Wednesday, July 17, 2013

kerisauan seorang anak

Salam Ramadhan... *actually kompius Ramadhan ke Ramadan??*

setelah 4 bulan tak pos ape2...terasa nak update blog...nak membebel...nak luahkan apa yang terbuku dihati...ngeeee

byk nak membebel ni...tp tak taw mana nak start...mengenangkan bulan mulia ni...kita postla luahan2 yang sopan la....insyaAllah... *actually ni pun kompius InsyaAllah ke InshaAllah??*

Alhamdulillah smlm parents call n sampaikan berita baek.....doktor dah luluskan utk mak menjadi salah sorg tetamu Allah di samping ayah utk musim haji tahun ni....

the only thing that i always worry about is their health....kebelakangan ni, mak ckp kaki n lutut dia sakit...so last weekend, balik la kg...visit mak ayh setelah sebulan tak pulang ke kg halaman....

bertolak kul 5.30 ptg, shoot terus dr ofis balik kuale...sampai la dlm kul 8.15 mlm..berbuka dlm kete je la.....heheheh...*harap2 xde saman la..aminnn* mmg excited balik kg ni...

sampai2 mak n ayh baru pas abes makan....tacing lak tak dpt mkn sekali.....hahahah...well, pas mkn aku pun cek kaki mak...mmg sembap plus bengkak....aduiii...sakitnya aku rase...ni kan pulak mak yg tanggung kan...kalu boleh transfer rase sakit, biarla aku yang tanggung....

la ni, solat pun duduk kat kerusi....mak kata lutut sakit....aku risau sgt...jalan pun kene berpimpin x pun pakai tongkat....seb baek, mase kat ofis ade org jual garam ubat untuk rendam kaki....aku pun beli la untuk mak pastu beli SNE utk mak....sejauh mne keberkesanannye x sure la...tp kita cube ikhtiar....

Alhamdulillah, 3 hari aku kat kg...aku cuba tunaikan tggjwb sebagai seorg anak sebaiknya...mak pun nmpak boleh tido lena, kaki dia pun dah kecut sikit...cume blum kembali ke bentuk asal....mgkin ni efek buah pinggang dah kecut....bahaya...tp hidup harus diteruskan.. #himnae!!

Doakan semoga mak diberi kekuatan utk menempuhinya....semoga Allah berikan kesihatan yang baek dan rezeki yg murah untuk mak ayah dlm meneruskan kehidupan mereka.... 

Semoga Allah melancarkan segala urusan mak ayah dlm persediaan untuk menjadi tetamu Allah ke tanah suci....aminn ya rabbb....

*diri ini pun teringin nak menjadi tetamu Allah di tanah suci ini...InsyaAllah* 
*doa mustajab di bulan Ramadhan ni.....semoga Allah perkenankan amin ya rabb*

 

No comments: