buah aku..bertambah riuh umah tu...bestt..hilang stress aku...rasa damai dirumah sendiri....rasa selamat dirumah mama n ayah... rasa bahagia ade keluarga tersayang.....mama aku pun masak fav anak2 dia... hari jumaat kitorg makan bubur fav ayah, na n yen...sahur lak roti jala fav aman....esk berbuka pulut fav along n aman... sahur nye plak nasi n ikan goreng fav aku.... ahad lak mak masak sup daging utk ayah, along, aqeef, aman, na, yen...aku n kak long makan kuey tiow goreng..... sedapp..... sahurnye lak nasi goreng la...fav aku...hahahahha.... tu la sifat mama aku yg syg kan anak2 nye.. sakit pening dia pun sggp duk dapur masakn utk anak2 dia... syg mama...muahh.....

teringat time aku sakit dlu yg kene mc 7hari tu sbb ILI.... mama n ayah jga aku dgn penuh perhatian n kasih syg... tu yg wat aku cpt sihat... ble ingt balik rase sebak pun ade... sampai ayh rush drive dtg p.alam amek aku.... besar pengorbanan dorg utk anak nye... sdg aku lak? aku hanye berdoa yg aku dikurnia kan rezeki yg murah utk tlg parents aku... n try to fulfill ape impian dorg.. nak balas budi..tak terbalas beb...banyak bakti dorg kat aku dalam membentuk aku menjd insan yg berakal.... tak terbayar...aku akan cube utk jd anak solehah utk parents aku...itu la harapan aku time ramadhan ini... moga doa aku termakbul....aminnn......

ni aku tgh nak cri tiket balik raye plak...hahahha... last menet...ade lagi ke tiket? redha je la.....

jauh dah menyimpang ni...aku nak cte lak xperience aku berbuka dgn kwn2 baru...best gak..dorg ni satu kepala gak ngan kitorg...sempoy la.... tp kadang aku teringat la kat paan, nuris n kak eyin... bukak puase dgn dorg time kat perak... huhu... syukur..aku masih dikurniakan kawan2 yg syg kan aku..heheh (perasan)....so tak terasa la perbezaan nye... sumtimes lg best berbuka dgn dila, ecah, ida, faez, sofea, soleh n li.... heheh.... tp ex-rumate n neighbourmate...kalian masih dihati ku...hahahah.......nak sahur ape ek pagi nanti?? jeng3...

No comments: